GeorgeV
Buduća legenda
- Poruka
- 38.061
A kad je to Rusija, barem u nekoliko poslednjih vekova, išla u osvajačke pohode? Osom u Kosmos, naravno. Kako je ono tvoj ministar inostranih dela Davutoglu rekao prošlog leta? Kad su ga pitali zašto Turska dozvoljava prolaz ruskim ratnim brodovima koji plove kroz Bosfor ka Siriji, on je novinarima odgovorio, nešto u ovom smislu: "A šta da uradimo, da objavimo rat Rusiji? U poslednjih dva veka smo sedamnaest (17) puta radovali sa Rusijom i svaki put smo izgubili i svaki put smo mi (Turska) njih prvi napali.
Ajde molim te, podseti me na neki osvajački pohod Rusije, ja ne mogu da se setim.
Htedoh da napišem: A kako misliš da su postali najveća imperija na svetu?, ali vidim da je to kolega Pobedonoscev već uradio...

Još bi dodao Kavkaski rat, sa Čečenima i ostalim kavkaskim plemenima...trajao je skoro 50 godina...toliko je Rusiji trebalo da slomi otpor plemena na prostorima gde Rusa pre toga nije bilo ni u tragovima...
Pokoravanje Kazahstanskih kanata...koje je trajalo skoro 100 godina, i kulminiralo velikim ustankom u Centralnoj Aziji 1916. godine...