Prijednosti ZSOa na Kosovu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Askari

Primećen član
Poruka
635
Kakve su prijednosti ZSOa na Kosovu?
Uspostavljanjem "Zajednice Srpskih Opstina" stvara se jedna ravnoteza izmedju albanskog i srpskog (juzno-slavenskog) jezika, sto obeshrabruje ekstremne Albance za asimilacijom pripadnika nealbanskih naroda, koji pripadaju juzno-slavenskom jezickom prostoru. Naravno, to su Bosnjaci (Sandzaklije) iz peckog i mitrovackog regiona, kao i novi tkzv. Bosnjaci (Goranci i Torbesi) iz prizrenskog okruga.
Nema veze, ako Republika Srbija prizna neovisnost Kosova jer Medjunarodna Zajednica je sa ZSO obeshrabrila nasilnu asimilaciju i protjerivanje nealbanskog zivlja. To znaci, da se uspostavlja ravnoteza i hladan tus medju usijanim glavama albanskih ekstremista.
 

Askari

Primećen član
Poruka
635
Na Kosovu su po Ustavu na snazi tri sluzbena jezika: engleski, albanski i srpski. To se do sada nije postovalo jer forsirao se koncept jedinog sluzbenog jezika tj. albanskog jezika, po uzoru na Republiku Albaniju kao i nuznost ucenja albanskog za potrebe zaposljenja jer kako se shvata, na Kosovu postoji samo jedna administracija na albanskom jeziku.
Istina je, da ovim hladnim tusem, se obeshrabruju ekstremni Albanci ali i privlaci nealbanski zivalj za neovisnoscu Kosova jer se pokazalo da je nemoguce da se Kosovo vrati Republici Srbiji, jer ni zvanicni Beograd svojevremeno nije pazio na ravnopravnost Albanaca ali Medjunarodna Zajednica ne zeli bumerang koji bi doveo do ponizenja nealbanaca na Kosovu, nego ih privukao na ljubav prema novoj drzavi. Sada, svi znamo da su Bosnjaci i Albanci islamske vjere ali asimilacija nije moguca nasilnim putem, nego voljom, ljubavlju, medjusobnim bracnim mijesanjem a nikako ponizavanjem i shvatanjem neke nove "realnosti" kao da su drzave juzno-slavenskog podrucja udaljene tisucama kilometara. Pa i sami Albanci ce imati potrijebe za ucenjem srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika za medjusobnu suradnju, kad Kosovo dobije stolicu u UNu.
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top