Kafić Pričamo, dakle postojimo...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Friendship Help GIF by Demic

:zcepanje:

Reagovanje izvrtanjem smisla je odlika nerazumnih ljudi, subjektivno reagovanje na nerazumljiv tekst. Zlonamerno.
ako to nije vredjanje i zlonamernost, onda sam pogresio, ali sam ja shvatio da je namerno izvrtanje posta koji mu nije namenjen sa ciljem da mene ponizava. Bespotrebno.

Dakle smisao posta je da si ti primetila da se civilizacija nije promenila ni za milimetar,a kako bi to primetila da se nije promenila civilizacija? Kao paradoks, restlovi, pojavljuje se dvolicnost kod ljudi koji ne primecuju razliku od pocetka civilizacije. Ti si u postu samo primer razvijenosti civilizacije. Promene, promene na bolje.
Nata prvo da objasni lajk! :]

Metroe, ja tačno znam gde sam te i kada pogodio, ali to nije bilo zlonamjerno niti sam ciljao da reaguješ tako. Ta subjektivna bol koju si sam sebi napravio ti još ne dozvoljava da izadješ iz prstom upirujućih ličnih prepiski, a to je infantilnost.
Kako sam ti ja izvrno post da te provociram? Izvrnuo sam post, jesam, post ličnog upiranja prstom koje ne prestaje u neodredjenu temu, o dvoličnosti na koju svi možemo dati normalan nepristrasan odgovor, jel' možemo da prčamo o temama ili još kao hrčci da se vrtimo oko ja, ti, on, mi, vi, oni?
Mene ne možeš isprovocirati, šta god napisao, i ja sam ti obećao u svakom slučaju, odgovoriću ti najblaže moguće, prijateljski... ali, nevezano za mene, pogledaj svoje poruke kako si skoro na nekim temama odgovarao neprijateljski drugim ljudima, recimo Ljubi ovde, a on te ničim nije isporvocirao, samo je dao svoje mišljenje, pa ti razmisli...

Napomenuo bih za "namenjen post"... u kafani koja je javna, svaki komentar je podložan odgovoru, kritici i sl. jer je javan i kafanski, a sa druge strane nije pristojno namenjivati javno, i vršiti bezobraznu segregaciju tinejdž nivoa, sve što imate za namenjivanje, namenjivajte u pp, zar ne?

Ал сад сам озбиљно фина па нећу замерити :D
1098098_289351547890155_1922822702_n.jpg

Znam ja tu vrstu žena. One su tanke i visoke, mlade i lepe, a umne, praktične, uvek nasmejane, zvučne kao violina. Imaju sasvim jasne pojmove i određen poziv u životu. Srećne su u porodici, a kad to slučajno nisu - ne žale se. Njihove sposobnosti su iznad prosečnih, njihova osećanja mogu da izdrže svaku probu.

Njihova prirodna ljupkost stalno plamsa i, kad izgleda da će buknuti u neki veliki, izuzetni plamen, ona se stišava po nekom unutarnjem pravilu; a kad se čini da bi mogla ugasnuti, nalazi sama u sebi nove snage i plamena
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
( taj, što je to rekao i napisao je na dodeli Nobelove nagrade tražio daa, dok silazi niz stepenice svira Marš na Drinu,.. i sviralo je :

Једна гуска фина

Некада давно, наивна сам била
решила да ставим анђеоска крила.
И нису мени та крила била тешка
само су се показала као грешка.

Била су велика, лепа као сан
и носила сам их сваки дан.
Сви су се дивили тој лепоти нежној
мекоћи паперја, белини неизбежној.
Уживали су у додирима свиленим
сунчевом топлотом умивеним.

Али, после много година..
ваљда је то нека судбина
схватих да свака моја реч драга
другима звучи као: - ГА, ГА, ГА!

Погледам се у одразу прозора
и забезекнем од тог призора
уместо анђела лица лепа уска
гаче на мене обична гуска.

У налету неверице и страшно бесна
покушам да их скинем, несвесна
да су се спојила са мном, залепила
током година лудог слепила..

Имам их и сад, та гушчија крила
само сам се добро извештила
кријем их одећом посебног стила
кад их се већ нисам отарасила.
Не морају баш сви да знају
са каквом живином посла имају.

Varanje sebe zbog onih oko sebe je odbrambeni mehanizam...
Nije. U tvom slucaju pogotovo nije:
Ovih dana i nedelja sam kopirao recenice i poruke koje si mi nekada divljacki brisala, po nekoliko dnevno, "jer krse pravila".
Danas, gle, iste recenice ne krse.
Zato sam pitao koga varas, sebe ili nas.
Znas da nas ne mozes, a sebe samo privremeno,

Cenim da bih mogao da ponovo napisem "krave" i "kokoske", ma celu zivotinjsku farmu, i da danas ne bi bile obrisane (razume se da ni onda nisu krsile pravila, samo tvoju sujetu).
Nekada je svet poštovao elitu i čuvao sećanje na nju.
A danas?
Danas je elita prinuđena da živi i radi u ilegali.

Nije. U tvom slucaju narocito nije:
Ovih dana i nedelja sam kopirao recenice i poruke koje si mi nekada divljacki brisala, po nekoliko dnevno, "jer krse pravila".
Danas, gle, iste recenice ne krse.
Zato sam pitao koga varas, sebe ili nas.
Znas da nas ne mozes, a sebe samo privremeno,

Cenim da bih mogao da ponovo napisem "krave" i "kokoske", ma celu zivotinjsku farmu, i da danas ne bi bile obrisane (razume se da ni onda nisu krsile pravila, samo tvoju sujetu).
Nekada je svet poštovao elitu i čuvao sećanje na nju.
A danas?
Danas je elita prinuđena da živi i radi u ilegali.
Да ли су ти обрисане поруке које си мени написао, реплицирао?

@TUTU питам те за брисање јер се дешавало да су брисани постови намењени мени јер су процењени као провокација или вређање а потпуно беспотребно.
Ја могу да чујем сваку критику и да одговорим пристојно на њу. Више пута сам се љутила што неко уместо мене процењује да ли би ме нешто увредило.

Насупрот томе, на другим местима простачка, вулгарна обраћања(која ме такође не вређају, више изазивају сажаљење) али су очигледно кршење правилника, не да нису брисана већ су наилазила на одобравање.

Back