Smatram za najvece budale osobe koje mi se zamere,nije to povrsno kao popicimo se pa odemo na pivo,jer imam visok prag tolerancije a tek nikog ne kacim prvi,da bi imao neko razlog da mi se nakaci,sto znaci da je opasan pacijent kome nisam nesto licno uradio ,nego eto tako ili me nasumice nasao ili je lose procenio da sam mekan zalogaj,znaci na prve znake promenljivog raspolozenja,nekog sitnog laganja i eskiviranja trazenog otpis te osobe,opasno sam zlopamtilo steta sto to ranije nisam bio
Razumem te i sama se pitam "zar nije bilo lakse da me zaobidjes" jer motiva nema.
Desilo mi se, nema deset dana. Pozvala nas neka porodica na rodjendan. Izdrndamo se, bilo je hladno tog dana, jedva nadjemo taxi, po mraku, popodne. Trcala tog jutra da pronadjem lep poklon. Volim da se potrudim oko proslava.
Dva sata sam sedela sa tri zene i krsila jezik na ruskom, koji ne govorim, razgovarajuci o Novosibirsku, o kome ne znam nista, da zena ne cuti dva sata.
Dok je trajala torta, istina, nepozvan, pojavio moj muz da nas vozi kuci, vracao se sa sastanka. Kako je trajala torta ja sam mogla da ga posaljem napolje iz kafica, da prekinem decu u delu za igru i odvucem svoje bez torte ili da sacekamo da dete zavrsi jelo sa drustvom. Odabrala sam trece, nekako mi bese logicno, ocigledno pogresno. Odmah potom smo krenuli.
Dva dana kasnije zvoni meni telefon. Ta zena. Znas, ti se meni jako svidjas ali ja nisam pozvala tvog muza. Upljuvala sam se da se izvinim. 'Ladno sam se izvinjavala pet minuta. A onda sam shvatila da me ona ne prekida, zena hoce da se izvinjavam iako niti je bio u toj igraonici, niti sam ga ja zvala jer sam sedela pored nje a telefon nisam ni izvadila (ko mi kriv kad postujem etikete).
Mnogo sam se uznemirila, jedno tri dana, ceo dan akutno i dva dana mi je stalno bilo u mislima. Sestra kaze "borderline ili nesto slicno, izbegavaj tu zenu", muz "zena bolna treba vrac"...a ja mislim da nije poremecaj vec ona misli - iskrenost. Izbaci iz sebe sta ti padne na um, reci da si iskren a koju ces stetu drugome da napravis, boli te stikla.
Ko kaze da ja nisam iskreno bila povredjena ni luk jela ni luk mirisala, izvinjavajuci se u beskraj? Uopste nisam uvredjena vec mi se ne svidja jer pokazuje da je briga ko se kako oseca u njenom drustvu. Cak i da sam muza Turcina dovela pod ruku bilo bi na ivici bas da nekog zoves ali dosao da nas poveze u sedam uvece po hladnom nakon dva sata...ma daj...cist izgovor da se istrese na nekog iz nekog svog razloga.
Ne razumem zasto ljudi misle da drugi treba da ih trpe i da su losi ako kazu "upristoji se, necu da te trpim takvog, koliko mislis da si iznad mene pa treba da ti tolerisem sta sebi ne bih tolerisala".