Pre svega, termini 'prijatelj/neprijatelj' su uslovni, mogu da znače i 'draga osoba/osoba koja nam ne misli dobro', samo sam hteo da skratim i pojednostavim...
I loop je lepo odgovorio na temu. Bez filozofije. Ona je tu i suvišna, to su krajnje jednostavne stvari. Imaš jednog prijatelja i pojavi se osoba koja mu ne misli dobro. I šta sad ti treba da radiš? Da se zbližiš sa njim? Pa valjda su ti u prvom planu prijateljeva osećanja.
Jedini izuzetak može da bude ukoliko znaš da su obe osobe ok, onda bih sve uradio da im obojici to pojasnim. Na zadovoljstvo svih.
Ili druga pozicija, ti se s nekim ne voliš a tvoj prijatelj zna za to i opet se iza tvojih ledja domundjava sa njim? Pa jel ti to prijatelj?
I sad svako od nas može da filozofira i racionalizuje u fazonu 'svaki čovek je ostrvo', 'svako je sam za sebe' i slično iako i sam zna da bi potpuno drugačije razmišljao da se kojim slučajem nadje u toj poziciji.
Nije tema ni tako bitna, imam ih mali milion, a znam sve odgovore. Zato ih valjda i ne postavljam

Juče sam video tu scenu na forumu, pa sam zato ovo otvorio... Nagonski...
A o forumu... Spominjali smo i to... To je tek posebna priča. Ljudi se toliko istripuju, toliko vežu za svoje reči da poveruju da su one sveto pismo. Pa onda kad im kažeš nešto a ne umeju da ti odgovore, onda te napadaju zbog čega stignu na nekim levim temama. Evo recimo, ovaj dlakavi, napisao sam odgovor na njegov post na politici i on je sad došao na ovu temu u pokušaju da me provocira. I sad bi ja trebalo da se primim? Ma boli me rinajku