Приче из фамилије и околине

Vecita misterija. :)

Мени је прича лепа. :)
И ја сам имала тетку и течу (тетка још жива) а теча ми био дражи. Једном, мој муж оде са тетком у двориште да разгледа њихово ,,имање'', а теча мени прича:,,Пије ти тетка! Пије, и морамо да сакривамо ракију од ње, она нађе, а ми ондак приместимо, она поново нађе...'' Ја не могу баш да верујем у то, нисам је никад видела ,,цврцнуту'', али знам да теча не лаже... Идемо ми кући, ја кажем мом драгом да сам се зачудила, мислим да теча лупета, а он ми каже:,,Ма, јок, док смо били у дворишту, жали ми се тетка како муж и син крију ракију од ње. И каже, најгоре је ,,ај' што крију, нег' што примешћу!'':zcepanje:

Jao ja imam price, drzte se sad :lol:

moja pra tetka Nevenka je bila deklarisana lezbejka koja je pokrstavala cigane na ulici :lol: pijana

isla je sa barjakom kroz centar grada, predvodeci povorku, slala cvece sekretarici predsednika Opstine, udvarala joj se javno
oblacila se kao musko, bila takodje i alkoholicar te kada joj je moja mama kao mala donosila cvece i hranu dok je bila na lecenju od alkoholizma, drala se kroz hodnik '' u picku materinu sto nisi rakiju donela sta ce mi pile?! ''
jednom je moj pradeda ubio od batina na ulici :lol:

moj pradeda,Nevenkin brat... :) bio je covek bez icega,uzasno vredan,pravedan,strog,ozbiljan... jednom je u nezgodi ostao bez leve ruke, i sve poslove je morao da nauci samo desnom rukom da radi... i tako stvorio ogromno bogatsvo,postao izuzetan trgovac..samo desnom rukom od nicega je postao nesto :) poznavao Nikolu Pasica, bio vrlo ugledan,vrlo postovan...kad je pisao testament stavio je na kraju '' ono sto sam ja stekao ni Bog vam ne moze oduzeti ''

i onda su dosli Rusi.

Moja prabaka
moja prabaka Latina :flert: Blizanac u horoskopu
crna kosa,crne oci,malo tamniji ten
kazu da je bila prelepa zena... nigde na ulicu nije izlazila bez jarko crvenog ruza i crnog ajlajnera...ok dobro ne znam da li je postojao ajlajner u to vreme al u svakom slucaju stavljala je nesto crno :lol:
uvek sredjena gde god da ide,pa makar to bilo i na par koraka u radnju
na krstenici joj doduse pise Izraelita
vrlo uredna,elegantna,velika dama,vrlo ozbiljna
kad je izbio Drugi Svetski rat ostala je sama,jer je pradeda umro, i trebali su da je odvedu u logor,medjutim,vojnik koji je bio nadlezan za nasu kucu se zaljubio u nju i nije dozvolio da je diraju

Moj deda

uvek bio nemirno dete. on i moja tetka su se gadjali shilom i tanjirima od silen ljubavi. Tetka ( Bog da joj pokoj dusi :) ) je bila zmaj. Kazu da podsecam psihicki na nju :lol: bila je odlican djak, pradedin i prabakin ponos, balerina, svirala klavir dok je moj deda lunjao gradom, stalno bio prljav,mlatio se,opijao,kuburio sa skolom,zajebant. jednom ga je pradeda odveo da upozna Nikolu Pasica, i moj deda je imao neku kapu na galvi,ispod koje su bili ekseri. Kako je podigao kapu i rekao '' ljubim ruke'' svi ekseri su popadali na pod,i pradeda ga je premlatio na mrtvo ime kad su dosli kuci :lol:

vozio me motorom svako jutro u skolu kad sam bila mala :)
cak i pod stare dane voli da se zajebava. kad je bio jedan drug njegov u poseti,napili su se,doduse moj deda zna da podnosi alkohol , njegov drug nije mogao pa se teturao po hodniku kuce dok odjednom nismo culi glas mog dede koji kaze '' pa gde ces da izadjes kroz prozor j.. e..bote ''
kasnio je na svoje vencanje tri sata

ovo je ono sto sam se setila,ima toliko zanimljivosti i provala,pogotovo od mog dede

Drug moga sina ima dedu, uskoro puni 90.g. Ceo život valjda samo za rad zna. Ima neki mali mlin, tu je jednom ostao bez desne šake ali ga to ne sprečava da vozi kola i to ladu-nivu, mislim nije to auto baš za ljude bez snage. Jedno jutro krenuo u pet sati u mlin, a unuk dolazi iz provoda. Deda sačekao da ovaj legne i zaspi pa uđe u sobu i panično poče da ga drmusa: -ustaj poguraj me ne mogu da upalim ladu, a imam posla preko glave- Ovaj na jedvite jade ustane onako mamuran i počne da gura. Gurao tako jedno petnaest minuta i na kraju pao u dvorištu i kaže dedi: ja ću ovde da spavam a ti nađi nekog drugog da te gura- Deda sedne u kola, upali ih i ode:hahaha:

kaze mi drugarica "bila sam na rodosu u nekoj fabrici vina i prva asocijacija si mi bila ti" :rumenko: pa sam se setila ove price

negde na pocetku moje francuske karijere...
zavrsim neki ugovor u kiabiju i sad nemam posla,u jednom momentu mi se ukazu dve mogucnosti,naravno pucam na obe pa sta bude
prva je sefora,svet kozmetike,pomadice,parfemi...
druga jedna velika fabrika vina i prodajno mesto ,gde bih kao bila vodic i prodavac i enolog i filolog...prelepo mesto,smesteno u sred neke planine,pored fabrike reka,ma raj...
odemo mm i ja tamo jer u to vreme nisam imala vozacku dozvolu,dogovorimo se da me on saceka na parkingu,tako da ja odem tamo sama,tako je vise profi
saceka me zena od vlasnika,pocnemo o uslovima,ona mi isprica istoriju vinograda,fabrike,porodice
pa odemo do podruma,pa pocne da mi predstavlja vina
kaze evo ovo su flase za degustaciju,za te probrane kupce
evo ovo vam je neznamnijasta ocete da probate?reko pa moze,ja sam ljubitelj vina
naspe ona i sebi i meni po casicu ,ali te case za degustaciju su kao case za rakiju,male
kaze a ovo drugo je dobro uz meso
probamo?ok madame
pa ovo uz ribu
ajde jos jednu
i tako...kad se ja setim da me mm ceka u autu,i kazem joj to,kaze ona pa pozovite ga da i on proba
odem ja do njega,a on me gleda i kaze "ti si pijana? :eek: " reko cuti i pridruzi se
udje on,sapne mi "i ona je pijana? :eek: "
i tako nastavismo sat vremena da "isprobavamo" razna vina,mm je pazio zbog voznje
i tako...
posle toga dobijem pozitivan odgovor iz sefore i to prihvatim
kad zove me madame iz podruma,kaze primljeni ste,kad cemo da pocnemo,ja joj kazem da sam vec pocela u sefori,i ona se zena razocara,bas je kaze zelela da me angazuje,steta blablabla
eto,hvala drugarice sto me podseti na ovu epizodu :D

Back