Prijateljica

Tuzna krenuh kuci.
Na Brdu ostavih tugu,na Senjaku tugu...sta se ovo i zbog cega desava ?
Mora li ovako? Mora li bas ovako?
Iz lazi,prevare,podmuklosti ponikla tuga koja ranjava,koja rusi.
Gde sam ja,ne pitam se vise.
Znam.Na dnu,sa koga cu ustati jer imam snage za to,jos ovoga puta skupicu onoliko snage koliko je potrebno da zaboravim,da pobedim sebe,da odem jednom za svagda.
Da pobegnem?
Da pobegnem?Nikako.Ako ne postoji vise gromada dostojanstva u meni,pronaci cu onu mrvu koja vodi,koja ne dozvoljava da me u mrlju pretvori.Covek...moj covek.
-Sladjo...ako mozes-zapocela sam recenicu pozvavsi je.
-Stavi kafu,stizem .Ne govori nista.Tu sam mala-prekinula je vezu pre nego sto sam ista mogla da kazem.
Moja Sladja.U dobru i zlu.Prijatelj.Suze liju niz obraze.Opet sam obican slabic,opet ...opet placem a rekla sam..
Zvoni telefon.Kiki je.O,Boze,koje olaksanje kada sam videla da nije on...da nije Marko i da ne moram..
-Mama,opet cu kod dede i babe.Sutra je hemija.Oni nisu normalni,samo neki kontrolni zadaci,kao da mi moramo...
-Sine,jesi li zvao deku i baku na Senjaku,moze li ..
-Naravno mama,Denja je rekao da obavezno dodjem i da cemo sve da uradimo.Ljubim te puno,izvini,ali znas da moram ovaj kontrolni dobro da...
-Kiki,ljubim te sreco,ne nerviraj ih,budi dobar...( sta da mu kazem...)
-Ne brini , nego tata je opet zvao...Sta je sa tvojim mobilnim.On uopste ne moze da te dobije,bas je zabrinut...
Zabrinutttttttttttttt....doslo mi je da zaurlam od besa...
-Ne znam Aleksa,sve je u redu,mozda mobilna telefonija,veze...ma ne brinem ja,zvace on..
-Ihh,uporan je doca...sta li ce mi kuputi...( eto brige mog jedinca...sta ce tatica doneti...ma neka,necu ga opterecivati dok ne bude bilo pet do dvanaest...bice sok,ali bolje nego sada da tuguje,razmislja,brine...oko moje lepo...)
-Ljubim te sine.Javljaj mi se i budi...
-Bicu bre mama,pa nisam mali...Caoooo otisao sammmm...
Eto moga andjela.Cao i ode...Moja dusa i moj zivot.
Jedva pronadjoh kljuceve.ruke drhte,srce lupa...
Nas svet.Nas dom.Nas...
Cuti !!! Naredjujem sebi dok bacam tasnu i stavljam lonce za kafu.Samo sto nije dosla moja Sladja,a tako bih se zagnjurila u kadu i ne bih izlazila iz vode dok ne poodrim od hladnoce.Poludecu...samo da opet ne...
-OoOooo malaaaa-dotrcala je do mene i pocela da me ljubi,golica,da se smeje.
-Volim te cupava moja-prosaputala sam.
-Necu nista da slusam bez kafe,ai onako bih mogla da se kladim da znam celu pricu,scenario poznat,glumac glavni je Markoni,sporedne zenske uloge-u to se ne bih zaklela,koja li je sada...hmm... Lola,Neda,Marija,Tanjaaa...podseti me molim te,bilo ih je jos.Naravno, glavna zenska uloga u ovom vec sasvim losem filmu je moja rondzzava...Prestani,molim te...kad te molim,ne placi...
-Ja cu...
-Ti ces sada da zakuvas kafu dok ja pronadjem cigarete,pa cemo redom-prica ona ne obracajuci ( kao ) paznju na mene,a znam,nista joj ne promice.U dusu me zna...znam i ja nju.Iz pogleda citamo jedna drugoj...sve...
Skuvah kafu,poredjah sve na posluzavnik...od kafe,kokte,kolacica,slanih grickalica,ubrusa...sta jos...da ne ustajem.Osmehnuh se ovako nikakva...
-Pevaj mala...
-Marko je u Londonu sa ljubavnicom na kongresu o...uuuuh bas me briga o cemu.Nece biti u subotu na pomenu,ni u nedelju na zlatnoj svadbi svojih roditelja.Vratih se slomljena.Trebalo je to reci ljudima koji...
-Koji ga znaju,zeno Bozja...koji ga znaju i posle prvog soka,doobro znaju o kome si pricala i da nije prvi,a dace Bog ni poslednji put da ih izneveri-vise ili manje.Jaco,pa to je Marko,to je tvoj muz koga obozavas,pun mana o kojima se pred tobom cuti.Mislim,cute svi osim mene,alapace,cute da te ne povrede jer znaju kako ti je.Ja vala necu,nikada i nisam..sa ljubavnicom je? Jell? Ma nemoj? Marko i ljubavnica??? U soku sam !! Ma daj,molim te,pa taj uvek ima po tri ljubavnice i par onih brzopoteznih...sta me gledas zgranuto,molim te? Znam da boli Jaco.Surova sam,znam i to.Otrezni se vise i ako mi sad budes rekla da ga volis,poludecu...dosta je bre vise te tvoje ljubavi i dosta je tvojih suza dok on guzva sa nekom...ne teraj me da bas budem odvratna.Dovoljno je sto sam ti gurnula prst u oko,ne moram da ga okrecem da boli jos jace.Sta te je iznenadilo? Odlazak bez reci? Odlazak tamoo "cak" u taj London? Odlazak sa NJOM ? Sta je jos moglo da te iznenadi? Boli te ponizenje koje vise ne zelis da trpis,a to jos ne znas...-zalaufala se moja Sladja...
-Znam...
-Ne znas ti nista,osim da ga volis i da ti je on...Jaco,molim te.Kad se vrati,lepo mu reci to sto imas na dusi,a imas mala,dovoljno se znamo,dovoljno se tako dobro znamo...reci i preseci.
-Ako se zaustavis malko,recicu ti....
-Zalivena sam-namignula je...uzela kolacic i ceka...ceka moj monolog...
-Napustam ga...eto...nema tu mnogo price.Ja vise ne mogu ovako,iako ga...
-Staniii...ne kvari recenicu Jaco,do sada ti je dobro islo.Tako...
-Muka mi je...
-I treba da ti bude muka,ali od sebe,ne od Marka.Ako bismo sad od pocetka...secas se...kod prve prevare je bio iskren,rekao ti,hteo razvod...i sta se dogodilo? Predomislio se.Zadrzao zenu koja ga voli,sina koga on obozava...pod maskom skladnog braka nastavio,sada vec tajno da se vidja sa drugim zenama,da te ranjava,a tebi su na ovaj ili onaj nacin stizale novosti o njegovim svrljanjima.Jesam li u pravu?
Klimnula sam glavom samo...
-Bila si gluva i slepa i volela ga i bila njegova,ma kako ovo zvucalo otrcano,bila njegova i dusom i telom.Ma daj,kao da je najbolji ljubavnik na svetu...Jaco...ne teraj me da ...On ti je bio prvi,ostao jedini i samo je on tvoja zelja i strast i vapaj i samo ti za njim telo jauce.znam duso moja...
Plakala sam .Plakala sam...
-Nemoj Jaco.Kad ste poslednji put vodili ljubav? Kada te je pozeleo kao zenu? Secas li se?
-Sladjo...
-Sedi tu,popij kafu,zapali jos pet cigareta ako treba,odoh da ti napunim kadu.Smiri se,molim te...
-Ja cu...
-Ti ces da me poslusas sada i rec ,ama ni rec da ne cujem,ali ni suzu da ne vidim blesice moja...Sad ce Sladja ocas posla...
Otrcala je do kupatila a ja "blenula" u neku mrlju na stocicu.Prazna.Misli u "praznom hodu".Gde sam?
-Dodji,spremna je kada.Lezi,opusti se,ni o cemu ne razmisljaj,bar mi obecaj da ces pokusati,molim te...
Usla sam u kadu nekako.Prija mi topla voda.Necu da mislim.Ne mogu da mislim.Ne umem da mislim.
Telefon.Grc u mom stomaku,jauk u dusi-znala sam da je on.Fiksni zvoni.
-Malaaaaa...telefonnnnnnnn...- Sladaja je vikala
-Javi seeeeeeeeee-i ja...
-OoOooo Markoni,pa otkud ti mali?...Kako otkud ja?Pa ja od kuce...hihihihi...Nisi bre pogresio,sta ti je...Ludace!!! Jaca se kupa pa rekla da se ja javim i vidim ko je,sta ti je? Jesi blesav...Ko?Ona?...Dobro je bre,evo sad smo popile dva litra kafe,smazale tortu i jos nesto....Pa ozbiljna sam Markoni...kupa se,dobro je,ja kod nje,Aki na Senjaku....pas drema pokraj mojih nogu,macak je u kupatilu sa gazdaricom...papagaj...a...nemate papagaja...da da...Daj bre,koji ti je...sve je ovde u redu,javice ti se kad se okupa,aj da ne goris gas...Zbogom ostaj mafijo!!!
Cula sam TRAS!!!
Vidim je iako je ne vidim Smeje se zadovoljno.Zadavila bi ga-znam.
I ja bih.
Ulazim u sobu i gledam je.Gleda i ona mene.
-Morala sam...bilo je jace...
-Ma neka si Sladjo.Neka...- sedam na fotelju i taman da dograbim moj narandzasti jastucak,kad hoces-bila je brza....
-E,vala ga neces uzeti...nikada vise Jaco,ne onako.Brzo se naslonila na jastucic i nastavila sa pricom...Nisam je cula...
Marko...Zasto Marko?
Noc uveliko pada na krov nase kuce,mrak uveliko pao na moju dusu.Mrak...
Zasto,pitacu se jos,iako obecah sebi da to pitanje nikada vise necu postavljati.Mozda je tako moralo...ko zna...
Noc...

Znaš šta.....kad sam videla da si objavila priču, odoh prvo da skuvam kafu i da na miru sednem da pročitam i uživam.........i uživala sam.....Bože sveti, ova prijateljica me podseti na nekog koga jako,jako dobro znam ...:cmok2:

LJILJA MMM;bt45645:
Znaš šta.....kad sam videla da si objavila priču, odoh prvo da skuvam kafu i da na miru sednem da pročitam i uživam.........i uživala sam.....Bože sveti, ova prijateljica me podseti na nekog koga jako,jako dobro znam ...:cmok2:

Ljiljo,drago mi je da si uzivala.Znas kako kazu:"Svaka slicnost je slucajna" .Prijatelje imamo-u dobru i zlu,za radost i tugu i UVEK za iskrenost,za istinu,zato sam sigurna da te podseca na nekog tebi bliskog......Ljubim te puno...:heart: :cmok:

" Da svi potoci na zemlji zaklikcu,,sva mora progovore
i sve planine zapevaju,opet ne bi mogli satkati himnu
prijateljstvu,jedinoj tvorevini u kosmosu koja nije puka
nuznost prirode,nego cvrsta legura duha."

"Bračno neverstvo je teško i bolno,
ali je najteže i najbolnije, radi braka
izneveriti sopstvena osećanja." (moja misao)

Slušaj svoje srce, nemoj ga varati ni zavaravati i nikada se nećeš osećati prevarenom.

Arhimed 1;bt45768:
"Bračno neverstvo je teško i bolno,
ali je najteže i najbolnije, radi braka
izneveriti sopstvena osećanja." (moja misao)

Slušaj svoje srce, nemoj ga varati ni zavaravati i nikada se nećeš osećati prevarenom.

Najteze je kada covek izneveri sebe,najteze je oprostiti sebi...Hvala ti na komentaru Arhimed.Hvala od srca...

Poslednja izmena:
prica je, verujem,istinita,zato jos vise boli, pa imao ili nemao takvo iskustvo. treba mnogo hrabrosti ovo napisati i objaviti.
bravo za hrabrost.
Sad je skupi ponovo i uradi ono sto moras.

izabel;bt45777:
prica je, verujem,istinita,zato jos vise boli, pa imao ili nemao takvo iskustvo. treba mnogo hrabrosti ovo napisati i objaviti.
bravo za hrabrost.
Sad je skupi ponovo i uradi ono sto moras.

Hvala ti malena.U prici ima stvarnih dogadjaja a i one "pisceve slobode" ( ehh...sta bi bilo da je bilo... ) tek...hrabrost je ziveti zivot...Poljubac od srca :heart:

Back