"Prošle noći vetar je odlučio da se konačno oglasi.Nakon duge ćutnje, vratio se bučno, prebučno, nekako opominjuće.
Zahučalo je ogolelo granje, zašuštalo uskovitlano lišće, kroz noć se prolamao urlik razjarenog vetra poput rike goropadnog lava koji se ustremio na svoj plen.
Nije došao sam.U pratnji su bili najjači od najjačih.Noćnu tišinu paralo je udaranje grada u oluke, tamu je razbijala munja, dok su gromovi zborili u ime Neba.
Bučna, nekako opominjuća noć.Baš kako biva kad tišine progovore.
Koliko često decembri grme, koliko često tišine zagrme...
I zaplakalo je Nebo uz svu tu huku i buku, zaplakalo krupnim suzama što unose nespokoj.
U urliku vetra stajala je priča nekad davno ispričana.
Legenda kaže, živelo nekad negde dvoje, volelo se, a daleko behu, daleko kao Nebo i Zemlja.
Kažu, često su se svađali, da li zbog daljine, nemoći da premoste sve što ih deli, ili naprosto što se baš i nisu voleli,
samo su njih dvoje znali.
Kad bi se svađali, Nebo je gorelo od munja i gromova, a Zemlja je bila natopljena suzama.
Činilo mi se da se prošle noći legenda prosula po krovovima grada,
ili se to samo možda meni pričinilo da vetar priča neku svoju priču, davno ispisano, zaboravljenu možda, kao potsetnik, kao znak...
Ko bi znao, svašta legende kazuju, svašta se pričini čoveku olujnih noći, ne bih znao koji je vrag.
Jedno znam sigurno.Setio sam se tebe Malena.I brinuo sam.Još brinem.Znam da nešto ne valja.Samo...ne znam šta...Ne znam šta, Malena..."