Ukrajinska kriza

Šta će se dalje odvijati?

  • Rusi samo brane Donbas

    glasova: 13 22,8%
  • Rusi uzimaju još neke delove Ukrajine

    glasova: 27 47,4%
  • Rusi osvajaju čitavu Ukrajinu

    glasova: 11 19,3%
  • Treći svetski rat

    glasova: 6 10,5%

  • Ukupno glasova
    57
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"
НОВА ПРОВОКАЦИЈА УКРАЈИНСКИХ НАЦИСТА: Озлоглашени батаљон "Азов" поставио нацистичку заставу на свом делу линије фронта! (ВИДЕО)
03-05-2019 14:34 Ратни извештаји Донбас Фокус 9 Свет Планета Видео
Чини се да је демократија постигла одлучујућу победу у Украјини након америчког државног удара 2014. године. Снаге Доњецке народне републике (ДНР) снимиле су нацистичку заставу на положајима снага лојалних кијевском режиму у селу Маринка у источној Украјини.

Нацистичка застава на линији фронта коју држе снаге украјинских нациста из батаљона "Азов" (Фото: Јутјуб)
Према про-ДНР изворима, заставу је вероватно поставио такозвани батаљон “Азов”, познати одред Украјинске националне гарде.

Одред се углавном састоји од нациста различитих врста. Остали су упамћени због чињења свирепих злочина на истоку Украјине у селима настањеним махом руским становништвом. Ово је један од начина како да испровоцирају борце ДНР да крену у напад.


Чим би снаге ДНР-а кренуле у напад на положаје Азова и украјинских нациста, украјински снајпери и вешто укопани бункери би одговорили жестоком ватром. Стога је на овом делу линије фронта за сада тихо, до неког новог кршења прекида ватре.

csm_Nacionalizacija_budu%C4%87nosti_Putinova_dugotrajna_drzava_640_x_360_49806c6b4d.jpg



Погледајте ОВДЕ како је совјетски тенк Т-54 донео слободу Вијетнаму.
Извор: Правда

https://www.pravda.rs/2019/5/3/nova...cku-zastavu-na-svom-delu-linije-fronta-video/
 
Био је леп скуп јуче у Одеси ..Одеса је следећа ..они нису заборавили онај масакар , Одеса ће бити следећа независна од фашистичке Кијевске власти .Покушали су са провокацијама донели црвене балоне , узвикивали фашистичке слогане ..народ Одесе је веома снажан и прокосан они знају да су под окупацијом и да ће бити ослобођени
 
Putinu bi bilo najbolje rješenje da isposluje nekakvu neutralnost Ukrajine u međunarodnim odnosima, da kako tako spasi situaciju u koju se upleo.

Ukrajini ne odgovara nikakva veća eskalacija, jer bi u tom slučaju Zapad ipak odabrao Rusiju, jer je važnija (ne zato što ime se sviđa njihova politika itd.), mada bi Putinu sve uradili da mu vojsku iskrvare tj. da mu vojna avantura ne ide baš glatko i da sa puno žrtava isposluje nekakvu podjelu.
 
"
ПУТИН ИЗГУБИО СТРПЉЕЊЕ! Русија узвратила ударац, Украјина ће се задрмати у темељима, Кијев ће ово баш да боли
06-05-2019 10:17 Издвојено Свет Планета
Дана 10. априла украјинска влада је продужила и проширила трговинске санкције против Руске Федерације, намећући ембарго на увоз формалдехида, концентрата карбамида и формалдехида, опруга за теретне вагоне, електричну опрему за аутоматизацију железница и комуникацијске уређаје као и за електричне водиче за напоне изнад 1.000 волти.

Путин (Фото: kremlin.ru)
Даље, Украјина је забранила увоз стаклене амбалаже, укључујући тегле, боце за храну и пиће и контејнере, робе које је у 2018. из Русије увезла у вредности од осам милиона долара. Раније је Москва на непријатељске потезе владе из Кијева углавном реаговала благо, како не би погодила украјинско становништво и позивала украјинске власти да се уразуме и обрате пажњу на штетне последице својих сулудих одлука.
Међутим, сада је, као одговор на те нове "непријатељске акције", како их је описао премијер Дмитриј Медведев, Русија одлучила да усвоји противмере чија ће економска тежина за Украјину бити пуно осетнија него штета коју ће потенцијално претрпети Русија, ако је буде и било.
На пример, руска влада је забранила увоз одеће, обуће, папира, вишеслојног картона, челичних цеви, обичног и посуђа од емајлираног челика, инсталационе цеви за булдожере на гусеницама и багере с једном кашиком. Ова роба је Украјини 2018. донела готово 250 милиона долара прихода.
Али ово је само први ефекат "хладног руског пољупца". Други је вероватно много тежи за украјинску економију, с обзиром да је Руска Федерација забранила извоз нафте и нафтних деривата у Украјину. Угаљ и нафтни производи се сада могу извозити у Украјину тек након добијања посебне дозволе од руског Министарства економског развоја, а мера ступа на снагу 1. јуна 2019. године.
Подсетимо да је Украјина 2018. године увезла 12,4 милиона тона угља из Русије, 10 одсто више него у 2017. Увоз из Русије чини 40 одсто укупног увоза угља у Украјини, а суседној земљи је преко потребан за топлане за домаћинства, термоелектране и индустрију. Другим речима, укупни или чак делимични престанак руске испоруке угља могао би имати озбиљне последице за украјинску економију.
Ово је посебно болно, јер остали добављачи из Канаде, Пољске и Сједињених Држава немају исту политику формирања цена као Москва, стога је руски угаљ за украјинске компаније пуно повољнији, а црна металургија је могла да рачуна на брзе и сигурне испоруке руског антрацита, који је квалитетнији и јефтинији од заменског из Јужноафричке Републике и других добављача.
Због хировитих олука одлазеће Порошенкове владе, Украјинци сада ризикују да им се рачуни комуналних услуга повећају, јер се већина електричне енергије у Украјини производи у термоелектранама на угаљ. Испоруке топле воде и грејање домаћинстава такође зависе од угља и сада ће све зависити од одобрења које издаје или не руско Министарство економског развоја.
Што се тиче нафте и деривата, упркос украјинској диверсификацији увоза нафте, која се делом добавља из Азербејџана, Ирана и Алжира, од 2014. године је 70-75 одсто нафте на украјинском тржишту и даље руског порекла. Од те количине директно из Русије долази 30-35 одсто, а остатак долази из Белорусије, где се рафинише руска сирова нафта, а деривати се продају украјинским купцима.
Компанија Укртанафта је већ упозорила на ризик од губитка већине залиха, указујући како би то могло довести до колапса тржишта горива, поткопавања украјинске економије и угрожавања националне безбедности. Украјински нафтни концерн је позвао украјинске власти да одмах уклоне све царине и преференцијалне порезе који се примењују на руске нафтне производе како би се подстакла домаћа индустрија и економија уопште.
Укртанафта је такође затражила помоћ владе за повећање производних капацитета украјинских рафинерија и тако диверсификује снабдевање земље нафтним производима с повећањем увоза сирове нафте из Каспијског мора, коју купује од Азербејџана. Међутим, мало је вероватно да ће Азербајџан у року од три или четири године моћи да повећа испоруке нафте за Украјину.
С друге стране, могуће је да ће Белорусија опет успети, као што је био случај са угљем, који испоручује Украјини упркос томе што нема ниједан рудник угља, да повећа улогу кључног добављача угља, омогућујући Украјини да настави да прима руско гориво. Али, улога посредника се плаћа и увек завршава надувавањем рачуна.
Ако се одговор Русије на нове украјинске санкције може чинити бруталним и непропорционалним, треба запамтити две ствари. Прво да је Русија имала довољно стрпљења с Украјином, које је нестало у пет година френетичне русофобије и санкција које су се непрестано проширивале до апсурда, као што је недавна забрана било ког директног лета између Украјине и Русије. За руску владу је Украјина давно прешла све границе и сада су у Москви то одлучили да претворе у закон о трговини.
Друго, на иницијативу Кијева је 1. априла 2019. раскинут Уговор о пријатељству и сарадњи између двеју земаља, према ком је Украјина имала повластице као и бројне друге земље пост-совјетског простора. Легендарног стрпљења и љубазности Русије према Украјини више нема.
Украјина је веровала да је ударила Русију у тренутку када је Москва скинула рукавице, мислећи како се нико неће претерано узрујавати на нови кијевски бесмисао. Украјинске санкције немају никакво логично објашњење и могу се разумети само у контексту пропаганде украјинских националиста, који и не размишљају о добробити становништва.
Овакав несразмеран одговор Москве значи како се може очекивати да ће се такви руски одговори у будућности умножити, осим ако нови украјински председник не опорави Украјину која сада срља равно у пропаст.".

http://www.pravda.rs/2019/5/6/putin...adrmati-u-temeljima-kijev-ce-ovo-bas-da-boli/
 
i eto , recimo informacija da je na izborima proslim TRANSKARPATIJA
JE BOJKOTOVALA
tri razloga
prvi je da su mnogi otisli iz karpatije
drugi , da kandidati su , izbegavali da dodju i pricaju tj da i nesto obecaju a
treci i najvazniji je da su stanovnici , vecinom vec dobili PASOSE DRUGIH ZEMALJA TACNIJE
MADJARSKE I SLOVACKE
jos u izvestaju CEC se navodi da preko DESET miliona biraca , nije glasovalo tj onemoguceno
TJ nisu glasali , u pokrajinama koja i odbija ukrajinu zbog ratnih kriminalnih radnji
Now the presidential election has clearly been boycotted by only one region of Ukraine - Transcarpathia.
The head of the Transcarpathian Center for the Committee of Voters of Ukraine, Dmitry Tuzhansky, in the commentary to Ukrinform, said that Transcarpathia had never been a high turnout at the elections, but this year there is every reason to establish an anti-record. The expert noted three key factors that influenced the boycott:
“The first: the number of people who left to work abroad is unprecedented ... The second factor is the very low attention to the region from the side of presidential candidates ... Only 7 of 39 presidential candidates visited the region, and not one of the candidates even tried to adapt their slogans or points of the program specifically for Transcarpathia. And this is despite the fact that over the past five years, problems in the region do not change, but only accumulate and worsen ... The third factor is the work of teams of presidential candidates. At the level of Transcarpathia, it was almost invisible. All campaigning has been reduced to billboards and television commercials. ”
Yandex Zen







interesting
posts in ZenGo to feed

In social networks in relation to Transcarpathia expressed more cynically and harshly:
“Are you there in Transcarpathia, what is it ??? This is shame and disgrace, and complete infantilism ... There will be a second round, grab your mind, I understand that you need ... because every second passport is Hungarian or Slovak, but be responsible and take an example from Lviv and Volyn, you disgrace your area by their indifference! ” - a certain Yury Yuryevich addresses the region.

Подробности: https://regnum.ru/news/2602636.html?utm_medium=referral&utm_source=infox.sg&utm_campaign=exchange
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на ИА REGNUM.
 
ЗЕЛЕНСКИ: Порошенко је туриста који пред напуштање собе у кофер трпа хотелске пешкире
11-05-2019 12:49
Новоизабрани председник Украјине Владимир Зеленски упоредио је одлазећег – Петра Порошенка – са туристом који пред напуштање хотела у кофер трпа хотелске пешкире, папуче и – све што стигне са `шведског стола`.

Порошенко и Зелененски (Фото: РИА)
Јавно је позвао посланике у Врховној ради да убрзају његову инаугурацију – да Порошенко не би направио још већу штету и даср-мар:
„Најбоље би било да инаугурација буде већ 19. маја. Порошенко изводи кадровске промене у војном врху, именује судије. Он мора да преда кључеве своје `хотелске собе` и да плати све што је узео из мини-бара“.
У истом стилу је Порошенку поручио: да ће још морати да прође `царинску и пограничну контролу`.
Све што Порошенко чини пред напуштање власти, Зеленски је назвао „конвулзијама хромог патка“.




Сиријска војска одбила напад терориста у Хами! Пала крв милитаната! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор:

:)

https://www.pravda.rs/2019/5/11/zel...apustanje-sobe-u-kofer-trpa-hotelske-peskire/
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top