Prijatelji...

radovantreci

Obećava
Poruka
99
Imam jednu situaciju...prijatelj sa kojim sam se dobro druzio tri godine,mogu reci da mi je bio najbolji prijatelj,a i ja njemu...prosao je svasta,pokusaj samoubistva,bolest i neke druge stravi. I bio sam tu za njega. Bio je i on tu za mene u teskim trenucima. Uglavnom,mozda to i nije toliko bitno za pricu.
Skoro je upoznao jednog tipa na faksu,koji mu je postao novi najbolji prijatelj za dva meseca...znaju se dva meseca. Maltene zive zajedno,svuda idu zajedno,osecam kao da je zauzeo moje mesto,osecam se kao neko razmazeno deriste kome je oduzeta igracka,jer meni on stvarno treba kao prijatelj i vrlo mi je tesko to sto ne mogu vise nasamo da ga vidim i popricam s njim,jer je uvek,doslovno uvek sa tim prijateljem. Ovo podrazumeva da ja vise ne znam ni ko cita poruke koje saljem na njegov broj. Uglavnom,zove on mene da idem s njima,sada manje nego u pocetku tog druzenja.
Nije mi jasno jedno: jel on ne vidi da mi treba nekad samo on,a ne paket,jer ja ne mogu pred svima da pricam sta me muci,ne mogu pred svima da se zezam,nebitno,da li je moguce da on ne vidi da mi nekad treba da budemo samo nas dvojica ili vidi a ignorise? Znam da vi to ne mozete znati,ali ja ne znam kako da se postavim. Da li da ga pustim da se "ispuca" sa novim prijateljem,mozda se prezasiti,ili da mu kazem (a vec sam,verujte,probao da mu skrenem paznju na taj problem,nije uspelo) pa ce mozda shvatiti? Zaista mi je bitno to prijateljstvo,treba mi objektivno misljenje,da li ja preterujem ili ovog boli uvo,sta da uradim,koliko god nezgodno bilo formirati ob. misljenje samo na osnovu ovog teksta.
Ja nikoga ne zelim da silim da se druzi sa mnom...nije on jedini prijatelj kojeg imam,ali je vrlo bitan,i bilo bi mi zao da se to zavrsi zbog neke trece osobe,ili zbog nesposobnosti mog prijatelja da balansira. Ja imam vise prijatelja od njega,vise izlazim i druzim se,i uvek nalazim vremena za one koji mi znace...i mislim da sam upravo dao sebi odgovor sa ovim da imam vremena za one koji mi znace....ali nema veze,ako neko vidi ovo iz drugog ugla,nek napise. :lol:

Ovo je malo specifično, jer je novi prijatelj u pitanju, mnogo češća je slična situacija ali sa novim partnerima. Pomiri se sa tim da je većina ljudi takva, zaklinjaće se u prijateljstvo i sve će to pasti u vodu kad se pojavi Mr ili Miss fatalni. I ne, tada dotična osoba ne primećuje da je taj treći "paket", jer u takvoj priči zapravo TI postaješ taj "treći".
Moj ti je savet da pokušaš otvoreno da porazgovaraš sa tim prijateljom, poželjno bi bilo nasamo, u 4 oka, bez "prilepka", možda će biti dovoljno da mu samo skreneš pažnju. Kreni od toga, pa ćeš već sam videti u zavisnosti od njegove reakcije, šta ti je činiti dalje.

Imam jednu situaciju...prijatelj sa kojim sam se dobro druzio tri godine,mogu reci da mi je bio najbolji prijatelj,a i ja njemu...prosao je svasta,pokusaj samoubistva,bolest i neke druge stravi. I bio sam tu za njega. Bio je i on tu za mene u teskim trenucima. Uglavnom,mozda to i nije toliko bitno za pricu.
Skoro je upoznao jednog tipa na faksu,koji mu je postao novi najbolji prijatelj za dva meseca...znaju se dva meseca. Maltene zive zajedno,svuda idu zajedno,osecam kao da je zauzeo moje mesto,osecam se kao neko razmazeno deriste kome je oduzeta igracka,jer meni on stvarno treba kao prijatelj i vrlo mi je tesko to sto ne mogu vise nasamo da ga vidim i popricam s njim,jer je uvek,doslovno uvek sa tim prijateljem. Ovo podrazumeva da ja vise ne znam ni ko cita poruke koje saljem na njegov broj. Uglavnom,zove on mene da idem s njima,sada manje nego u pocetku tog druzenja.
Nije mi jasno jedno: jel on ne vidi da mi treba nekad samo on,a ne paket,jer ja ne mogu pred svima da pricam sta me muci,ne mogu pred svima da se zezam,nebitno,da li je moguce da on ne vidi da mi nekad treba da budemo samo nas dvojica ili vidi a ignorise? Znam da vi to ne mozete znati,ali ja ne znam kako da se postavim. Da li da ga pustim da se "ispuca" sa novim prijateljem,mozda se prezasiti,ili da mu kazem (a vec sam,verujte,probao da mu skrenem paznju na taj problem,nije uspelo) pa ce mozda shvatiti? Zaista mi je bitno to prijateljstvo,treba mi objektivno misljenje,da li ja preterujem ili ovog boli uvo,sta da uradim,koliko god nezgodno bilo formirati ob. misljenje samo na osnovu ovog teksta.
Ja nikoga ne zelim da silim da se druzi sa mnom...nije on jedini prijatelj kojeg imam,ali je vrlo bitan,i bilo bi mi zao da se to zavrsi zbog neke trece osobe,ili zbog nesposobnosti mog prijatelja da balansira. Ja imam vise prijatelja od njega,vise izlazim i druzim se,i uvek nalazim vremena za one koji mi znace...i mislim da sam upravo dao sebi odgovor sa ovim da imam vremena za one koji mi znace....ali nema veze,ako neko vidi ovo iz drugog ugla,nek napise. :lol:

AJ da izuzmemo ceo gej momenat i pricamo o prijateljstvu samom.
Pa mozda se on promenio, prija mu drustvo tog nekog drugog vise nego tvoje, mozda ga podsecas na tu neku njegovu mracnu proslost, a sa novim prijateljem se oseca kako potpuno nova osoba, mislim ima gomilu mogucnosti za pretpostavku ovde..
Mozda je njemu taj novi drug toliko genijalan da ne kapira da tebi smeta. Reci mu direktno..da hoces da izadjete sami, da ne mozes pred tim likom sve da pricas jer ga ne poznajes dobro i td

A normalno je i postoji ljubomora i u platonskim vezama. Samo valjda bi vecina ljudi celu pricu lakse svarili da su zene u pitanju, ne znam zasto je to, valjda je muskarcima taboo da vole druge muskarce (platonski) i to pokazuju javno, tako kao sto mogu da se vole dve prijateljice.

Ne'am pojma.. Imala sam slicnu situaciju na pocetku srednje posto sam ja upisala srednju malo dalje, a najbolja drugarica ostala u mestu u kom smo zavrsile osnovnu.
Tu je i upoznala "prilepka", na kog sam ja bila ljubomorna, priznajem, ipak sam bila dete :lol:
No vremenom sam skontala da je ta devojka zaista super lik i pocele smo da se druzimo, kasnije i bez ove prve drugarice.
Bilo je momenata kad bismo izasle sve tri, u jednom periodu njih dve jer sam ih otkantala zbog decka :(, tad sam bila djubre.. sto ova prva nikad nije mogla da mi oprosti pa smo na distanci, a "prilepak" mi je i dalje jedna od najboljih prijateljica :aha:

можда ипак мало претерујеш
али само мало
а можда ти и неји био толики добар друг
а можда ипак можете сватројица да се дружите

то су све питања на које само ти знаш одговор
одреди према свом осећају

Sa 23 godine trebalo bi da se ponašaš zrelije.
A, ti se postavljaš kao razmaženo derište.....
Ili je po sredi homoseksualna veza, koju nećeš,
a nisi ni dužan javno da priznaš !
Toliko.

Da,mozda bi i trebao da se ponasam zrelije,zato sam i pitao za misljenje sa strane.
Nije veza u pitanju,nisam duzan javno nista da priznajem,ali kad vec otvoreno iznosim situaciju,ne vidim zasto bih prikrivao da sam u vezi sa nekim s kim nisam.

AJ da izuzmemo ceo gej momenat i pricamo o prijateljstvu samom.
Pa mozda se on promenio, prija mu drustvo tog nekog drugog vise nego tvoje, mozda ga podsecas na tu neku njegovu mracnu proslost, a sa novim prijateljem se oseca kako potpuno nova osoba, mislim ima gomilu mogucnosti za pretpostavku ovde..
Mozda je njemu taj novi drug toliko genijalan da ne kapira da tebi smeta. Reci mu direktno..da hoces da izadjete sami, da ne mozes pred tim likom sve da pricas jer ga ne poznajes dobro i td

A normalno je i postoji ljubomora i u platonskim vezama. Samo valjda bi vecina ljudi celu pricu lakse svarili da su zene u pitanju, ne znam zasto je to, valjda je muskarcima taboo da vole druge muskarce (platonski) i to pokazuju javno, tako kao sto mogu da se vole dve prijateljice.

Ovo za mracnu proslost mi nije palo na pamet,i kad bolje razmislim,verovatno je ovo i slucaj...vec mi se desilo ovo,samo sa drugaricom. Bio sam sa njom kada joj je umrla sestra,tesio je,sve sto uz to ide,posle me otpisala.

Ne'am pojma.. Imala sam slicnu situaciju na pocetku srednje posto sam ja upisala srednju malo dalje, a najbolja drugarica ostala u mestu u kom smo zavrsile osnovnu.
Tu je i upoznala "prilepka", na kog sam ja bila ljubomorna, priznajem, ipak sam bila dete :lol:
No vremenom sam skontala da je ta devojka zaista super lik i pocele smo da se druzimo, kasnije i bez ove prve drugarice.
Bilo je momenata kad bismo izasle sve tri, u jednom periodu njih dve jer sam ih otkantala zbog decka :(, tad sam bila djubre.. sto ova prva nikad nije mogla da mi oprosti pa smo na distanci, a "prilepak" mi je i dalje jedna od najboljih prijateljica :aha:

Ljubomoran sam zbog toga sto sam ja toliko ucinio za tu osobu,i on za mene u neku ruku,a sada kao da se ne seca svega toga...to me je onako pogodilo...

можда ипак мало претерујеш
али само мало
а можда ти и неји био толики добар друг
а можда ипак можете сватројица да се дружите

то су све питања на које само ти знаш одговор
одреди према свом осећају

Meni osecaj kaze da ne treba da iniciram prijateljstvo jer ovaj to vise nece,izgleda...zato sam i hteo drugo misljenje...
Hvala svima na odgovorima...
Svestan sam da ovo zvuci kao ljubavni trougao,ali nisam ***** ljudi. :lol: meni su prijateljstva sve sto imam,nesto najdragocenije,sad sto se tu radi o prijatelju,a ne prijateljici,to je obicna slucajnost...

A što majku mu dom i porodica... :think: m da, na muškarcima bi ti odrali kožu s leđa.
Vi ste postali najbolji prijatelji za tri godine, a tebe čudi što je našao novog najboljeg prijatelja za dva meseca? Ovo bi pilo vodu da imaš 15, pa ti je najbolje prijateljstvo i moglo biti max 5-6 godina...
Tih 3 god. prijatelja sam imala na rasprodaju, od onih koji su hteli da me smuvaju, preko onih kojima sam predstavljala zamrzivač dok se vrati "prava najbolja drugarica" do, najzad, šampiona ispraznih otvorenih srdašaca koji su hteli moj internet :lol: ljudi se prodaju za razne gluposti, smisli šta je ovaj hteo od tebe a šta sad dobija od njega. Možda ga je lik doslovno kupio pa ga voda po klubovima ili ima kola. Idr vej, iskorišćava vas obojicu. Mislim da treba da probaš da se družiš sa obojicom pa da lagano pređeš na ovog drugog.
Interesantno je što se takva druženja uglavnom okončaju oko treće godine, ko svaka veza.

Ovo je malo specifično, jer je novi prijatelj u pitanju, mnogo češća je slična situacija ali sa novim partnerima. Pomiri se sa tim da je većina ljudi takva, zaklinjaće se u prijateljstvo i sve će to pasti u vodu kad se pojavi Mr ili Miss fatalni. I ne, tada dotična osoba ne primećuje da je taj treći "paket", jer u takvoj priči zapravo TI postaješ taj "treći".
Moj ti je savet da pokušaš otvoreno da porazgovaraš sa tim prijateljom, poželjno bi bilo nasamo, u 4 oka, bez "prilepka", možda će biti dovoljno da mu samo skreneš pažnju. Kreni od toga, pa ćeš već sam videti u zavisnosti od njegove reakcije, šta ti je činiti dalje.

Bas tako i onda ce se pokazati da li ti je zaista bio iskreni "prijatelj"...

Јао, Рашо, па ти се заљубила :)))
Ми смо се дружили тако на пример што мене друг, јако близак, који ми се увек нашао када ми је требао, упознао са својим другом,
И онда, ако ми је човек океј или другарица, ја се независно од тог мог друга дружим са овим његовим другарима.
Исто и он са мојим пријатељима. И ништа се није мењало у нашем односу. И даље смо се један другоме поверавали, само смо имали леп и одабран круг људи које смо међусобно повезали. Ако неко није хтео да се дружи са неким, његова ствар, нити смо га одбацивали.
То је био један од кругугова људи са којима сам се дружио. Имао сам онда, своје људе на факсу, па из краја, независно од "екипе" из ове приче.
Али, Рашо, ја нисам гајио емоције и дилеме бити насамо са неким пријатељем и осећај да ми га неко "отима".

...zaljubishka si se blago meni...preispitaj se po tom pitanju al poshteno...ono jeste bude se malo povredjen u druzenju pa potom razdruzivanju...tipa shta ona misli,ko je onai bla,bla...tako to medju zenama a li da se bash zeli samo za sebe...hm...moze,momak,muz ali drug/arica...cemu...osim ako...ali ti to najbolje znash:manikir:

Па, нека се заљубио. Лепо је некога волети и данас не баш честа појава.
Мора да рашчисти шта очекује од људи. Само то.

Otisao covek u svet, pa poceo da bira prijatelje koje mu odgovaraju po karakteru, dok je do tada birao prijatelje koje su se zatekli na fizicki istom mestu.

Sa njim se ocigledno bolje kapira nego sa tobom. Nije prijateljstvo dug, pa da ti najbolji prijatelj bude neko ko ti je duznik, kakve veze ima sa prijateljstvom to sto si toliko ucinio za tu osobu?

z:hm: tesko je dati savet....imala sam slicnu situaciju i morala sam da prekinem prijateljstvo jer ne samo da sam bila ignorisana i stavljena na stend baj vec nego ni oni trenuci kad sam bile zajedno su bili nategnuti i neiskreni.....ja sam se povukla ali je ona ipak trazila objasnjenje i dobila ga mada to nista nije promenilo....ona se promenila i to je to....sta da se radi, prijateljstva kao ni ljubavi nisu vecna....

z:shock:
јел ти то зајебаваш?

Ruzno zvuci to sto je napisao ali je velikim delom istina.
Prijateljstvo je retko ono sto se o njemu pise, kao jace je sto je starije, zahteva pouzdanog prijatelja, vernog, spremnog pomoci...
Prijateljstvo se u vecini slucajeva kod vecine ljudi javi kao ljubav, iznenada, bez vidljivog razloga, razlicitog inteziteta...E sad ako se desi da je u pitanju dobar covek jakog karaktera jos bolje a ako ne onda nam ne preostaje drugo nego da volimo prijatelja sa svim manama na koje zmirimo ili ih vidimo ali nam ne smetaju.

Prema nekim starim prijateljicama koje su me zaduzile osecam postovanje, ne bih dozvolila da im ne pomognem kad im je moja pomoc potrebna, ne mogu da se ne cujem sa njima dugo, da ne znam gde su i kako su, ali...Priznajem da imam mnogo prijateljica "novijeg" datuma koje mi nikad nisu ucinile nesto veliko, niti ja njima, sa kojim me ne vezu neke tajne, proslost, nevolje pa ni posebno lepi trenutci ali radije provodim vreme sa njima, vise se radujem zajednickim susretima...

Tvoj prijatelj je zaljubljen. Mislim, ako je ovako kako opisuješ ima sve simptome osobe koja je toliko zatelebačen ada ne vidi gde se završav aon a gde počinje druga osoba.

Budi srećan zbog njega i daj mu vremena da iživi prvi talas oduševljenja.

P.S. Činjenje usluga nije merilo ljubavi. Prestaneš da voliš osobu sa kojom imaš decu, pa što ne bi prijatelja.

ti tu svakako ne mozes bilo sta, njih dvojica imaju neke nove zajednicke price, avanture, sta god a ti nisi deo toga.
i ja sam tako svojevremeno non stop visila sa novom ekipom i ti ljudi su mi i danas bliski prijatelji - oni iz srednje i osnovne su isto ok, ali smo se nekako razisli
meni je bio faks bitniji, njima momci pa muzevi, kuca, deca... prosto se iskristalisao jaz i nije postojao nacin da vratim stvari na staro. nisam ni htela, vise su mi prijali ti novi ljudi.
ne mora da znaci da je i on u toj situaciji, daj mu vremena pa vidi ali ces svakako morati da prihvatis da on ima potrebu za drugim ljudima, tj ima potrebu za onim sto mu oni pruzaju sta god to bilo. i prestani da gledas na njega kao na nesposobnog, on je ocito sasvim sposoban da radi ono sto mu odgovara.

Back