Prijateljstvo je ljubav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Deja_Vu

Iskusan
Poruka
6.384
Ne znam hoce li ova tema naci svoje mjesto u ovom forumu, ali vjerujem da postoje mnogi lijepi stihovi, mnoge lijepe pjesme,slike koje biste rado podijelili svojim prijateljima....

Ljubav u zivotu je vazna, zrak je bez kojeg ne mozete disati, ali prijatelji su tu neizostavni da mozete sa njima to i podijeliti, svoj trenutak srece,svoju tajnu...oni su tu da vas podrze...
Prijateljstvo ukljuchuje iskrenost,odanost, pomoc, prashtanje, utjehu....i ljubav, kroz cijelo to vrijeme.
Svako treba ljubav,svako treba prijateljsa.kroz prijateljstvo imate ljubav i potporu, ali i kritiku...

Isprichajte prichu o prijateljstvu, o vashem prijatelju, a ja cu vama prichati prichu o mom najboljem prijatelju :)
:heart: :zag:

prijateljstvo8xv2.gif

.

Aristotel
"Prijateljstvo je jedna duša u dva tijela."

Charles Baudelaire
"Ne vidim nikakvu utjehu u tome što ću nadživjeti prijatelja i ostati samo spomenik prošlih vremena."

Ciceron
"Život bez prijateljstva je ništa."

Dean Koontz
"Pravo prijateljstvo nastaje onda, kada ćutanje između dva čovjeka postane prijatno."

Elbert Hubbard
"Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi i pored toga te još uvijek cijeni."

Henry David Thoreau
"Jezik prijateljstva nisu riječi nego značenja."
"Ništa zemlju ne čini tako prostranom kao prijatelji u daljini; oni stvaraju geografske širine i geografske dužine."

Horacije
"Ko kleveće odsutnog prijatelja, zloban je."

Ibn Zafar
"Veseli i dobri ljudi traže prijateljstvo, a hrđavi jatake i ortake."

James Boswell
"Nemoguće je tačno odrediti trenutak rađanja prijateljstva. Kao što postoji kap koja prepuni čašu kad je punite, tako nakon niza prijatnih gestova postoji onaj koji vam prepuni srce."

Kahlil Gibran
"Prijateljstvo je vazda slatka odgovornost, nikad udobnost."

Konfucije
"Prijateljstvo je lađa koja može da preveze dvojicu ako je lijepo vrijeme, ali ni jednog ako je ružno."

Mark Twain
"Potrebni su ti i neprijatelj i prijatelj da te rane u srce; jedan da te kleveće, a drugi da ti to javi."

Martin Luther King, Jr.
"Na kraju nećemo pamtiti riječi naših neprijatelja, već šutnju naših prijatelja."

Milan Kundera
"Prijateljstvo kao vrijednost iznad svih drugih vrijednosti." (Identitet)
"Prijateljstvo je za mene bilo dokaz da postoji nešto jače od ideologije, vjere, nacije. U Dumasovu romanu četiri prijatelja često se nalaze u suprotstavljenim taborima, prisiljeni su boriti se jedni protiv drugih. Ali to ne kvari njihovo prijateljstvo. Ne prestaju potajno pomagati jedan drugome, lukavo, ismijavajući istinu svojih tabora. Svoje su prijateljstvo stavili iznad istine, interesa, viših ciljeva, iznad kralja, kraljice, iznad svega." (Ibid.)

Muhammad Ali
"Prijateljstvo je najteža stvar na svijetu za objasniti. To nije nešto što se uči u školi, ali ako nisi naučio što je smisao prijateljstva, uistinu nisi ništa naučio. "

Novalis
"Nesreća povećava naš smisao za prijateljstvo i ljubav."

Otto von Bismarck
"Ljubav je slijepa; prijateljstvo se trudi da ne vidi ništa."

Grčke poslovice
"Ko prestane biti prijatelj, prijatelj nikada nije ni bio."

Ne smijem misliti
da sam ljubavi udovoljio
ako o ljudima oko mene samo ljubazno mislim.
Ako se ponasam mirno,
nikomu se previse ne priblizavam.

Ako nikomu ne nanosim nikakva zla
i ako svakoga ostavljam da zivi svoj zivot.
Ako je kod mene sve dobro i zbrinuto
i dobro osigurano
pod staklenim zvonom moje privatnosti.

Brinuti se za druge
plod je prave ljubavi.
To moze biti tesko i boljeti,
ali donosi sa sobom divne darove.

Imam oči
da otkrijem druge,
usi da ih čujem,
noge da k njima pođem,
ruke da ih pruzim prema njima
i srce da ih volim.

Phil Bosmans

Veoma lep uvodni post koji je obecavao..da ce se na temi razviti nasa prica o prijateljstvima.. ili kako je postavljacica iste napisla.. “Isprichajte prichu o prijateljstvu, o vashem prijatelju, a ja cu vama prichati prichu o mom najboljem prijatelju”
Ovako lepo zamisljena tema u startu se pretvorila u copy paste slikom Poruke prijateljima..Oslikana poezija i Misli..a od price ni traga..
Pri tom postoji preporuka na Procitaj ako hoces ..ustvari obavezno procitaj..da se teme slikovnice vise ne mogu otvarati bez konsultacije sa Moderatorom ovog Pdf-a..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back