Prihod skupštine stanara na računu Informatike

sofija.k

Zainteresovan član
Poruka
191
Do prošlog meseca za ''prihod skupštine stanara'' na računu od Informatike je stajalo 100dinara,sada je to 300din.
Za sve stanove iznos je isti.
Zanima me kako je u vašoj zgradi,ne razumem zašto bi vlasnici stana od 20kvadrata i stana od 70kv.m plaćali isto za održavanje zgrade (i nadoknadu predsedniku koja je 60% od sakupljenog iznosa,pdv se ne skida) kad je visina poreza na imovinu i sve ostalo zavisno od veličine stana?
Da li sam u pravu?

sofija.k

Zainteresovan član
Poruka
191
onaj koji ima stan od milion kvadtrada i onaj koji ima od 1 kvadrat,isto koriste kapacitete zgrade...tako bi mogli ovi iz prizemlja da protestvuju jer ne koriste lift i stepenice...porez na imovinu treba da se deli po njusci...

Znači,ako neko kupi pola zgrade,a drugu polovinu njih desetoro treba svi jednako da učestvuju u održavanju fasade,stepeništa,instalacija,krova,ostava,skloništa?
Ne bih rekla!Meni nije logično,volela bih da me neko ubedi.

(Petre,ako te ne mrzi reci mi da li one dve rečenice koje ti stoje u potpisu imaju neko značenje?
Ja sam starija generacija,pa je moguće da ne razumem sleng andergraund kulture,ali pre mislim da je to namerno takvo,dadaističko ismevanje smisla!)

Milan_ns

Ističe se
Poruka
2.342
Znači,ako neko kupi pola zgrade,a drugu polovinu njih desetoro treba svi jednako da učestvuju u održavanju fasade,stepeništa,instalacija,krova,ostava,skloništa?

(Petre,ako te ne mrzi reci mi da li one dve rečenice koje ti stoje u potpisu imaju neko značenje?
Ja sam starija generacija,pa je moguće da ne razumem sleng andergraund kulture,ali pre mislim da je to namerno takvo,dadaističko ismevanje smisla!)

Mislim da si sama sebi odgovorila, al' ajd da probamo:
Ako ja recimo kupim 20/40 stanova, a drugih 20 stanova koristi 20 ljudi, onda mu dođe na isto, jer ja moram da plaćam 20*300, a onih drugih 20 ljudi isto po 300... U osnovi, meni je gore... ;)
Naravno, bilo bi, kad bih imao para da kupim 20 stanova, ne bih brinuo o tih 300 po stanu... (:
Iako, da, slažem se sa Petrom Je*ivetrom i mislim da bi trebalo da se plaća po "njušci", ali tek od neke određene granice (da ne bude da ljudi imaju blizance ili trojke i da zbog toga pored svih pelena i haosa, plaćaju još i to)...

sofija.k

Zainteresovan član
Poruka
191
To sa vlasništvom pola zgrade sam navela samo da bi se lakše shvatila suština (sin D.Sakana,kažu,ima ceo sprat u jednoj zgradio; sadašnjem kriterijumu ovde kod nas bi on plaćao isto kao i vlasnik garsonjere)
Slažem se i sa principom ''po njušci'',s tim da se ''njuškice''ne računju do predpuberteta,tj.dok ne počnu da odvaljuju vrata treskanjem,pišu grafite po fasadi i tt(tako to) :)

Poruka
4.848

nek podeli lift na pola,pa neka se vozi jednom polovinom ono,a drugom svi ostali...i nek placa pola...ili neka kupi prva tri sprata,a druga tri neka koriste svi ostali...pa preko meradavina neka se penju do svojih stanova...u hodniku obitavaju svi podjednako,imali 2 ili 200 kvadrata...lift njakaju svi,ulaznim vratima lupaju svi...moze da se pojavi nepokretna baba i da kaze kako ne koristi nista jer lezi u krevetu...tom logikom niko nikada nista ne bi placao...k'o kada bi uplacivao za novu godinu naspram onoga koliko ces pojesti i popiti...e,ja cu ovog meseca 17 puta uci kroz vrata,bicu 20 minuta u hodniku,'ocu toliko da mi naplatite...ja u mojoj zgradi ne koristim lift,zivim na prvom spratu,a placam odrzavanje...komsija sa 5og ne koristi biciklanu,a daje pare za ciscenje iste...zato sto je tako obracunato...i svi placamo isto...neka kupi pola zgrade,najmanji problem ce mu biti odrzavanje zgrade kada dobije da uplati porez na luksuz...
potpis znaci to sto i pise...