prevara u mislima

Znaš šta, da dalje ne ide diskusija.....

Ako već maštaš o nekom drugom, ako ti je u mislima neko draži od onog sa kime si, otakči sadašnjeg i budi sa "zamišljenim"......

Tu nećeš nikoga da varaš....nema nikakve prevare

prevara u mislima je tvoja,ti tada varaš sebe a kada je realizuješ,nisi onda prevario sebe samo,nego i druge.

Po toj logici u oba slucaja varas sebe?

Ako je u mislima - varas sebe
Ako je realizujes - varas sebe (i druge)

Zar jedno ne iskljucuje drugo? Ako je realizujes onda vise ne varas sebe... Ne znam, samo razmisljam. ..

Definitivno tamni vilajet, ako u oba slucaja varas sebe. Ispada da odluka sta ces uciniti nije toliko bitna. Sto bi rekli "dodje mu na isto"..... :think:

Da li je prevara u mislima, zaista prevara, ili, ako je ne realizujemo, ipak nije?

Naravno da nije. Sve je u tacki kad se odlucujemo za Da ili NE. Vernost je SVESNA ODLUKA. Vecina ovih sto vicu da jeste nemaju dobar kontakt sa svojom podsvescu niti imaju predstavu kako mozak funkcionise (vecini funkcionise kao pijani majmun), plus, verovatno nisu ni imali prilike da upadnu u pravo iskusenje. Sto je svesniji zivot, vise iskusenja. Kako ces znati kakav si covek ako te nikad nista nije iskusalo?
Moglo bi se reci da postoje tri tipa ljudi- oni koji slepo slede nagone, oni koji su razapeti izmedju nagona i nekakvih moralnih normi- pa im je podsvest blokirana (ali frustracije su vidljive) i trece je covek svestan svojih nagona i podsvesti ali uspeva da ih harmonizuje sa "spoljasnjim zivotom". Ima i cetvrti tip- svega svesni, izuzetno duhovni ljudi ali nagoni i pozuda im sluze da sebe kaznjavaju. Ti su najperverzniji. :P

dodje ciga sa Milevom kod doktora i kaze..doco ne dize mi se na milevu..vis kakva je ..sva je nikakva..
Doca kaza Milevi da scheka van..
Cigo,kad legnes u krevet sa Milevom,zazmuri ti zamisli neku zgodnu ribu..sisatu dugonogu..i bice sve u redu..
Ode ciga kuci i sutra dovodi Milevu svu polomljenu u bolnicu,srete ih doktor i pita sta je bilo..
Doco sve sam uradio kako si mi kazao..zazmureo,zamislio strava plavush i poceo da kresem Milevu..zmurim ja tako i rekoh cek da vidim sta Mileva radi..kad zmuri i ona ..e zato je oplaveh...

svako ko malo razmisli shvata da na početku beše misao i neka pomisli kako bi se osećao da mu partner kaže kako stalno misli na drugu ili drugoga.

oni koji misle da je prevariti samo fizički čin, to su ljudi lenjega duha i velikoga straha i oni ne žele da priznaju sebi neke istine, a istina je bolna kada neko leži preko tebe a misli na drugu, pa još ako izgovori njeno ime u trenutku strasti? da li se to prašta? teško..

Back