Prezivljavanje i dokolicarenje

Dionys

Iskusan
Poruka
5.119
Ima sigurno dvije vrste ljudi: jedna koja ne voli da razgovara, i druga koja uziva u razmjeni misljenja.

Ova prva je u stilu "zasto cutimo, nismo cifuti?", tj. vole da cute i nervira ih ako se otpocinje slobodan razgovor, jer im je sav zivot izgradjen od interesa i njusenja tragova novca. Oni zato i ne znaju niocemu razgovarati nego o pezosima (ili o prostaklucima, tj. onom sto se za pezose kupuje) a to se ne radi ako ne zelis da ih izgubis, ili ako ne zelis da tvoj sagovornik moze bez tvojih pezosa.

Druga vrsta ljudi smatra da je bolje druziti se sa pametnim ljudima nego sa dosadnim tupadzijama, pa misle, ili cu kroz razgovor nauciti nesto, ili cu uceci druge steci slavu, u svakom slucaju postacemo ljepsi i srecniji, imacemo radosne pjesme, muziku i veselje! Necemo biti prostaci i slavice nas uzduz i poprijeko, preko cijele ravne zemlje - sve nam je ravno do mora! I u tudjoj kuci cemo se osjecati bolje od domacina koji cuti!

Svašta protiv novca imaju oni koji ga nemaju,koji ga nemaju dovoljno ili koji ga nemaju toliko da bi njime kupili
sve šta žele,a žele veoma mnogo...:mrgreen:
Očigledno da postavljač teme spada u ove poslednje...Ne mislim pežorativno...To je tako-takvih je najviše i to je
kao zauške...Samo što odrasli dobiju jajuške...:hahaha:
Tu se postavlja pitanje ljudskog progresa i cilja tog progresa.Nesvesni cilj (ili usađen od nekog Demijurga-odvolje vam...)
je dostizanje svemudrosti,svemoći i večnosti-dakle oboženja...
Ako neko ima kontraargumente-na sredu s njima!
Čitava jedna nauka-ekonomija s podnaukama je izrasla na tom ljudskom progresu i naravno da se bavi i negativnim efektima po ljudsku
populaciju,kojima se bavi još jedna ozbiljna društvena nauka-sociologija...
Tako da je paušalno "otpisivanje" novca,kao ,pre svega,intelektualne tekovine ljudske civilizacije,a ja to srečem ovde već ko zna koji put,
diletantsko i nenaučno...
Postavljač teme se ne usuđuje da postavi direktno temu o novcu jer očigledno,o tom nema dovoljno znanja,a sklon je diskvalifikacijama
svega što nije u skladu s Ničeovim ,odavno prevaziđenim,učenjima...
Tako da ću ja postaviti odgovarajuću temu...

Uvek sam cenio osobe koje govore malo i sa merom. Imas ljude koji cute a koji su pozitivni, pametni dobronamerni i izuzetni, a u ocima im se vidi sta to cutanje zapravo znaci. Takvi malo govore ali uvek ono sto treba i kada treba i to izgovoreno nosi mnogo vise energije nego ovi koji razglabaju "od Kulina Bana" samo da bi bili u centru paznje. Usput ti pozitivni cutolozi su najkvalitetniji slusaci.

Uvek sam cenio osobe koje govore malo i sa merom. Imas ljude koji cute a koji su pozitivni, pametni dobronamerni i izuzetni, a u ocima im se vidi sta to cutanje zapravo znaci. Takvi malo govore ali uvek ono sto treba i kada treba i to izgovoreno nosi mnogo vise energije nego ovi koji razglabaju "od Kulina Bana" samo da bi bili u centru paznje. Usput ti pozitivni cutolozi su najkvalitetniji slusaci.

Cutanje i govorenje pod modernim uslovima nije predmet ove diskusije. Vidimo da fisherman kojem najvise smeta racionalnost najvise i zvekece po forumu, u takvim uslovima bice naravno obrnuto, da dakle oni kojima se on usudjuje da se suprotstavi, dakle, onim muskim duhovima, da oni sad moraju da cute, jer im on spamuje teme i vjecno stoji na putu. Nije to cutanje zbog toga sto vole da cute, nego zato sto moraju.

Narod od nicega je neocekivano dobio na važnosti, oni kritikuju glasno sve stvari od poštovanja, oni, koji se ranije nisu usudivali, da otvore usta, i najobdareniji su ih slušali cuteci, cesto i sami s jednim malim smiješkom odobravanja.

Samo ti piši slobodno šefe...To što ja potegnem uvek velike kalibre-pa vidi ,to iz navike...:hahaha:
Hebiga,argumenti su mi nekako prirasli...:mrgreen:
Ti recimo imaš i dobre teme,ali taj nadmen i aristokratski stajling te ograničava te moraš i odgovarajuće njemu
i da se ponašaš i pišeš...Reši se stajlinga,budi slobodniji i da vidiš...Mnoga vrata se širom otvore pred tobom...
Što bih ja morao biti ozbiljan i u najozbiljnijim temama??? Dve stvari moramo-verovatno znaš...
A varaš se kad misliš da ne cenim tvoju umnost...Ne cenim tvoj stajling koji ti smeta da pokažeš šta znaš...
No to je tvoja stvar...I to je tvoja sloboda...:mrgreen::lol:

osim izgleda rado bih se menjao s njim
U pravu si...Izgleda kao ona što je pojela Ivicu i Maricu...
Nemoj želeti da se menjaš s njim-veoma retko ga viđam u komšiluku mog drugara iako
navodno još stanuje tamo...Mislim da je žešća žrtva svog posla...
Spada ,sigurno,u ljude koji veoma dobro zarađuju,ali koji veoma malo troše jer i ne idu tamo
gde ima kakva kasa...:mrgreen:Tamo idu njegovi žena ,deca i unuci...:hahaha:

Zašto narod ne bi imao pravo da iznese svoje mišljenje? Čovjek uopšte ne mora biti obrazovan da bi bio mudar i vidio kada pojedini političari i vođe vuku pogrešne poteze. To što neko potiče iz stare ugledne porodice i što je ne znam koliko obrazovan uopšte ne mora značiti da će biti dobar vođa i da neće praviti greške.

Back