Kafić Priče iz prošlog veka VI - Čajanka ispod duda 🧸🍵

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ovo je onaj starinski recept, evo ovdje ću ako su neke domaćice zaboravile na njega.
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo (ja stavim pola kesice)
Trebalo bi kao odvojiti bjelance pa umutiti posebno i dodati u ostatak smjese (smjesa žumanca i sve ostalo), pa kao sjediniti. Ja za te budalaštine nemam vremena ni živaca ni mjesta u mašini, bespotrebno prljanje još jednog komada posuđa (ne ustavnog Obli)
Umutiti i peći 15 min na 180 stepeni, pečeš na papiru za pečenje, odmah ga izvrneš na vlažnu kuhinjsku krpu (čistu i ispeglanu prije toga haha) i zarolaš prazan. Kad se malo ohladi razmotaš, namažeš bukvalno čime želiš i zarolaš. Izrežeš i jedeš! Prijatno :heart:
Hvala . :zaljubljena:
Čim ozdravim , pravim
Volim rolate. Ali nisam pravila nikad

Ovo je bukvalno najstariji recept za rolat koji postoji, možeš nam i ti napisati svoj, ja radim po ovom.
Pa to je isti recept, samo ja stavljam 8-10 jaja, belanca mutim posebno, dodajem žumanca i šećer i posle suve sastojke tipa brašno i ostalo mešam ručno i u pleh

U čvor se svezala :D
Bukv 🤣

Sve ovako nešto pa se umotava

creepy-hands-arthritis.gif

Kad se konačno probudih prvo pomislih na Oblog, a onda da mi neka tetka baca mađije. :sad2:

E ja kacila.neke carapice na aleksandri juce. Doslo.mi vidim da imam kolekciju nogu u galeriji ko ovde decki.
I zvoni.mi jutros nepoznat broj. Kaze zena ja zovem zbog vasih carapa.
Presece me total. Rekog wtf aleksandra i moje carape. Pak'o.
Kad ono ja pazarila u jednoj radnjici neke kao prevrnuta koza pa malo zmija reljef bez stopica. I ostavim broj da me ljubazna zena zove da zamenim za one sa stopalima. Da mogu ipak da ih nosim i uz cipelice, ne samo uz cizme.
Da nisam kacila setila bih se na keca. Ovako sam se srusila prvo.hahahha.
Sifra
Fantom
m?
:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back