sunasceJeca
Poznat
- Poruka
- 9.932
Ma da, "u naše vreme" su tinejdžeri bili elokventni na ovu temu u pm
Ovo tvoje, Jeco
je isto prevedeno sa "e, hteo sam...ovaj, nešto...da te pitam...hm...ne znam šta ti misliš...znaš, onako, baš nam je ...hm...pa super..jel' da...i ti si onako....ovaj...hm...super lik...pa ja mislio...ovaj...a da pođemo...m?"
Ono jes' u temi se ne radi o tinejdžerima, mada ja i od starijih nisam čula mnogo smislenijih rečenica na zadatu temu![]()
Medice

Pa, nazalost, tako je...Nisu puno odmakli, ni neki stariji slažem se...Jedni nemaju pojma da se izrazavaju a drugi se plaše emocija. Kako god okreneš, sve se svede na taj žargonski rečnik, gde se ne zna ni ko šta hoće, ni ko je sa kim...I onda kada tu neku curu upitaš: "Da li se Vi zabavljate?" Ona ne bi znala šta da ti kaže, jer je danas to "in" biti nedorečen, dvosmislen...jer za to ima tako širok opus termina , koliko u matematici nema varijanti.

Ma, ja sam lepo za naš lepi srpski jezik: "Volim te, ne volim te, dopadaš mi se, i sl." A, ne ovako...Sve neki zbunjeni ljudi. Iscrpi to, ta nedorečenost i neka neizvesnost kada nisi načisto šta taj neko hoće ili kako se ponaša.
Poslednja izmena: