Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

Moj sin se zove STRAHINJA i to je najlepse ime na svetu.Ne postoji lepo zensko ime i bas se brinem kako ce mi se zvati cerka,ako je budem imala.Mislim da imena puno znace u zivotu i da na neki nacin odredjuju zivot.Zato je vrlo vazno koje ime cete dati svom detetu.Ne volim nadimke jer su uvek necija potreba da vas napravi onakvim kako vas taj neko zamislja i mislim da je najbolje dati ime detetu koje nece moci da se izrodi u neki bilo kakav nadimak.A ako se to ipak desi resenje je da dete naucite da se na te nadimke ne odaziva i da se okrene tek kada cuje svoje ime.Mnogo je bolje nego da se prepire oko toga,jer ce tako ostati obelezeno tim nadimkom zauvek,a mozda mu se nece svideti.A ako mu se nadimak dopada moze i da pristane na njega.

Jos kao devojcici mi se svidjalo ime Dunja...Ne znam zasto, ne poznajem ni jednu Dunju, ali eto... Posle sam zavolela ime Una, zbog istoimenog romana Mome Kapora....danas su mi jos ruska imena poput Iskre i Irine ekstra.
Od starijih zenskih imena volim Jefimija (prva srpska pesnikinja i zena Ugljese Mrnjavcevica)

Od muskih imena na prvom mestu : David i Filip...zvuce mi nekako bas mocno, zatim Damjan, Pavle, Nemanja. Lazar, Vuk

Svidjaju mi se zenska imena Hajdi i Istar. Nasla sam ta imena u ovim knjigama koje sad citam, i svidjaju mi se, neobicna su. Ja bih dala ta imena kad bih imala svoju decu, ali ja necu imati decu kojima cu davati imena jer cu usvajati decu koja vec imaju ime.I necu ih usvajati bukvalno da zive sa mnom, nego sa dadiljama, mene ce samo ponekad da vide, i kad im zatrebam, dok ne porastu...

topmodelsica:
Svidjaju mi se zenska imena Hajdi i Istar. Nasla sam ta imena u ovim knjigama koje sad citam, i svidjaju mi se, neobicna su. Ja bih dala ta imena kad bih imala svoju decu, ali ja necu imati decu kojima cu davati imena jer cu usvajati decu koja vec imaju ime.I necu ih usvajati bukvalno da zive sa mnom, nego sa dadiljama, mene ce samo ponekad da vide, i kad im zatrebam, dok ne porastu...
UF! jeeeebote :-D :-D :-D :-D

Raisa:
Ja volim onako malo neobcnija imena...:)Od ovih nasih lepi su mi Elena,Sofija,Maja..
Jel' znate da Sofija znaci mudrost sveta,a Maja-duh sveta:)
Od malo neobicnijih>Dorotej(tako se zove moj brat),Arijana(moja malenskost...),Demijan,Vasja,..

Софија значи мудрост, без оно света. Философија - љубав ка мудрости. ;)

Доротеј - дар oд Бога.

(није Адријана у другом скрину, већ Аријана - грешка у преводу ;))

Prilozi

• PowerDVD 2007-06-28 19-09-21-98.jpg
    PowerDVD 2007-06-28 19-09-21-98.jpg
    42,8 KB · Pregleda: 23
  • PowerDVD 2007-06-28 19-10-28-89.jpg
    PowerDVD 2007-06-28 19-10-28-89.jpg
    64,1 KB · Pregleda: 27

Back