previse losih ljudi,kapitalizam,depresija,ljubomora...

Poruka
7.315
Mene negativnim čini nepravda, a u Srbiji je ima gde god da kreneš. Nepravda nastaje kad onaj ko ima moć tu moć zloupotrebljava, a iz razloga što je dugo čekao da dođe u tu poziciju, pri tome sve vreme i sam bio žrtva nepravde svojih nadređenih. Dok u normalnim zemljama ljudi dolaze na položaje da bi pokazali koliko mogu i postigli bolje rezultate, ovde je razlog isključivo mogućnost da gaziš, tlačiš, pljačkaš i iživljavaš se na onima ispod sebe.

Pošto ja nepravdu nikako ne volim i uvek primetim i onu najmanju, uvek joj se suprotstavljam i gotovo uvek izlazim kao gubitnik iz te bitke. I to me onda čini negativnim.

E sad, u prvom postu su pomenuti neki bedni i nemoćni ali srećni ljudi. Pošto je to moguće jedino ako nisi svestan šta se sve radi oko tebe, već dugo se pitam da li je bolje biti tako nesvestan, posmatrati svet kroz ružičaste naočare i radovati se malim stvarima, poput kučeta koje je presrećno kad mu gazda baci parče mesa a zaboravlja da ga taj isti drži na lancu od dva metra celog života, ili pak spoznati istinu, ružnu, prljavu, okrutnu i bolnu i sa tim saznanjem živeti nesrećan i ubijen u pojam celog života.
i ja sam se to pitala.
Jel neznanje ipak blaženstvo?
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.