Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

Ja sam imala problem s bubašvabama prije pola godine tako da kad sam to pretekla sve ću.🤣

Auuu pa šta sam onda videla?
Nije smuk, nije belouška a ima cik cak šaru
Saću da guglam

U pravu si, al ja sam ovo videla!
A to je šarka, možda je dospela sa nekim brodom, tu je pristanište blizu
Sad čitam da je i plivač a ovaj kaže da ih ima i u Beogradu
https://www.telegraf.rs/vesti/16110...ije-u-beogradu-evo-kako-da-ih-prepoznate-foto
csm_20150118193318-6223012c-me_b842b0ad79.webp
Hmm, vjerovatno jesi, ko zna kako je dospjela tu. Čudno mi bi jer one same teško da bi se 'spustile' koliko sam upućena 🤔

Zmija napada samo kad je ugrožena
Neće ona da juri čoveka da ujede ko mnoge druge životinje

Zaista ne kapiram odakle toliki strah ovdasnjim ljudima od zmija, kada ovde ne zive kobre, mambe i ostale zaista vrlo opasne zmije koje mogu zivotno ugroziti coveka?
Sarka i poskok ne zive u gradskim arealima, vec naprotiv, daleko od njih, naseljavaju livade, planinske kamenjare i ivice suma. Ako se ne krecete tim predelima, necete ih ni videti, a samim tim ni biti ugrozeni.
Zmije su vrlo korisne, jer tamane glodare i ostale stetocine.

Većina nas se, pretpostavljam, plašila i samog mraka tako da nam strahovi najmanje imaju veze sa logikom. 😁
Kako misliš plašila?
Pa plašim se i sada, nenormalno.
I vatrometa, petardi, grmljavine, ali to kontam da su posljedice rata, život mi je počeo u granatiranju, već sam dobro znala za sebe kad sam znala kad puno udara da mi nije nikako lijepo, da smo u podrumu i da svi plaču. A mraka se bojim zbog loših ljudi :(

Ja sam imala problem s bubašvabama prije pola godine tako da kad sam to pretekla sve ću.🤣

Hmm, vjerovatno jesi, ko zna kako je dospjela tu. Čudno mi bi jer one same teško da bi se 'spustile' koliko sam upućena 🤔
Zato i mislim da su sa nekog šlepa
Jer prevoze i drva i svašta

Kako misliš plašila?
Pa plašim se i sada, nenormalno.
I vatrometa, petardi, grmljavine, ali to kontam da su posljedice rata, život mi je počeo u granatiranju, već sam dobro znala za sebe kad sam znala kad puno udara da mi nije nikako lijepo, da smo u podrumu i da svi plaču. A mraka se bojim zbog loših ljudi :(
To je onda baš nezgodno. Mora da ti je haos ono oko NG.

Back