Kafić Priče iz prošlog veka VI - Čajanka ispod duda 🧸🍵

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dođe takav period da se osetiš zasićeno.
Stoji mi jedna knjiga već mesec dana na 86strani,ali ako se zainatim biće pročitana u roku od dan dva.

E, da siuper ti ono spajanje pročitanih knjiga u priču.

Ja ako mi knjiga ne legne, ne čitam do kraja, nema šanse. Nikad nisam sebe prisiljavala da čitam nešto što mi nije interesantno.

"Ime ruže" počela i batalila, "Igra staklenih perli" isto i još brdo nekih knjiga.
Ne sviđa mi se- ma ćao! 😂

Sad sam pročitala knjigu o Fridi Kalo i baš je ostavila jak utisak. Mislim da sam je prekjuče pročitala a i dalje razmišljam o njoj.

Eto, vuklo me da čitam i završila je sa zadovoljstvom, bez ikakve prisile. To ja zovem "zaljubila se na prvo slovo" :lol:
Tako i u životu funkcionišem. Ne planiram, ne postavljam ciljeve, vodi me samo moj instinkt...

Taman vrijeme da počne :)
Bila bi to mešavina srpsko-engleskih naslova
Tačno se vidi da si mlada i nisi je pročitala kad se čekalo u 6 ujutru ispred trafike za nju. 😁 Više kuća ima Ime ruže nego Sveto pismo. 😁
Ja je nisam čekala, nasledila je od tate.
Aj vi čitate puno i svašta, je l ima šta za preporuku, ali avanturistički, tipa pusta ostrva, džungle, čuda i tako to? 😁 Bez dubokih misli, da ne kažem dečije. 🤣 I što mogu da iskopam u pdf-u.

Skroman zahtev. 🤣
Nešto od Ligotija.
Taman za večernju jesenju atmosferu...
Ne kontam, što ispred trafike ? Dolazilo kod vas uz novine ili tako nešto? 🤔
Da, bile su te neke knjige uz kupljene novine, prve su bile besplatne, ostale 250rsd.
Lustbader-Ploveći grad

Ali to je samo jedna knjiga u serijalu.
Mada sam ja čitao tu knjigu prvu pa tek posle sve ostale
Nikola Lajrin, Nindža, Miko, bila je još jedna, ne mogu da se setim...

Ja ako mi knjiga ne legne, ne čitam do kraja, nema šanse. Nikad nisam sebe prisiljavala da čitam nešto što mi nije interesantno.

"Ime ruže" počela i batalila, "Igra staklenih perli" isto i još brdo nekih knjiga.
Ne sviđa mi se- ma ćao! 😂

Sad sam pročitala knjigu o Fridi Kalo i baš je ostavila jak utisak. Mislim da sam je prekjuče pročitala a i dalje razmišljam o njoj.

Eto, vuklo me da čitam i završila je sa zadovoljstvom, bez ikakve prisile. To ja zovem "zaljubila se na prvo slovo" :lol:
Tako i u životu funkcionišem. Ne planiram, ne postavljam ciljeve, vodi me samo moj instinkt...
Ja suprotno....sve procitam.....ima to i neki naziv u psihijatriji....
Ime Ruze, procitao sa zadovoljstvom....Igru staklenih perli, procitao s mukom i ne znam da li znam zasto sam citao...nisam razumio....

Meni se to Ime ruže dopalo. Od ovog poslednjih godina, pošto svake prestupne pročitam nešto, lep je Lovac na zmajeve. Ostalo bih samo neku egzotiku i trope. Toliko da sam pročitao i nešto što se zove Ostrvo ljubavi jer je ostrvo, na preporuku neke devojke. 🤣 I u školi sam voleo Robinzon Kruso. Tačno treba da se selim na Maltu. 🤔😁

Kod nas su Na drini ćuprija i Prokleta avlija bile lektire pa su bile obavezne za čitanje, kao i Selimovićeva Tvrđava i Derviš i smrt.
Ono što mi je bilo neobično je to što su Dostojevskog izbacili. Ili smo možda imali samo Kockara. 🤔
Bile su i kod nas.
Sećam se koliko je profesorica bila iznenađena šta nisam pročitala knjigu.
Na kraju sam ipak izvukla 5 i to samo iz rasprave o nekim njegovim drugim delima.
Bilo nas je par koji smo voleli i uživali da čitamo, nas par bi počeli da raspravljamo o pročitanom i iznosimo naše viđenje i mišljenje o pročitanom
Nije se odnosilo samo na lektire, već i na pesme, priče, sve što smo obrađivali na časovima u srednjoj školi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back