Quantcast

ПРИЧА О ЈЕДНОМ ПОШТЕНОМ ПОЛИТИЧАРУ ...

Милица

Buduća legenda
Poruka
26.915
Da li je tacno da je on rodjeni Dorcolac?

Nemam pojma i nikad nisam imala živaca da ga nešto slušam,
zbog ovog njegovog sporog govora ... ali verujem da jeste poštenjačina i iskren čovek.

ps Pitaj Biljku, ona je bila sa njima i gibaničarila tamo, dok nisu osnovali stranku za kavijar i šampanjac, a zna sve tračeve.
 
Poslednja izmena:

*BILJA*

Buduća legenda
Poruka
32.298
"Posteni" ce ipak morati na sud, odnosno- ukinuta mu oslobadjauca presuda:

"Ukinuta oslobađajuća presuda Draganu Todoroviću
Tanjug | 08. jun 2012
.

Viši prekršajni sud u Beogradu saopštio je danas da je po žalbi Agencije za borbu protiv korupcije ukinuo presudu po kojoj je poslanik SRS u prethodnom sazivu oslobođen krivice vezano za prenos upravljačkih pravaBEOGRAD - Viši prekršajni sud u Beogradu saopštio je danas da je po žalbi Agencije za borbu protiv korupcije ukinuo presudu po kojoj je poslanik SRS u prethodnom sazivu Dragan Todorović oslobođen krivice vezano za prenos upravljačkih prava."Kako je prvostepena presuda od 14. novembra 2011. godine nepotpuna i nerazumljiva, Prekršajni sud u Beogradu ponoviće postupak. Potrebno je da sud nedvosmisleno utvrdi da li je i na koga okrivljeni Todorović preneo upravljačka prava, odnosno da li je mogao da ih prenese na svoju suprugu", navodi se u saopštenju.
Kako se precizira, kao narodni poslanik Todorović je bio javni funkcioner i morao je u roku od 30 dana od izbora, postavljenja ili imenovanja da prenese upravljačka prava na pravno ili fizičko lice koje nije povezano lice i da o tome obavesti Agenciju za borbu protiv korupcije pet dana od dana prenosa.Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije povezano lice je supružnik, vanbračni partner, krvni srodnik zaključno sa drugim stepenom srodstva... kao i svako drugo pravno ili fizičko lice koje se prema drugim osnovama i okolnostima može opravdano smatrati interesno povezanim sa funkcionerom, rečeno je u saopštenju.Todorović je, povodom te odluke, rekao da je kada je u pitanju pravosuđe u Srbiji svaki komentar suvišan i da je dovoljno podsetiti na Rezoluciju Saveta Evrope koja je, kako kaže, između ostalog reformu pravosuđa i korupciju i kriminal navela kao jedan od najvećih problema u Srbiji.On je Tanjugu rekao da to nije prva presuda takve vrste doneta protiv njega i dodao da je zbog toga postoji i nekoliko žalbi koje je uputio Sudu za zaštitu ljudskih prava u Strazburu.Prema njegovim rečima, u ovom slučaju je "daleko od zdravog razuma" da se odriče nečega što u tom momentu nije ni posedovao s obzirom da se tih prava odrekao u korist supruge još 1998. godine kada zakon na koji se sada pozivaju nije ni postojao."Ovo ću terati do Strazbura" najavio je Todorović i pojasnio da je reč o transportnoj firmi."

:lol:
 

Милица

Buduća legenda
Poruka
26.915
Nemam pojma i nikad nisam imala živaca da ga nešto slušam,
zbog ovog njegovog sporog govora ... ali verujem da jeste poštenjačina i iskren čovek.

ps Pitaj Biljku, ona je bila sa njima i gibaničarila tamo, dok nisu osnovali stranku za kavijar i šampanjac, a zna sve tračeve.

"Posteni" ce ipak morati na sud, odnosno- ukinuta mu oslobadjauca presuda:

"Ukinuta oslobađajuća presuda Draganu Todoroviću
Tanjug | 08. jun 2012
.

Viši prekršajni sud u Beogradu saopštio je danas da je po žalbi Agencije za borbu protiv korupcije ukinuo presudu po kojoj je poslanik SRS u prethodnom sazivu oslobođen krivice vezano za prenos upravljačkih prava


BEOGRAD - Viši prekršajni sud u Beogradu saopštio je danas da je po žalbi Agencije za borbu protiv korupcije ukinuo presudu po kojoj je poslanik SRS u prethodnom sazivu Dragan Todorović oslobođen krivice vezano za prenos upravljačkih prava.

"Kako je prvostepena presuda od 14. novembra 2011. godine nepotpuna i nerazumljiva, Prekršajni sud u Beogradu ponoviće postupak. Potrebno je da sud nedvosmisleno utvrdi da li je i na koga okrivljeni Todorović preneo upravljačka prava, odnosno da li je mogao da ih prenese na svoju suprugu", navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, kao narodni poslanik Todorović je bio javni funkcioner i morao je u roku od 30 dana od izbora, postavljenja ili imenovanja da prenese upravljačka prava na pravno ili fizičko lice koje nije povezano lice i da o tome obavesti Agenciju za borbu protiv korupcije pet dana od dana prenosa.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije povezano lice je supružnik, vanbračni partner, krvni srodnik zaključno sa drugim stepenom srodstva... kao i svako drugo pravno ili fizičko lice koje se prema drugim osnovama i okolnostima može opravdano smatrati interesno povezanim sa funkcionerom, rečeno je u saopštenju.

Todorović je, povodom te odluke, rekao da je kada je u pitanju pravosuđe u Srbiji svaki komentar suvišan i da je dovoljno podsetiti na Rezoluciju Saveta Evrope koja je, kako kaže, između ostalog reformu pravosuđa i korupciju i kriminal navela kao jedan od najvećih problema u Srbiji.

On je Tanjugu rekao da to nije prva presuda takve vrste doneta protiv njega i dodao da je zbog toga postoji i nekoliko žalbi koje je uputio Sudu za zaštitu ljudskih prava u Strazburu.

Prema njegovim rečima, u ovom slučaju je "daleko od zdravog razuma" da se odriče nečega što u tom momentu nije ni posedovao s obzirom da se tih prava odrekao u korist supruge još 1998. godine kada zakon na koji se sada pozivaju nije ni postojao.

"Ovo ću terati do Strazbura" najavio je Todorović i pojasnio da je reč o transportnoj firmi."

:lol:


Jel ti sad jasno da sam te poslala na pravu adresu ... :zcepanje:
 

Nancy011

Veoma poznat
Poruka
14.115
Za sada odlazi samo iz prvih borbenih redova, zato što je uzeo kredit, stavio hipoteku na stan, pa mora da bude u firmi kako bi uspeo da plaća rate.

A, nekad je važio za najbogatijeg radikala. U imovinskoj karti mu i sada, kao i ranije, stoje isti podaci – četvorosoban stan na Vračaru, „privredni objekat, plac 8.000 kvadrata”, nasleđene garaža, kuća i farma u Debeljači stan na Hvaru i mercedes iz 1984. godine.

Todorović je rođen 1953. godine, diplomirani je inženjer organizacije rada, živi u Beogradu, ima suprugu i četvoro dece, a vaspitavao ih je tako da se sve u životu mora zaraditi. Kad mu je jedna od tri kćeri rekla da neće više da studira, nije se naljutio, ali joj je rekao da mora onda da se zaposli i „sama se zaposlila”.
http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Portret-bez-rama-Dragan-Todorovic.lt.html

U zvaničnoj biografiji piše da je rodjen u Gornjem Milanovcu.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.