Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - V deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odakle li ti pade da mi je znati?

Бреде, ја сам пао из Крајине и знам о чему причам.

Емихсе, нисам ни мислио баш војну интервенцију,али једну свеукупну офанзиву и притисак, који је изостао. Америка држи моралне пацке Русији, еј, човече, а они ништа, млако и безидејно. Убијају ти сународнике, уз познату нацистичку кореографију и идеологију, а ти мрсиш неке опште приче које нико не слуша. Катастрофално понашање круга двојке. Ко их јеббе, ми фурамо ненационалну причу. Руси из ДНР су проблем државе Украјине. Мислим, ставови од којих ме боли глава и у којима препознајем београдске малограђане и титоисте.

Русија је велика сила, али само кад дође до тоталног, великог рата.
У мирнодопским условима гомила немара, несистематичности и аљкавости.

За мене су хероји, борци Новорусије, као и пали цивили, а ови у Кремљу, нека се замисле колико крви им лежи на рукама...

Problem sa Ukrajinom je problem nastao sa jeljcinom.
Problem se može rešiti samo istim putem kojim je i nastao samo obrnutim smerom.
Mislim da će EU postati porpište rešavanja ovog problema.

Проблем је настао много пре пијаног, пробај да пронађеш време када је почела латинизација украјинског писма и много тога ће ти постати јасније.

Русија је велика сила, али само кад дође до тоталног, великог рата.
У мирнодопским условима гомила немара, несистематичности и аљкавости.

Русија је империја која се диже из мртвих и то 100 година пошто је уништена и нигде не журе ако немају баш озбиљан разлог за то.Уосталом, НАТО гомила трупе у прибалтику, бродове у Црном Мору...треба се спремити за све то, а времена је све мање..

Мислим да је ово јединствен случај у историји. То, да припаднике твог народа тамане у непосредној близини границе матичне државе, и да ти то гледаш мирно и наводиш неке идиотске флоскуле које нико не зарезује, мислим да свет још не памти.

Па, мислим да су нападнути Малтежани, у држави која се граничи са Малтом, одговор Малте би био сигурно енергичнији.
Крв становника Донбаса и Луганска, као и све геополитичке консеквенце, иду на душу Путину и његовој властели.

Да, слажем се. Путин је превише пасиван и мислим да нема баш великог оправдања за његово оволико чекање и неулажење у Украјину, ради одбране свог народа.

Свим путинофилима, који причају како је Путин свестан да запад жели да га увуче у рат, и да због тога не интервенише, ја овде постављам питање: да ли је неулажење Русије у рат вредније од народа? Да ли је то вредно уништења Новорусије које се очигледно спрема? И на крају, да ли држава, по вама, постоји због народа или народ због државе?

Иначе, све ово врло подсећа на ситуацију у нашој РСК, али ја се надам да се ово неће завршити као што се завршило у Крајини.

- - - - - - - - - -

Problem sa Ukrajinom je problem nastao sa jeljcinom.
Problem se može rešiti samo istim putem kojim je i nastao samo obrnutim smerom.
Mislim da će EU postati porpište rešavanja ovog problema.
A na kraju i US(R)A

Брате, проблем је настао много пре Јељцина.

Не знам да ли вреди расправљати о томе, али не може се све свалити на Јељцина, а скренути се одговорност оних пре њега који су све то закували.

То никако не значи да је Јељцин био позитиван лик.

Ajd sad ti meni reci da je to normalno, "ŽIDOBANDERA". To je je kao kad bi general Paton nosio majicu sa likom Staljina i natpisom "SSSR do Vašintgtona".

Ludilo mozga.

Dobro me podseti , i ovaj poznati novinar iz tiraznog ukrajinskog proevropskog medija koji zahteva da se ,, kao nepotrebna masa i suvisni ljudi ubije 1,5 milion stanovnika Donjecka ,, je jevrej .

Ajde ne zahebavaj kad ja Amerikanac moram da te ucim kako su stradali Srbi u NDH dok je Srbijanac Draza vodio jugoslovensku vojsku i oistavljao ustase da rade svoj posa!

Дража није никакав ,,Србијанац", већ Србин, који се борио за уједињену српску државу.

И није тачно да Дража није ништа предузимао. Па управо су се српски четници са Ђујићем на челу који су се подигли против усташког терора, били под Дражином командом.

Бреде, ја сам пао из Крајине и знам о чему причам.

Емихсе, нисам ни мислио баш војну интервенцију,али једну свеукупну офанзиву и притисак, који је изостао. Америка држи моралне пацке Русији, еј, човече, а они ништа, млако и безидејно. Убијају ти сународнике, уз познату нацистичку кореографију и идеологију, а ти мрсиш неке опште приче које нико не слуша. Катастрофално понашање круга двојке. Ко их јеббе, ми фурамо ненационалну причу. Руси из ДНР су проблем државе Украјине. Мислим, ставови од којих ме боли глава и у којима препознајем београдске малограђане и титоисте.

Pa ti si teza tragedija, s Krajine pao, a ne vidis da Rusi u U Krajini ni priblizno lose nece proci ko Srbi u Krajini.
Cudno, nisam te cuo da na malosrbe kukas u vezi prodaje Krajisnika ko na Ruse zbog U Krajine, ne seruckaj!!!

Проблем је настао много пре пијаног, пробај да пронађеш време када је почела латинизација украјинског писма и много тога ће ти постати јасније.

Pijani je odvjio ukrajinu.
bez toga sve ono pre nije imalo značaja.

- - - - - - - - - -

Pijani je po nalogu sa zapada razbio zemlju.

Kad malo bolje analiziramo situciju na Ukrajini izgleda da ce kratak vremenski period vlasti Janukovica uci u istoriju Ukrajine kao "zlatna era". Ako nista drugo, on nije rusio gradove Ukrajine. Plate i penzije su bile isplacivane na vreme dok je zivotni standard pomalo rastao. UAH je bila stabilna valuta i dugo se drzala na kursu 8/1 prema USD.

On nije mnogo toga razumeo, pa i moc medijske propagnade, ali se nije mesao u uredjivacku politiku medija i nije ih gusio. On je bio plasljiv, ali se i njega niko nije bojao.

Vrlo brzo ce Ukrajinci shvatiti i pricati o te 3 godine njegovog predsednickog mandata kao "izgubljeni raj" koji niko nije znao da ceni. Istorija je puna ovakvih primera.

- - - - - - - - - -

Pijani je po nalogu sa zapada razbio zemlju.

Није пијани но је Хрушчов..дајте се информирати дећки прије него ли изнесете овакве нетоћности на овом пријелепом форуму и овако важном топику.

Ма није бре то тако. Украјина тј. Мала Русија била је део Царске Русије. Е онда су дошли бољшевици и они су одвојили Украјину од Русије. Они су забранили назив Мала Русија, а увели назив Украјина.

Комунисти (као агенти западних, антируских сила)су спроводили ,,украјинизацију", да би што више људи из Украјине одвојили од Православне Вере и свог руског порекла. Комунири су први промовисали Тараса Шевченка и они су га прогласили ,,оцем украјинске нације", који се и данас као такав у Украјини слави. Дакле, није тачно да је Јељцин одвојио Украјину од Русије, то су урадили комунисти. Слично је и Броз радио овде на нашим просторима.

Али да не дужим, писао сам већ о томе и то је историјска чињеница. Запад је касније разбио СССР управо по тим Лењиновим, комунистичким границама, исто су и СФРЈ разбили по авнојевским границама. Иста је то прича. Е сад наравно, издајник Јељцин је све то дозволио али погрешно је све сваљивати на њега и тврдити да је проблем настао од њега. Уосталом, и он је као и остали упропаститељи Русије 90-тих, био део совјетског, комунистичког естаблишмента.

Дража није никакав ,,Србијанац", већ Србин, који се борио за уједињену српску државу.

И није тачно да Дража није ништа предузимао. Па управо су се српски четници са Ђујићем на челу који су се подигли против усташког терора, били под Дражином командом.

Da, cuvena srpska drzava sa jugoslovenskim prefiksom i ustaskom vladom u Londonu, .....ajde ne sheri,...kakve veze ima Draza sa ustanicima nakon pokplja ustasa???

Kad malo bolje analiziramo situciju na Ukrajini izgleda da ce kratak vremenski period vlasti Janukovica uci u istoriju Ukrajine kao "zlatna era". Ako nista drugo, on nije rusio gradove Ukrajine. Plate i penzije su bile isplacivane na vreme dok je zivotni standard pomalo rastao. UAH je bila stabilna valuta i dugo se drzala na kursu 8/1 prema USD.

On nije mnogo toga razumeo, pa i moc medijske propagnade, ali se nije mesao u uredjivacku politiku medija i nije ih gusio. On je bio plasljiv, ali se i njega niko nije bojao.

Vrlo brzo ce Ukrajinci shvatiti i pricati o te 3 godine njegovog predsednickog mandata kao "izgubljeni raj" koji niko nije znao da ceni. Istorija je puna ovakvih primera.
Ukrajina je dočekala 2014. kao najsiromašnija država Evrope, što nam pokazuje šta se dešava sa zemljama koje puste Rusiji da im upravlja životom.

Sada su dobili priliku da se priključe EU, ali je Rusija ponovo krenula da ih sabotira vojnom invazijom.

Zato je obračun sa teroristima prva stavka u privrednim reformama.

Ukrajina je dočekala 2014. kao najsiromašnija država Evrope, što nam pokazuje šta se dešava sa zemljama koje puste Rusiji da im upravlja životom.

Sada su dobili priliku da se priključe EU, ali je Rusija ponovo krenula da ih sabotira vojnom invazijom.

Ajde? Gde su to oni dobili priliku da se prikljuce EU?
Ukrajina nikada nece dobiti priliku da postane deo EU, sve ostale price su zvaka za seljaka...
Ukrajina na ovaj ili onaj nacin ostaje bez Donetska, a bez njih nece imati sansu da prezivi. Da nece mozda EU da "sponzira" Ukrajinu?
Oni ne mogu vise da sponziraju ni sami sebe.

Srbija je zato posle 14 godina od kako je pustila da joj EU upravlja životima najbogatija zemlja Evrope. Pravo blagostanje. Spasavaj se ko može.

A i iz tvoje lijepe beže mladi glavom bez obzira.

Ukrajinci i jesu Rusi.
Problem Ukrajine jeste to što je Jeljcin odvojio od matice i prepustio zapadnom ološu.
Kada je Ukrajina rešila da se odupre zapadnom ološu onda zapadni ološ organizuje nasilni oružani puč i krene da ubija svoje građane.
Da bi se odbranio od nasilnih pučista ruski narod organizuje referendum i objavljuje svoju nezavisnost od okupacionih vlasti i priključivanje svojoj matici.
Ako su na to imali pravo tzv ukrajinci onda imaju i Rusi .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back