Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:hvala:

Adorable-Cats-Screensaver.jpg


Hare, Filozofijo.
 
"Čovek nije drvo i vezanost je njegova nesreća, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost. Vezujući se za jedno mesto, čovek prihvata sve uslove, čak i nepovoljne i sam sebe plaši neizvesnošću koja ga čeka. Promena mu liči na napuštanje, na gubitak uloženog, neko drugi će zaposesti njegov osvojeni prostor i on će počinjati iznova. Ukopavanje je pravi početak starenja, jer je čovek mlad sve dok se ne boji da započinje. Ostajući, čovek trpi ili napada. Odlazeći, čuva slobodu, spreman je da promeni mesto i nametnute uslove. Kuda i kako da ode? Nemoj da se smešiš, znam da nemamo kud. Ali možemo ponekad stvarajući privid slobode. Tobože odlazimo, tobože menjamo. I opet se vraćamo, smireni, utešljivo prevareni.

- Ako je vraćanje cilj, čemu onda odlaženje?

- Pa u tome i jeste sve: vraćati se. S jedne tačke na zemlji čeznuti, polaziti i ponovo stizati. Bez te tačke za koju si vezan, ne bi voleo ni nju ni drugi svet, ne bi imao odakle da pođeš, jer ne bi bio nigde. A nisi nigde ni ako imaš samo nju. Jer tada ne misliš o njoj, ne čezneš, ne voliš. A to nije dobro. Treba da misliš, da čezneš, da voliš."

~ Selimović ~

:)
dobar dan filozofijo.
 
..kad će nastavak..priče....zakomplikovalo se..mnogo....ali ko bi bio sposoban za ubistvo...očigledno da je više osoba htjelo da se riješi Gorice....vjerovatno je i više osoba te noći bilo u kući.....ali nekako mi se čini sad....ta savršena kontrola nad sobom koju ima Leposava...koja ne želi da se izgubi...ko će to narušiti njen savršen život....kontrolu koju je uspostavila iznutra i spolja.....
.....ubojica na mjestu broj jedan....?..
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top