Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

I to sam čitao. 🤣🤣

A znaš šta je najjače - onaj Rus što je sam sebe operisao u polarnoj ekspediciji. Imao upalu slepog creva. I preživeo. 😁
Ima i doktorica što je sama sebi operisala dojku, isto polarna ekspedicija, poslali joj i kompletnu opremu za kemoterapiju. Živa.

Podseti me na:

1761592983019.jpeg

🤣🤣🤣

Jedan ili svi nije bitno, ubila ga sepsa pre vise od 100 godina.
Pa sad više nije bitno :)
Uglavnom drugi je stradao zbog panike.
Jesi gledao: amidža, dragi amidža? Kad je lik dovezao ranjenog amidžu u bolnicu, na kraju njega amidža smiruje, on paničio do te mjere, šamarao amidžu, da njega amidža smirivao, malo glasnije :D

Pa sad više nije bitno :)
Uglavnom drugi je stradao zbog panike.
Jesi gledao: amidža, dragi amidža? Kad je lik dovezao ranjenog amidžu u bolnicu, na kraju njega amidža smiruje, on paničio do te mjere, šamarao amidžu, da njega amidža smirivao, malo glasnije :D

Nisam.
To neki film, serija ili skec?

Ma ne, 19. vijek :)
Opusti se, Roki!
Aman opuštena sam, nego ne baš najbolje koncentrisana, a vi o odsečenim udovima, krvi, srčkama i tako nekim zanimljivostima.

Dobro, tad nije postojalo znanje koje sad postoji
I koliko je smanjena stopa smrtnosti jednim običnim redovnim održavanjem higijene.
I otkrivanjem penicilina
Ili kako se dolazilo do otkrića vakcina....

Jesi li znao da se upravo zbog žena uvelo obavezno pranje ruku pred operacije itd. Ozbiljno.
Bilo jako puno žena koje su umirale nakon poroda, kad su masovnije počeli porođaji u bolnicama. A doktori, čvake, ujutro prvo obave obdukcije pa onda na porođaje, preglede porodilja i zaraze ih raznim bakterijama.
I to je prvi provalio jedan mađarski lekar i kad je to pokušao da primeni,malte ne su ga ludim proglasili

Back