Prevod strane diplome u Beogradu (diploma srednje skole)???

treba da odes u ministarstvo u Nemanjinooj, i da pitas sta ti treba.
Koliko se ja secam, pre 3 godine je bilo potrebno da ti je diploma (i ako imas neki propratni papir u vezi sistema ocenjivanja) prevedena na srpski od strane sudskog tumaca (kod ces sama da izaberes, platis), ali ne mogu da se setim da li u 2 rpimerka.
I onda u Nemanjinoj dobijes kao neki broj, i kazu ti da ne znaju kada ce tacno da zavrste..i ti qkas kako ti trbea za upis, zoves ih par ptua telefonom, i stigne ti postom na kucnu adresu.
E da, smao ne mogu da se setim da li je trebalo da se plati nesto za nostrifikaciju, sigurno jeste... ali sve info ces dobiti na licu mesta.
 
Koliko js znsm, potrebno je da ti diploma bude nostrifikovana, što bi značilo da moraš da je uskladiš sa nastavnim planom i programom naše zemlje. To se radi tako što se obratiš sličnoj srednjoj školi ovde - upišeš se u nju i polažeš razliku ispita. Prevod sudskog tumača ne znači mnogo, po drugačijem sistemu si ocenjivan a i ko zna kakvi su predmeti koje si polagao i koliko oni uopšte imaju veze s ovim ovde. Lollypop je u pravu, prvo što ćeš da uradiš je da se obratiš ministarstvu prosvete, oni će ti dalje objasniti šta i kako
 
Hmmm, svasta znam, ali to ne! :)
Moguce je da u ministarstvu znaju nasu 'vrednost' kanadskih ocena...ali samo nagadjam.
Ja sam polagala G.E.D., i tu nije bilo ocena, vec samo ispod rposeka, prosecno, iznad proseka, i meni su svi ispiti bili iznad rposeka, ali ovi u ministarstvu nisu znali kako to da izboduju, pa su mi onda bodove iz prve dve godine srednje (koje sam zavrsila kod nas) pomnozili sa 2 :)
verujem da imaju oni neki sistem za A,B,C...
Srecno.
 

Back
Top