Kafić Priče iz prošlog veka VI - Čajanka ispod duda 🧸🍵

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad Baby GIF

Da a nenormalno nevrijeme, grmljavina :(
Generalno, avionu ne smeta mnogo grmljavina. Metalna struktura sprovede grom okolo, a oni klinci sto lice na antene, koje se nalaze nazad na krilima, sprovedu elektricitet u atmosferu. I za nevrijeme ima tzv. weather radar koji prikazuje pilotu trenutnu situaciju oko nevremena okolo.

Sad će biti ovaj post ko onaj za mačke, ali ne volim baš nešto te emisije o ubistvima. 😁 Više volim one sa Nat Geo o padovima aviona, nesrećama i sl. 😁 Posle svih Air crash investigation imam utisak da sam bolji pilot od njih.🤣
Prije dosta godina sam gledao reportazu u kanadskom avionu koji je ostao bez goriva iznad Atlantika, i uspio lebdeci da sleti na neko portugalsko ostrvo, bez da ikom ista bude. Cak su poslije i avion uspjeli ponovo osposobiti (i letio je sve do 2020.). Sjecam se dobro tog slucaja, bivao je po svim vijestima.

Nedavno sam upoznao covjeka koji je bio u tom letu. Tj. znao sam ga od ranije, ali nisam znao da je on bio u tom avionu. Kaze da uopste nije djelovalo tako strasno, i da nisu uspjeli ni skontati sta se zapravo desava. Kad su sletjeli i ljudi poceli da iskacu na emergency slides, mnogi su poceli da bacaju kofere, viski, i ostalo :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back