Prihrana za stence od 20 dana

marijanavbs

Početnik
Poruka
50
Interesuje me sta treba da bude prva hrana stencima od 20 dana? Nasa Dona je donela na svet 11 malih zutih retrivera :heart: ali problem je sto sve isisaju iz nje sad je bukvalno kost i koza svako rebro joj se vidi :roll: iako jede tri puta dnevno kao i mi. zelimo da joj olaksamo malo al ne znamo s cim da pocnemo. Da li neko ima iskustva s tim?

Mleka u prahu za štence kao prva opcija (Trixie, Royal Canin, Trainer...) napravljena su tako da bukvalno može štene da se othrani na njima u slučaju da ostanu bez majke.
U tvom slučaju ovo bi bila smao prihrana zbog velikog legla.
Ako su već krenuli da žvaćkaju onda starter hrane (Eukanub,Royal,Belcando...) u obliku granulica koje se skoro tope u ustima.
Ili neka od konzervi za stence (Hills, Animonda Gran Carno,Trainer...)

Majci obavezno dati hranu za kuje dojilje, odnosno Puppy ili Junior hranu za male ili srednje rase ( ne za velike) naravno neku kvalitetniju da bi ona imala mleka u sto vecoj kolicini i što kvalitetnijeg sastava (Eukanuba,Hills,Royal,Trainer,Bento Kronen...)

Poslednja izmena:
Za stence vam u tom uzrastu ne treba prihrana nego vec prava hrana, naravno, u obliku koji ce im biti interesantan-tipa kasica, mlevenog isl. a kuji treba pojacana ishrana, slazem se da sve dok doje treba da budu na rezimu ishrane koji po sastavu odgovara stencima. A da li ce biti kupovna hrana, domaca kuvana ili BARF, to je vec izbor pojedinca. Licno, pristalica sam kombinacije i tako hranim svoje zivotinje-kombinujem sve troje.

Mi smo super rezultate imali sa Eminent sitnim granulicama poparenim u mlakom jogurtu.
U svakom slučaju ,slažem se sa predhodnim postom i dodajem mišljenje da svaki vlasnik legla treba da navikne štence dok su kod njega i na kuvani obrok i na granule, da bi budućim vlasnicima olakšao posao.I, obavezno uz svako štene ,kada sa 8 nedelja napušta domaćinstvo, po kesica hrane na poklon i detaljna uputstva o ishrani - da bi se štene što lakše adaptiralo na novu sredinu.

Ako stenad imaju 20 dana mozes slobodno da im ponudis mleveno meso ili jos bolje pomesano sa jogurtom ili natopljenim granulama. U vecini ozbiljnih odgaivacnica stenad se od 20 dana nude hranom. Majcino mleko je za stenad bitno prve 4 nedelje starosti, posle se stenad postepeno odvajaju i do kraja 5-e ili 6-e nedelje stenad pocinju da jedu samo hranu, bilo da se radi o granulama ili BARF-u.

Treba mi mala pomoć... komšinicina kuja (mešanka pit bula) se okotila prvi put i donela na svet 9 malih! Gazdarica mi kaže da izgleda da mleka ima samo na 5 sisa, i izgleda da neki štenci ostaju gladni... znate li bilo koji način na koji bi oni mogli da se dohranjuju, na špric ili tako nešto i po mogućstvu da to bude recept iz domaće radinosti, ova porodica nije u mogućnosti da kupuje specijalne formule mleka u prahu.... I ako imate savet kako kuji pomoći kroz ishranu, znam da joj daju neke granule i čini mi se da jede i kuvanu hranu, da li joj treba pojačati unos mlečnih proizvoda ili tako nešto....

Back