Prica o Dolores Barios, zeni sa planete Venere ...

Black_star

Elita
Moderator
Poruka
17.687

Prva i jedina NLO konvencija na kojoj su “gostovali vanzemaljci” – 1954. godine​


Sve jače uverenje da nismo sami u svemiru dovelo je do organiziranja prvih konvencija posvećenih NLO-ima u posleratnom svetu. Naravno niko od onih koji su odlazili na takve konvencije nije očekivao da će tamo videti pravog vanzemaljca, no neki tvrde da se to dogodilo na skupu iz 1954. godine. Pa da pogledamo o čemu se tu radi... :cool:

“Venerijanci među nama”

Konvenciju, koja se održala na planini Palomar u okrugu San Diego u Kaliforniji, organizirali su George Adamski, Truman Berthurum i Daniel Fry. Ovaj je skup bio uspešan i na njemu se pojavilo više stotina ljudi. Među njima je bilo i novinara, pripadnika FBI-ja, ali i radoznalih naučnika. Prvog dana konvencije jedan od organizatora Adamski je pričao o Venerijancima koje je navodno upoznao kada su sleteli na područje Colorada u novembru 1952. godine. Oni su ga, kako je tvrdio, provozali svojim letećim tanjirom te mu izneli svoju zabrinutost za budućnost ljudske rase zbog nuklearnog naoružavanja. No Adamski nije ostao samo na ovome već je “dolio dodatno ulje na vatru” i izjavio da Venerijanci žive među nama jer su nam jako slični. Doduše, postoje među Zemljanima i Venerijancima manje razlike, no one su gotovo zanemarive, pa mi ni ne znamo da smo s njima u kontaktu. :eek:

Privlačna “Venerijanka”

Tokom svog predavanja Adamski je pokazao skice navodnih Venerijanaca. Nakon toga gomila je te iste večeri primetila neobičan trio. Bila je reč o grupi od dva mladića i jedne žene. Žena je bila mlada i lepa, no privlačna na neobičan način. Odgovarala je onome što je Adamski toga dana opisao kao Venerijanku. Bila je neobično visoka, a na čelu je imala izbočenje koje je išlo od sredine čela do nosa. Pogledate li snimljene fotografije, to se baš i ne može na prvu videti, ali dobro verovaćemo im na reč. ;) Ono što je vidljivo da su ženi oči bile malo šire postavljene u odnosu na koren nosa, a sam je nos bio širi od uobičajenog, što je njenom licu davalo neobičnost. Iako njen opis zvuči pomalo nezgrapno, sve je to tvorilo sasvim zgodnu ženu za kojom bi se mnogi okrenuli na ulici. I voila, evo i njene slike: :)

Dolores.png


Kako pobeći dosadnjakovićima?

Nakon toga razvila se masovna histerija i ljudi su se ohrabrili i prilazili ovoj trojci i postavljali pitanja bez okolišanja jesu li oni zaista Venerijanci. Najuporniji je među njima bio brazilski novinar Joao Martins koji je pisao za jedan od najtiražnijih listova u Južnoj Americi “O Cruzeiro”. Kako mu ovo troje nije dozvolilo fotografiranje, on je ipak na svoju ruku uspeo da ih slika - drugog dana konvencije. Nakon toga je ova trojka nestala, a legenda koja se oko toga isprela kaže da su odmah otišli svojim brodom u pravcu Venere. No, naše je viđenje ove priče malo drugačije. Slike ove žene, ali i muškaraca koji su bili s njom su fotke običnih Zemljana koji su iznervirani masovnom zabludom prisutnih dosadnjakovića brže bolje napustili ovo mesto. Tako bismo barem pomislili u početku. Ipak, svedoci tvrde da su ih primetili kako odlaze u obližnju šumu, gde su zaista i nestali bez traga... Da stvari budu još šokantnije, samo par dana nakon njihovog nestanka, iz pravca te šume je javljeno da su primećena svetleća NLO tela kako uzleću u noćno nebo.:eek:

Novinar koji se ipak potrudio

Novinar koji je iživcirao ovu trojku se kasnije potrudio da ih identifikuje, odnosno da proveri je li reč o osobama zemaljskog porekla. Na svoju je žalost saznao da se žena zvala Dolores Barrios i da je bila njujorška modna dizajnerka dok su dvojica njenih pratilaca bili muzičari Donald Morand i Bill Jackmart s Manhattan Beacha u Kaliforniji. Prema svemu sudeći, oni nisu bili niša više od onoga što su tvrdili da jesu, a to je obični posetioci konvencije. Dolores se kasnije udala i osnovala veliku porodicu. Umrla je 2008. godine. S razvojem tehnologije, fotografije Adamskog su danas razotkrivane kao prevare. Po pitanju ovog konkretnog događaja kojeg vole nazivati jednim od onih na kojem su se po prvi i za sada poslednji put pojavili vanzemaljci, nemamo sumnji, naročito kada malo bolje razmislimo o temperaturnim i atmosferskim uslovima života na Veneri. Pa ipak, misteriozni trio tada je tvrdio da su zapravo pobegli sa Venere u njenoj davnoj proslosti, dok je ona jos cvetala od života, nastanivsi se u podzemnim bazama nase planete. Stoga, ko zna, mozda su zaista i bili Venerijanci, koji među nama žive inkognito, sa lažnim imenima. ;) :)

A Vi? Da li ste već sreli Venerijanku, a ako niste, šta biste je upitali o životu na Veneri i boravku na Zemlji....? :cool:

(preuzeto i uredjeno: https://povijest.hr/istaknuto/prva-...kojoj-su-gostovali-izvanzemaljci-1954-godine/ )
 
Poslednja izmena:

Top