Приче из фамилије и околине

Ванда

Elita
Poruka
18.051
На једном лепом месту започесмо причу о шашавим фамиијарним причама.
А могле бисмо овде причати о томе.
Сваког дана се ишчуђавамо читајући којекакве трачеве, а кад размислим, сви у ближој или даљој фамилији имамо чунде приче, приче за новине.
Хајде да их овде причамо!

o pa o tome bi roman mogao da se napise kakva prica...Familiju nismo birali takvi su nam kakvi su nam a opet kad vidim one sa oceve strane pa one sa majcine strane ne mogu da ne kazem ono sto je Balasevic jednom rekao u pesmi "J..o nas onaj ko nas sastavi"...A sad odoh da se dam u razmisljanje koju pricu ovde da stavim da bude uvod u bestseler...

Ево прве приче:
Моја баба је имала ујака који је после Првог рата отишао у Русију.
Представљајући се као српски гроф, упознао је прелепу руску грофицу и заљубише се.. И оженио се њоме, а он јој стално причао како живи у највећој кући у месту...
То је била истина утолико што је он живео код сестре (моје прабабе) чији је муж био црквењак, па су живели у школској згради.
Иначе, били сиротиња, имали осморо деце, која су спавала попреко на једном кревету..
И реши онај да се врати у родни крај, вукло га нешто...
Причала ми баба, кад је он увео грофицу окћену златом, у крзненој бунди, са крзненом шубаром на глави, а горфица видела њих и све около, отрчи жена у двориште и баци се у бунар!

nije zaglavila se na pola puta :lol:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Али, баба је била добра, она каже:,,Он довео веелику Рускињу, а она, лепа, прелепа..и кад је видела нас све на једном кревету, крикнула и отрчала!''
Како ли је из прве нашла бунар, не знам... :confused:

Али, баба је била добра, она каже:,,Он довео веелику Рускињу, а она, лепа, прелепа..и кад је видела нас све на једном кревету, крикнула и отрчала!''

nije je sramota,zagadila bunar,posle su morali da idu 15km dalje na obramicama da vuku (ko zna sta su obramice? :D )

Вероватно је био у дворишту, онако леп и озидан... :)
Тешко га је промашити... :)

nije je sramota,zagadila bunar,posle su morali da idu 15km dalje na obramicama da vuku (ko zna sta su obramice? :D )

Линда, то је било време кад је свака кућа имала бунар... :)
Но, узевши у обзир комшијске односе код нас, вероватно су ишли тих 15 км по воду... :)

(И ја знам шта су обрамице... :) )

Evo cisto da ne propadne tema...:rotf:
Meni jedan rodjak prodavao svoju majku za litar rakije. Neke sestre mi se udale, jedna 91, druga 93 godiste, a udale se sa 14 obe, pa je jednu muz tukao, a druga se udala za lika bez vrata i prozora na kuci, njegovi su inace grobari... Ova starija se razvela, a mladja se udala ponovo, pa je pre neki dan napala svog dragog sa nozem...:lol: Jedan brat mi falsifikovao neka dokumenta, pa kidnuo u inostranstvo, tamo imao neku saobracajku i drogirao se neko vreme, sad je kao normalan...:roll: Rodjak mi se 3x vencao sa istom zenom...:D Jednom su se stvarno razveli, pa su se posle ponovo uzeli, a 2. put su petljali nesto da bi dobili stan.:whistling: Za jednog se sumnja da je istukao majku, pa je zena umrla od posledica.:( Jedna baba nije mogla godinama da ima dece, pa su svekar i svekrva rekli da ide iz kuce. I tu je posavetuje moja prababa da se "snadje". Sumnja se da se snasla kod komsije i dobili dete i tako ostala u toj kuci. Fora je sto nisu imali vise dece, tako da je problem bio u njemu, a ne u njoj...:lol: To je sve strogo tajno, ali kad malo bolje razmislim, mi uopste nismo rod!! :hahaha: Sta kazete, je l mozemo da snimimo spansku seriju? :brus:

moj pradeda se ozenio i kao mlad inzenjer otisao u drezden na praksu i tamo dobio posao.
prababa ostala da zivi u subotici.vratio se on posle par godina,a kroz par dana za njim i mlada cehinja sa bebom.
kazu da se on krio par dana u trsci oko palickog jezera,pa se pokunjeno vratio kuci.prababa koja je bila iz bogate kuce,uzela saku zlata,valjda je bio nakit u pitanju i rekla dedi sa visine,isplati je...i cehinja stvarno nestade.

kazu da se to vise u porodici nije pomiljalo

Back