Da da da, pola ovog je peace of shit
Sorry na recniku ali je....
Prvo, jeste slazem se cinjenica je da kako se ko snadje u zivotu
ali imao on medicinsku imao tri fakulteta imao 19 doktorata moza da ostane na ulici bez kore hleba...
Drugo, apsolutno je netacno da je za gimnazijama opalo interesovanje, da je tako sada bismo vidjali gimnazije i njohove pretstavnike kako dele flajere po skolama i privlacili ucenike a ne ove iz masinke, elektrotenicke itd
Apsolutno netacno u istoj recenici je i to da gimnazije nisu eleitne skole stavise mnogo elitnije nego gore dve navedene skole a cak i 60% ekonosmkih, medicinskih i slicnih
Jos netacnog ima u tome da gimnazijalac treba da uci 2 sata?!Apsolutna la
Ti ako ucis dva sata dnevno ne znaci da svi raspolazu istim (ne)intelektom kao ti?! Ja npr meni je za predmete tipa hemija fizika matematika biologija dovoljno 15 ucenja da bih ih potpuno savlado bez ikakvog problema dalje, dakle utemeljeno znanje!Dok npr istoriju sam u stanju da ucim 4 sata i da nista ne popamtim
Hocu reci zavisi od osobe tacnije njenog (ne)intelekta....
Ovo je istina da od nje nemas nista....Cista istina tacno, ali ako malo bolje pogledas i posmatras iz ugla odorasle i zrele persone bilo bi ti jasno da je to jedna veoma veoma dobra stvar!Zasto?!Iz prostog razloga jer tebi gimnazija nabija komplex(ne tebi svakom pa i meni) ,,Aham ja cu tebe da zavrsim i posle necu biti nista ako ne zavrsim fakultet,, ==>(na osnovu zdrave matematicke logike koja seradi u prvoj godini iz matematike) Svaka zdrava osoba koja je spremna da bude nesto u zivotu da radi i da se trudi a ne da ceo zivot bude lezilebovic ce reci : ,,Aham ja cu sad kroz gimanaziju da ucim maximalno da se trudim sto vise mogu da ssakupim sto vece znanje da budem ziva enciklopedija kako bih posle upisao/la fakultet i BIO nesto sto sa samom gimanzijom nisam,, And that's it!
Psihologija i to veoma zdrava i logicna psihologija!
Mucis se bezvze
Hell nooooo ne znam iz kog dela malog mozga je ispalo ovo!?
Sto se tice ove tezine izmedju onog ko je iso na medicinu, pravo u odnosu na gimanijlca tu si samo mozda u pravu ne mogu da ti tvrdim 100% ispravnost toga (zavisi od ucenika) ali ako budem objektivni posmatrac recicu da nisi u potpunosti u pravu, zasto!?Epa zato sto medicionari,kako ih ja zaovem, uce i biologiju i hemiju iz istih udzbenika kao mi rade bukvalno sve iste stvari kao i mi stim sto ONI imaju strucne predmete na kojima mog znatno vise da se usavrsavaju nego MI, sto ce reci da jesu u pretdnosti ali zelim isto reci da to njihovo VECE znjanje se itekako moze nadoknadi u zrelom gimanzijalcu koji je cetri godine ucio radio i trudio se bez ikakvih problema, hvala Bogu...Gimanzija te ne cui da budes streber, uci te nauku uci te jezike uci te sve, da budes ziva enciklopedija, riznica znanja, da mozes u isto vreme da pricas i sa politicarem i sa advokatom i sa naucnikom i sa bilo kim god pozelis na istoj nozi, da ne nosis sa sobom recnik strucnih izraza i pojmova!(Mada ako cemo iskreno postoje gimanzije koje su zlj klase pod tim podrazumevam profeosri laici od ljudi boli ih briga za sve ima i takvih zavisi sta i koju gimanziju TI odaberes na tebi je da odlucis ne meni ne njemu ne Tadicu ili ne znam ni ja kome?!)
Uzgred nije tacno da SAMO sa gimnazijom mozes da upises sta god zelis, vidjam ljude(moje rodjake) koji posle elektrotenicke skole srednje upisuju medicinu I zavrsavaju sto je najbitinije bez ikakvog problema, opet zelim naglasiti da zavisi od osobe...
A ovo za vukovce to jeste tacno ali to su vukovci koji su dobijali ocene na lepe oci i mamine i tatine vezice....Ako nisi jedan od njih nemas se cega bojati veruj mi...Gimnazija je ista kao i druge skole cak i mnogo bolja po mom misljenju, na tebi je da odlucis...Naravno ako odmah znas cime bi voleo da se bavis trebas upisati strucnu skolu odmah da bi odmah mogao da se usavrsavas ali ako si zeljan znanja jos uvek neupucen neraspitan i neodlucan po pitanju buducnosti gimnazija bi ti bila pravai pravcati izbor ma sta ti rekao neko sa strane sa foruma ili ne znam odakle, veruj mi...Posmatram sve ovo objektivno nisam ni namanje mesao svoju ljubav prema SVOJOJ gimanziji
P.S Samo boldovano je deo onoga sto je tacno ostalo je skrt od texta
Ako si:
-dobar ucenik
-sam radio u osnovnoj skoli u smislu da si ti bio taj koji je sam sebe gurao napred(samostalan)
-zeljan znanje iz svih oblasti(ja sam bio i nisam ni najmanje pokajao, uprkos velikoj mrznji prema istoriji naucio sam da je cenim postujem i ucim na vema poseban nacin)
-spreman na veliku zrtvu (ne mislim tu 5 h ucenja dnevno zavisi od tebe)
-posmatras stvari objektivno i sam donosis sopstvene odluke
Mislim da je gimnazija 100% prava stvar zza tebe, mada i ako ne ispunjavas bas sve moje kriterijume ne verujem da bi ti bilo lose
Ako:
-Imas problema sa ucenjem mnogih predemta
-Korisito veze do sada u osnovnoj(veruj mi i dalje ces ma sta rekao)
-nezainteresovan za bilo sta...
-od gimazije ocekujes dobro drustvo i provod
Nemoj da upisujes gimanziju ljubim te....
Dakle ne znam da li sam uspieo neke da uverim i neke razuverim od upisivanje gimnazije ali se isrkeno onadam da ce moj post biti nekom od koristi!
Borcho nemoj misliti da imam nesto protiv tebe ali samo mislim da si potpuno u krivu u vezi sa utiskom o gimanziji, verovatno zato sto je ne pohadjas i ne znas kako je zapravo..I ne krivim te taman posla...
Ja kad sam upisivao pre dve godine meni svasta napricali za gimanzije tipa:
mnogo se uci, spava se nad knjigom, nema izlaska, nema provoda, mnogo strogi profesori bla bla bla ja se veruj mi usroo ali sam ja donkle bio spreman na sve to...
Ono dodjem u gimnaziju prodje prvo polugojde i vidim vec, JADAC
Ovoooooolikiiiiiii
A onda se vratim i razmislim o tome sa strane psihologije i onda ukapiramm zasto, pa eto zato sto sam nasao pogresne osobe da se informisem to su bili sve djaci tipa:
nighlife,school is just place where I come so the people can see me, profesori su osobe koje te teraju na ucenje i kinje zbog ocene i ceo zivot tebe BAS TEBE muce i kinje jer im se ne svidjas, knjigu ne pipam isuvise sveto za mene and etc. To su bili ti tipovi ucenika....
A uzmi pitaj po skoli tacnije gimnaziji vrlo je bitno kojoj gimnaziji nadji psihologa te skole oni ce UVEK biti sremni da porpicaju o tome sta ti skola nudi i tako to ili uzmi nekog djaka nemoras nego sa svima peticama evo ja, ja nisam sa svim petiama upste imao par problema sa glupim predmetima sto sam itekako mogao da pretvorim u petice ali sam bio glup :S ali boze moj naucim ja na svojim greskama, nadji takvog nekog ucenika i pitaaj njega garantujem da ces od 90% njih dobiti isti ili barem indetican odgovor:
Profesori su super drustveni spremni na saradnju UVEK i da pomognu i da objasne
Drustvo je ok, kako se sa kime zdruzis
Nije tesko ako radis na vreme i postepeno
Imas vremena za svoj privatan zivot drustveni itd...
...
Ja iskreno ne mogu opisati koliko bi mi bilo zao, pojeo bih se bre da se nisam doselio ovde gde sam i da nisam upisao gimnaziju koju jesam....Bez obzira sto nisam sa svim peticama....Ne kajem se ni jednog momenta, ne kajem se kolko izginuh ucenci muzicko prve dve godine jer znam da nije bilo dzabe, a i ako je bilo, dobio sam zivotnu lekciju Zivot nije med i mleko...I to je gimanzija Uciteljica zivota, kakva Istorija, gimnazija je uciteljica zivota....
Nadam se da nisam mnogo smorio ali sam se trudio da malo otvorim oci pojedinima ovde po pitanju gimnazije ako sam uspeo drago mi je ako nisam opet mi je drago jer sam barem pokusao da opovrgnem reci lenjih ljudi koji su svasta napricali o gimanzijama samo zato sto im je krivo da sebi kazu
Jeste bre najbolji su a ja nisam tamo...
Oprostite na pravopisnim greskama gramatici padezima na svemu sto izgresih ovde jer nisam spavao ich a 8 sati ujutru je....Hvala puno