Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

Дуња звучи неутрално, не асоцира у први мах на воће, али "Јагода" и "Вишња", су ми одбојна имена као и име "Ања" које је постало популарно

Бугари имају певаљку Малину :
шифра : нека вас зурле не уплаше ! :lol:

Дуња звучи неутрално, не асоцира у први мах на воће, али "Јагода" и "Вишња", су ми одбојна имена као и име "Ања" које је постало популарно

Бугари имају певаљку Малину :
шифра : нека вас зурле не уплаше ! :lol:

Moj otac je nekad u mladosti imao jednu "Jagodu" i jednu "Malinu"...:mrgreen:
Možda sam ja genetski opterećena- pa sam detetu dala ime voćke...:lol:

Ja skoro imala pacijenta koji se zvao (pazi 'vamo- tražio latinicom da mu se ime piše.I čita tako kako je napisano!!!): VICKY ( sa Y)....:mrgreen:

...а јес` ти онда марвени лекар?.
4.gif

.
Мени је најлепше женско име Милица, а мушко Слободан!

.

generalno me nervira to pomodarstvo davanja deci kratkih ili delimicno stranih a sada usvojeno nasih novih ili po ugledu na americki fazon.....imena kao sto su mia bjanka anamarija, marijaiva, anastazija, atina, lea, jana, anja, ina, mina, mila,ida, dina, ema ena, sara. kiara i svi se loze na to da im dete ima specijalno ime koje niko nema bla bla bla
malo je sve to preterano ali kapiram ako neko hoce da istakne poentu u jedinstvenosti onda sve dolazi u obzir... a ima prelepih starih srpskih imena koja su zaboravljena i kad bi ih dali detetu bila bi unikatna jer skoro da se i ne koriste .

naravno uvek sam za to da se izbegne ona posast mog vremena kada su deca dobijala imena u paru ako imaju brata ili sestru i ono davanje detetu precestih imena....a tkvih ima zilion u srbiji ....
braca predrag i nenad (pedja i nesa) onda bojan i goran, milos i marija, stefan i nemanja, dragana i jovana, ivan i sasa, tijana i tamara lazar i milica, nikola i nikolina andrea i andrej i td ......

a moram i da dodam nesto u vezi imena Kasandra koje ste komentarisali , poznajem devojku koja je 74 godiste i tako se zove, slozicete se famozna serija koja joj je zagorcala ime se pojavila dve decenije kasnije tako da nije fer pljuvati ime samo zato sto imamo asocijaciju vrlo cesto negativnu vezanu za isto...

inace devojka je svoje ime dobila kao polu grkinja po cerki trojanskog kralja Prijama u koju je bio zaljubljen apolon i koja je predvidela pad Troje, (tako je i jedno od poluostrva u grckoj dobilo ime Kasandra)

eto toliko :)

Back