Pričešćivanje životinja. Da ili ne?

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/kanadska-svecenica-dala-hostiju-psu-20100813
Ovo je slučaj iz 2010, ali poziva na razmišljanje. Papa Frančesko je dozvolio blagosiljanja istopolnih parova. Znam da sveštenici u nekoliko hrišćanskih denominacija blagosiljaju kućne ljubimce:
https://www.jutarnji.hr/vaumijau/ak...jubimaca-ispred-crkve-na-svetom-duhu-15256972
Znam da mnogi jako vole svoje kućne ljubimce. Šta mislite o navedenome? Da li biste držali kuče ili mačku na postu pre pričešća?
Dokon pop i jariće krsti

:ovca: :pop2:
 
Maki, u kojem veku ti živiš? Sad je 21. vek. Privikavaj se na novosti
Nadam se da su ova pitanja postavljenja u sarkastičnom tonu inače ne dozvoljava se unošenje životinja u hram a kamoli šta više.
To što neka manjina ili neki primer ima loš tj priznaje katolička ovo ili ono, ili ovaj pop radi ovo ili ono to ne znači da se sve menja i da ode sve niz vodu.
Crkva nikada nije i nikada neće zavisiti samo od čoveka niti se on tu nešto mnogo pita. A ti i sam možeš osnovati neku sektu ili ti organizaciju pa se nazvati po verskom imenu i raditi šta ti volja. Kako je onaj satanista rekao ako želiš brzo da zaradiš milion onda osmisli neko sektno učenje i to je to...

Tako da bez panike, nepotrebne brige i loših prognoza, i bolji su pokušavali crkvu da unize i sruše pa ih sad nigde nema.
 
:pop2: :fdlan:
GCOnpfw-Wk-AASd-Gw.jpg
 
Pa bolje da ih pričešćuju nego da ih prinose kao krvne žrtve.. :neutral: evolucija..
Naravno.

Kao kad su u onoj priči krstili vuka u nadi da više neće da im krade ovce a on na pola krštenja pojurio kozu.

Ozbiljno, mislim da je običaj da i životinje mogu da dobiju blagoslov dosta star, jedino što su sada krenule i mačke i psi i ostali ljubimci po blagoslov a nekada su blagosiljane krave i ovce da bi davale više mleka, teladi i jagnjadi.
 
Jedno je blagosiljanje, drugo je Pricesce. Pricesce je ultimativni obred gde se vernik jedini sa Bogom.
da, i pored gedine sprdacine, ja ipak moram da napomenem starozavetme zivotinje iz reda andjela kod svetog proroka Jezekilja

Jezekilj

... životinje koje videh na reci Hevaru. 10:16 A kad iđahu heruvimi, iđahu i ... tamo i amo, i uz osam basamaka iđaše se k njima. 40:38 I kleti s vratima behu ...

Danas je Sveti prorok Jezekilj

https://srpskainfo.com/vjernici-dan...-pogledajte-zasto-bi-trebalo-da-ga-postujete/
dakle, jes se geda posprdao, ali ni sam nije svestan su cim!
Човек нечасних намера.
da, ali sad sta je tu je, mi moramo da se osvrnemo i na Jezekilja, zar ne? da spasavam temu, da je ne obrisu...
 

Back
Top