Prijateljstvo i podrska

Prijateljstvo je takođe poput ljubavi,bašta koju treba negovati ,zalivati,hraniti,paziti,posvećivati
pažnju...(Kamasutra)
Izostanak podrške ne dolazi u obzir,ali kritika može do granica bašte prijateljstva...
Kad pređe granice-to se prašta ili ne-već prema naravi i karakteru (ne) praštača i
njegovoj naravi,ali i prema okolnostima i okruženju...
Prijateljstvo je lepo i jedinstven primer neseksualne veze u prirodi...Ima veze sa samilošću
i milošću kao povratnom stanju psihe...Naravno da nije jednostavno...:mrgreen:

Zavisi u cemu da me podrze.
Ja sigurno necu nekog da podrzim u necemu sto se kosi zestoko sa mojim moralnim nacelima, tipa ako hoce da iznudjuje nekom novac ili diluje drogu.

Na neke stvari mogu da zazmurim, progutam, istolerisem, ljudi smo, pravimo greske, ali u svim drugim slucajevima je distanciranje.
Ocekujem isti tretman, jer sigurno ne ocekujem da me podrze u nekoj kriminalnoj radnji, a i ako nece da me podrze u necemu normalnom, pa ok. Lupam sada, hocu da otvorim radnju i treba mi 500 eur na zajam, a oni misle da je to glupost i nema para tu (a ja se zanosim, a nisam svestan toga), i kazu mi da nemaju.

Treba znati prihvatiti ne, jer prijatelj se voli cak i kada ti kaze "ne".

Prijateljstvo je odnos dvoje ljudi,koji imaju razlicite zivote,svoja nacela,granice preko kojih tesko prelaze.

U tom odnosu koji se neguje,moze da se dogodi da prijatelj ne podrzi onog drugog u nekoj stvari...i to samo pokazuje koliko je

prijateljstvo iskreno.Nemoguce je da vas prijatelj podrzi u svemu,jer bi to bio znak neiskrenosti...lazno prijateljstvo.

A to onda i nije pravo prijateljstvo,vec gluma zbog nekih interesa.A to nam i nije potrebno,svodimo to na nivo poznanika.

Prijateljstvo je odnos dvoje ljudi,koji imaju razlicite zivote,svoja nacela,granice preko kojih tesko prelaze.

U tom odnosu koji se neguje,moze da se dogodi da prijatelj ne podrzi onog drugog u nekoj stvari...i to samo pokazuje koliko je

prijateljstvo iskreno.Nemoguce je da vas prijatelj podrzi u svemu,jer bi to bio znak neiskrenosti...lazno prijateljstvo.

A to onda i nije pravo prijateljstvo,vec gluma zbog nekih interesa.A to nam i nije potrebno,svodimo to na nivo poznanika.
:ok::klap:

Da li od prijatelja ocekujete da vas podrze u svemu...

Sta ako to ne urade, da li je to kraj prijateljstvu....

Ako mi ukaze na gresku, i kaze da me ne podrzava, jer smatra to potpuno ludim i pogresnim....
postovacu njegovo/njeno misljenje.
Razmotricu da li ima pravo...
Mislim da ta neslaganja ne uticu na odnos, ako su se prijatelji pronasli - po dushi.

tj. ako ti je ta osoba prijatelj, jer ste se prepoznali.

da hvala lep odgovor...

- - - - - - - - - -

meni nikad nije bilo jasno sta ce covjeku prijatelji :confused:

ja sam pokusala u par navrata da steknem nesto slicno i nije mi islo i shvatila da mi je i ovako prilicno dobro i bez toga :confused:

ne treba ti drustvo?

- - - - - - - - - -

Naravno da ne, očekujem iskrenost i da mi uvijek direktno i bez okolišanja kaže šta misli.

hvala :)
iskrenost je najbitnija

secam se jednom me je jedna osoba odbacila kao prijatelja jer se nisam bila nesto slozila sa njom
to je uzas

- - - - - - - - - -

Zavisi u cemu da me podrze.
Ja sigurno necu nekog da podrzim u necemu sto se kosi zestoko sa mojim moralnim nacelima, tipa ako hoce da iznudjuje nekom novac ili diluje drogu.

Na neke stvari mogu da zazmurim, progutam, istolerisem, ljudi smo, pravimo greske, ali u svim drugim slucajevima je distanciranje.
Ocekujem isti tretman, jer sigurno ne ocekujem da me podrze u nekoj kriminalnoj radnji, a i ako nece da me podrze u necemu normalnom, pa ok. Lupam sada, hocu da otvorim radnju i treba mi 500 eur na zajam, a oni misle da je to glupost i nema para tu (a ja se zanosim, a nisam svestan toga), i kazu mi da nemaju.

Treba znati prihvatiti ne, jer prijatelj se voli cak i kada ti kaze "ne".
da i to si u pravu
zavisi u cemu da nas podrze...

Da li od prijatelja ocekujete da vas podrze u svemu...

Sta ako to ne urade, da li je to kraj prijateljstvu....

Ne ocekujem da me podrze bas u svemu. Svi smo razliciti i ukoliko nam se pogledi na svet oko neke situacije ne poklapaju to nije razlog da prekidam prijateljstvo. Vise mi vredi da mi neko kaze i pokaze da me ne podrzava u necemu nego da mi tu glumata, a misli suprotno. Mnogo zavisi
i od tezine situacije , od raznih okolnosti, od toga da li se cesto desava da ne naidjem na podrsku i razumevanje. Sa druge strane , ne znam koliko je verovatno da naidjemo na nekoga ko ce nas bas u svemu podrzavati, a i malo mi je neprirodno da me neko bas u svemu podrzava. Mozda mi padnu na um neke fiks ideje , a ovamo ocekujem podrsku...

Poslednja izmena:
meni nikad nije bilo jasno sta ce covjeku prijatelji :confused:

ja sam pokusala u par navrata da steknem nesto slicno i nije mi islo i shvatila da mi je i ovako prilicno dobro i bez toga :confused:

Slično razmišljamo, ali čovjek nije otok...lakše je kad imaš nekog tko će te saslušati i reći svoje mišljenje. Iako, pravog prijatelja je jako teško naći, a baš zato ga treba znati čuvati.

Back