Quantcast

ПРИЈЕЋЕНО СМРЋУ ЗБОГ ИЗВЈЕШТАЈА О МАРКАЛАМА

dragon x

Buduća legenda
Poruka
32.419
ЗЕЧЕВИЋУ ПРИЈЕЋЕНО СМРЋУ ЗБОГ ИЗВЈЕШТАЈА О МАРКАЛАМА


Свједок тужилаштва Хашког трибунала Берко Зечевић изјавио је данас на суђењу некадашњем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу да је зато што је у свом извјештају навео да је од шест локација са којих је могла бити испаљена граната на Маркале 1994. године једна била под контролом Армије БиХ исте године била издата наредба да он буде убијен.


"Ко је то наредио, не знам, а особа која је требало да ме убије и која је то признала умрла је прије двије године", рекао је Зечевић у наставку унакрсног испитивања, одбијајући сугестију Караџића да је због те пријетње рекао да је граната испаљена са српске стране.


Упитан да ли му је српска страна пријетила смрћу, свједок је одговорио одречно - јавио је дописник Срне.

Позивајући се на Зечевићеву изјаву на суђењу Слободану Милошевићу од 16. јануара 2004. године, Караџић је цитирао да је "установљено само шест локација, од којих је на једној била Армија БиХ, а на пет Војска РС". Караџић је закључио да постоји "једна шестина или 17 одсто вјероватноће да је АБиХ испалила гранату, али је Зечевић констатовао да се "статистика не може тако користити".

Зечевић је ово изјавио након што је Караџић од њега тражио да објасни разлике између извјештаја који је сачинио послије првог инцидента на Маркалама од 5. фебруара 1994. године и извјештаја које је предочио у свом свједочењу на суђењу Слободану Милошевићу.

Зечевић је објаснио да су каснијом анализом, од 2003. године, одређене три локације са којих је могао бити испаљен пројектил. На Караџићево питање зашто то није урадио одмах, свједок је као први разлог навео ограничено вријеме за истрагу, а као други да су "за тако сложену анализу потребни и вријеме и памет".

"У то вријеме је у Сарајеву ситуација била тако драматична да за 36 сати ништа није могло да се уради. Тек послије рата сам наставио да истражујем, а кад сам дошао до нових сазнања, одмах сам о томе обавијестио тужилаштво", рекао је Зечевић.

Караџић је сугерисао да је свједок "преправљао оно чиме тужилаштва у БиХ и у Хагу нису била задовољна у претходним доказима у вези са истрагама на Храсници, на Маркалама и у Тузли", а Зечевић је нагласио да "одбија помисао да је ишта покушао да фалсификује", јер то "није његов начин рада".

Караџић је за унакрсно испитивање овог свједока тражио 25 сати, али му је вијеће одобрило шест. Караџић је изразио забринутост да неће имати праведно суђење и да је, "ако веће одлучи да одбаци овог сведока у целини, онда то у реду".


http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=36239


На основу свједочења овог "вјештака", српски генерал Ђукић је осуђен на 25 година затвора због случаја тузланска капија.

Присилно је одведен у Хаг и сада тамо свједочи на суђењу Караџићу.

:think:
 

dragon x

Buduća legenda
Poruka
32.419
Издата наредба да буде убијен? Ко је могао издати такву наредбу и зашто? Зашто та наредба није спроведена? Можда због резултата истраге које је објавио и заступао?

Много питања, али морамо признати да се одговори сами намећу....:think:
 

Stjepan Radić

Ističe se
Banovan
Poruka
2.931
Издата наредба да буде убијен? Ко је могао издати такву наредбу и зашто? Зашто та наредба није спроведена? Можда због резултата истраге које је објавио и заступао?

Много питања, али морамо признати да се одговори сами намећу....:think:

Ma da muslimani su gađali svoje civile na tržnici da skrenu pozornost svjetskih medija. Ma daj molim te.:roll:
 

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.411
Таквих плаћених сведока,лажних инсајдера и уцењених заштићених сведока има на стотине.

Када су престали да убијају Србе по улици и с леђа, натовци су почели да се играју игре : кадија те тужи-кадија ти суди.

Све је то смишљено у оквиру специјалног рата против Срба,а сво то лудило са подршком муслиманима осветиће се целој Европи.
 

dragon x

Buduća legenda
Poruka
32.419
Ma da muslimani su gađali svoje civile na tržnici da skrenu pozornost svjetskih medija. Ma daj molim te.:roll:

Имаш тему "Досије Капија" говори о експлозији гранате, гдје је доказано да се ради о подвали, имаш извјештај декана Медицинског факултета у Сарајеву, који је вршио преглед жртава из улице Васе Мискина у Сарајеву који говори да се ради о подметнутој експлозији....

Треба ли да набрајам даље?
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.