prevara u braku

Pa to ''majka mog djeteta'' treba da pojasni njenu posebnost za mene, ne njenu svetost, a posebno ne nevinost ;)
Mislim, mogu ja imati mnogo djevojaka, ali ne vidim u svakoj od njih potencijalnu, pazi sad, evo ga opet, majku mog djeteta.
Mislim, trenutno ne vidim ni u jednoj, niti to i tražim :mrgreen:

Naravno, nikada ne reci nikad, ali bar mogu da se trudim da mi se to protiv čega sam nikada i ne desi.
A ne, znaš kako, ja sam čovjek, imam svoje potrebe, a nisam vala ni savršen, pa me nemojte osuđivati što ću sad malo da varam ženu...ah te moje potrebe, a ja se grešan, ne mogu nikako suzdržati.

:lol:

To sto kazes ne moze ti biti opravdanje, ali daje osnovu za razumevanje onoga u sta mozes upasti.
Mislim, nikada, ali nikada nikada nikada :lol: nemojte potcenjivati ono animalno i iracionalno u svakome od nas i precenjivati snagu razuma. Da je razum tako jak u coveku, svet bi bio naprosto idealno i verovatno vrlo dosadno mesto :snesko5:
Kao i forum

@Tema: Aj što si muža zapostavila, to je i logično jer ga varaš, ali dete... ejjj!?! :eek:
Ok, nije fora u osuđivanju tebe, to može svakome da se desi, ali dobro razmisli... vredi li uništavati porodicu zbog snoške na koju si "nagovorena". Imam prijateljicu koja je imala sličnu krizu, sreća te joj je na samom kraju proradio mozak i pobrisala sve te svoje sexy veze i vezice. Jadan njen muž, kao i tvoj... ali nije kraj, može da se ispravi učinjeno, ali nikada i u tvom srcu... :neutral:
Niko ti ne može pomoći savetima, saberi 2 i 2... i završi na bilo koji način koji je po tebe zadovoljavajuć, ali znaj da ćeš u svakom slučaju patiti :(

@Tema: Aj što si muža zapostavila, to je i logično jer ga varaš, ali dete... ejjj!?! :eek:
Ok, nije fora u osuđivanju tebe, to može svakome da se desi, ali dobro razmisli... vredi li uništavati porodicu zbog snoške na koju si "nagovorena". Imam prijateljicu koja je imala sličnu krizu, sreća te joj je na samom kraju proradio mozak i pobrisala sve te svoje sexy veze i vezice. Jadan njen muž, kao i tvoj... ali nije kraj, može da se ispravi učinjeno, ali nikada i u tvom srcu... :neutral:
Niko ti ne može pomoći savetima, saberi 2 i 2... i završi na bilo koji način koji je po tebe zadovoljavajuć, ali znaj da ćeš u svakom slučaju patiti :(

...i savesti...al danas retko ko je ima...

To sto kazes ne moze ti biti opravdanje, ali daje osnovu za razumevanje onoga u sta mozes upasti.
Mislim, nikada, ali nikada nikada nikada :lol: nemojte potcenjivati ono animalno i iracionalno u svakome od nas i precenjivati snagu razuma. Da je razum tako jak u coveku, svet bi bio naprosto idealno i verovatno vrlo dosadno mesto :snesko5:
Kao i forum

U sta je tebe forum pretvorio....z:mrgreen:

Nisu svi ljudi sposobni da se odupru iskusenjima..ne moze kod svakoga da prevlada razum...mnogi idu linijom manjeg otpora...

Zato je pozeljno da krpa nadje zakrpu...z:)

P.s. I ne moze svakome sve da se desi....ljudi su razliciti, pa samim tim su razlicita i njihova dela, razmisljanja, verovanja itd....

Poslednja izmena:
Potrebna mi je pomoc jer ne znam kako da se postavim i da prekinem tajnu vezu u kojoj sam. Takodje mi je potrebno da znam i da li je to pametno.
U braku sam 7 godina i imam sina od 2. Brak mi je stabilan, ali u muza vise nisam zaljubljena. Muz od kako je osetio da sam se odljubila od njega (to nema veze sa upoznavanjem novog coveka) je ispravio neke svoje osobine koje su mi smetale. Sve je to funkcionisalo u redu dok se nisam zaljubila u takodje ozenjenog coveka koji je u vrlo slicnoj situaciji. U tajnoj vezi smo oko godinu dana, iako sam se ja dugo neckala. Od tada, on je postao centar mog zivota. Muza i dete sam zapostavila i srecna sam samo u trenutcima kada smo zajedno. Ostalo se svodi na cekanje telefonskih poziva i cekanje da se vidimo. Ne mogu da se skoncentrisem ni na sta drugo. Mrzim taj osecaj i pokusavala sam to da prekinem razgovorom, ali nisam imala dovoljno snage. Mislim da niko od nas nije u stanju da se razvede. Ja zbog svog i njegovog deteta, muza koji mi je veliki prijatelj, mojih roditelja... On takodje...
Molim vas pomozite mi i recite kako ovo da prekinem ili sta uopste da radim...Nikom ne mogu da se poverim o ovome pa mi je jos teze. Pod strasnim sam stresom

brak nije stabilan, jer ne volis muza, zapostavljas ga, varas ga i najgore zapostavljas dete...
dakle taj pojam stabilan brak ostavi za neke druge slucajeve...ovo je sve samo ne stabilan brak

najbolje bi bilo da se razvedes jer ovako mucis dete (zapostavljas ga) mucis sebe mucis muza...mucis sve oko sebe, lazes sve oko sebe i sebe...to nije zivot....
lepo se razvedes, stvari na cistinu i gotovo, ako dete bute pod tvojim starateljstvom (mada ti ga ja licno ne bih dala...jer mozes ti da imas i 20 svalera dete je dete i dete se ne zapostavlja ni zbog kakvog kurrca) onda se nadam da bi se mozda njemu vise posvetila jer bi bila manje opterecenja svim i svacim....mogla bi da zapocnes nov zivot onako kako ti odgovara

ovo je naravno moje misljenje

brak nije stabilan, jer ne volis muza, zapostavljas ga, varas ga i najgore zapostavljas dete...
dakle taj pojam stabilan brak ostavi za neke druge slucajeve...ovo je sve samo ne stabilan brak

najbolje bi bilo da se razvedes jer ovako mucis dete (zapostavljas ga) mucis sebe mucis muza...mucis sve oko sebe, lazes sve oko sebe i sebe...to nije zivot....
lepo se razvedes, stvari na cistinu i gotovo, ako dete bute pod tvojim starateljstvom (mada ti ga ja licno ne bih dala...jer mozes ti da imas i 20 svalera dete je dete i dete se ne zapostavlja ni zbokakvog kurrca) onda se nadam da bi se mozda njemu vise posvetila jer bi bila manje opterecenja svim i svacim....mogla bi da zapocnes nov zivot onako kako ti odgovara

ovo je naravno moje misljenje
...suma sumare i moje...

ebo te dete je tek prestalo da sisa kad je ova pocela da se svalerise
59.gif

To jeste jadno, ali verovatno ima i druga strana medalje. Ko zna koliko je prethodno bila zapostavljena od strane muža u smislu nedostatka komunikacije, monotonosti, nepažnji i sl. To su momenti kada ste slabe i kada vas po neki razgovor uspali i skrene sa puta. Ja je ne osuđujem zbog prevare, jer ne znam šta je dovelo do toga, ali majčinski instinkt ne sme da nestane ni jednog trenutka zbog nekog n-muškarca :neutral:

ponele su te emocije a to nisi smela da dozvolis.....nisi ti samo zena nego i majka i supruga i cerka i prijatelj.....uradila si najkukavickiju mogucu stvar i sad si u haosu....moj ti je savet da se prvo posvetis detetu, i pokusas da razgovaras sa muzem...a svaler, pa nije mu zlatan, vrlo brzo bi te ljubav prosla u ovoj situaciji i ostala bi ti samo gorcina.....suvise ljdui povredjujete svojim postupkom......

To jeste jadno, ali verovatno ima i druga strana medalje. Ko zna koliko je prethodno bila zapostavljena od strane muža u smislu nedostatka komunikacije, monotonosti, nepažnji i sl. To su momenti kada ste slabe i kada vas po neki razgovor uspali i skrene sa puta. Ja je ne osuđujem zbog prevare, jer ne znam šta je dovelo do toga, ali majčinski instinkt ne sme da nestane ni jednog trenutka zbog nekog n-muškarca :neutral:

pa to
tacno je da ne znamo sta ju je nateralo na prevaru...ej ko zna mozda i on svrlja...svasta je tu u igri
al dete je dete...toliko zena se nadje u mnogo tezim situacijama nego izbor izmedju dva ebaca, pa ne zapostavlja dete nego im je primarno u zivotu...i tako i treba da bude...ko nije spreman na to...kutiju kondoma pa udri

Što se tiče same teme, nem' pojma, ovde sam samo da uletim sa digresijom, na dete i decu i majku kao apsolutno sasvim najvećeg njihovog roba..
Mom bivšem je umro otac kad je on imao 6 godina, a brat i sestra mu behu tek nešto stariji.
Majka (predivna, predivna žena, obožavala sam je :)) im se potpuno posveti celim svojim bićem.
Radila kao konjina da oni ne osete nedostatak oca, pričala sa njima o svim raznim nekim stavrima, potpuno bila njihova i pored posla i ostalih obaveza.. I tako je bivalo narednih 7-8 godina...
Dođe vreme da ptići polako odlaze iz gnezda (svi su išli na stranu da se školuju)..
I kako je koje dete odlazilo, u njoj je ostajala po jedna mala prazninica..
I kad je ovaj moj rasplaz odlazio zadnji, sedoše svo četvoro zadnje nedelje avgusta već uveče na terasu, ćaskaju, zezaju se, uživaju, prava topla porodica... da bi joj njena čeljad rekla, da ako sad i batica odlazi od nje to ne znači da ona ima pravo da ima bilo koga drugog!!!
Da je ona samo njihova, da ih se ne tiče šta radi kad oni nisu tu tokom radnih dana, ali da im u kuću nikog ne dovlači i da oni za neke njene eventualne prijatelje ne žele ni da čuju...
Meni je to bilo toliko užasno da sam se danima umela raspravljati sa S. kako su mogli biti toliko sebični i odvratni, posebno da joj na taj način kažu...
Pa ona im je majka, ceo svoj život je njima posvetila, došlo je vreme da oni idu na stranu da žive svoj život i krče neki svoj put, a da ona ostaje sama..
Ne, njima je to jednostvano bilo potpuno neprihvatljivo...
Da njihova mama ima život?!
Apsolutno ne!

Da li je imala nekad nekog ja zaista ne znam, ali znam da je ona fantastična žena koja je napravila možda samo jednu 'greškicu' - nije ih lemala dovoljno kad je bilo vreme pa su joj oni isisali krv i uzeli život...

I zadnji put kad sam bila u njihovoj kući ( a ima tome nešto više od godine) situacija nije bila drastično drugačija... I dalje su oni bili ti koji su najbitniji, a sve matore magarčine!

Znači, nisam za to da deca ispaštaju zbog naših hirova, ali ne može im se ni podrediti ceo život..
Svi smo mi prvenstveno osobe, sa sopstvenim imenom i prezimenom, a ne majke/očevi dotičnih malenih ispijača života :D

O ovim slučaju ne bih, njeno dete jeste maleno i njegova potreba za majkom je stavrno velika...
Ali svima nam se desi ponekad da posrnemo i padnemo.
Najbitnije je da umemo da se izvučemo iz svega i nastavimo dalje, svesni svojih grešaka, ali i za jednu bol, tugicu, srećicu iskusniji i bogatiji...

Naravno, u celoj njenoj prici nas sve pogadja njeno priznanje da zbog svoje strasti zapostavlja svoje dvogodisnje dete. To nije nista bolje nego kad bi ga zapostavljala zbog neke druge strasti ili poroka poput kocke, alkohola ili droge.
Pod uslovom da tema nije fora, samo to priznanje govori o tome da je svesna koliko je to razorno po nju. Jer, moram ipak da napomenem ma kako to glupo zvucalo....sta god odrasli ljudi rade u svojim brakovima i zivotima, njihova deca i njihove porodice to ne smeju da trpe, ili neka onda ne rade ono za sta nisu emotivno zreli i sposobni.
A ako se u takvu situaciju ipak uvale, neka dobro procene da li je u pitanju samo strast i zanos koji mogu biti destruktivni i povrediti mnoge oko njih, ili je to mozda ona prava i jedina ljubav zbog koje mozda i vredi zrtvovati mnogo toga.
Sta je u njenom slucaju, to moze da proceni samo ona

priznanje pod anonimnim nickom,na forumu na kojem se registrovala samo da bi sve ovo napisala...nije dokaz kako je ovo razorno po nju....dokaz bi ovde trebao biti da je ona sjela,krenula kucati ovo...doshla do one recenice da zapostavlja dijete,skontala shta krece kucati,izashla iz poruke,izlogovala se s Krste...i otishla do djeteta...

Missim,ja se uhvatila ko pijan plota za ovo dijete...ali drugih problema s ovim postom nemam...nek' vara muza,al' nek dijete ne ispashta...

Kao i forum

Nije li animalniji upravo taj "majcinski instinkt" od svih mogucih kres shema?

@felix:

prica tvog bivseg i njegove porodice je cesta pojava i ja to smatram nepravednim, pogresnim.. nema sta.
i naravno, smatram da majka ne treba da sasvim zaboravi na sebe zarad deteta,
da je umerenost kljuc svega..
ali ako se nadovezemo na temu, ovde zena zapostavlja malog sincica :(
i zbog cega tako?
zato sto se zaljubila strastveno i provodi fantasticne trenutke sa drugim covekom..
i to je u redu, svi mi imamo pravo na srecu i zadovoljstvo.
ali.. ali bre, zapostavljanje deteta ne moze biti opravdano ni na kakav nacin.

Ma, skroz se slažem da je dete koje je ostavljeno po strani vrlo maleno, i ako to traje godinu dana već, dete je bilo praktično tek prestalo da sisa, kad je majka pronašla svoju sreću na nekom drugom mestu.
Ono je bila samo digresija kako deca umeju da budu užasna i nepravedna.
Inače nimalo ne odobravam zapostavljanje dece ni na kom osnovu..
I sve je to oko tih prevara u braku vrlo tužno..
Jer većinom, ne samo što utiče na supružnika, trpe deca koja ne bi trebalo da imaju nikakve veze sa životnim odabirom svojih roditelja...
Deca su deca i do određenog vremena treba da budu na prvom mestu prioriteta svojih roditelja...

Ono je bila samo digresija kako deca umeju da budu užasna i nepravedna.
Морам да се осврнем мало на твоју причу.
Да, деца умеју да буду неправедна.
Али само онда када су тако научена.
Они су деца своје мајке и једино их је она васпитала.
А васпитала их је тако да мајка треба и мора да се жртвује.
И кад су примили тај образац од ње, шта да се очекује?
Сама их је размазила. Сама им је причала да ће увек бити ту њих, да их нико неће волети као она.
Не знам за овај случај, али знам да има жена које то раде врло свесно.
И не брини ти за њу. Она живи баш онако како жели и како јој одговара.

priznanje pod anonimnim nickom,na forumu na kojem se registrovala samo da bi sve ovo napisala...nije dokaz kako je ovo razorno po nju....dokaz bi ovde trebao biti da je ona sjela,krenula kucati ovo...doshla do one recenice da zapostavlja dijete,skontala shta krece kucati,izashla iz poruke,izlogovala se s Krste...i otishla do djeteta...

Missim,ja se uhvatila ko pijan plota za ovo dijete...ali drugih problema s ovim postom nemam...nek' vara muza,al' nek dijete ne ispashta...

Nije li animalniji upravo taj "majcinski instinkt" od svih mogucih kres shema?

Pa moze i da ne bude...
Jednom cete sami biti necije majke umesto sto ste jos uvek samo necija deca i gle cuda....i dalje cete imati iste potrebe kao i ranije.
Samo od vaseg mentalnog zdravlja, stabilnosti i jacine zavisi kojim cete se iskusenjima odupreti a kojima necete.
Nije roditeljstvo nesto sto coveku automatski i nepovratno ukine svaku potrebu za neznoscu, paznjom, ljubavlju pa ako hocete i za dobrim seksom.

Ja nju mogu da razumem, ali ne mogu da je opravdam, kao ni vecina vas.
Razlika je samo u tome sto pokusavam da shvatim kakvu ona prazninu u sebi ima, da je mora popuniti i po cenu zanemarivanja deteta. Jer to bi uvek moralo da bude prvo na listi prioriteta kad je dete tako malo, a onda tek sve ostalo.
Ocigledno da postoji nesto sto je njenoj dusi toliko potrebno da ta potreba nadilazi sve ostale. Mozemo mi to osudjivati, zgrazavati se i bekeljiti, ali to ocigledno jeste tako.
Resenje problema i jeste u otkrivanju uzroka. Mozda ona jeste duboko nesrecna zena, a mozda je samo ocajno razmazena i nezrela.
Uostalom, veliko je pitanje kako ona tacno zanemaruje dete. Ako je dete nahranjeno, cisto, ako je u toplom, ako je bezbedno ili u drustvu osoba od poverenja, ako je ona uz njega onda kad mu stvarno treba......mozda je samo njena ocena i njen osecaj da ga zanemaruje jer mu ne posvecuje dovoljno koncentracije i vremena u meri u kojoj misli da bi trebala

Poslednja izmena:
Морам да се осврнем мало на твоју причу.
Да, деца умеју да буду неправедна.
Али само онда када су тако научена.
Они су деца своје мајке и једино их је она васпитала.
А васпитала их је тако да мајка треба и мора да се жртвује.
И кад су примили тај образац од ње, шта да се очекује?
Сама их је размазила. Сама им је причала да ће увек бити ту њих, да их нико неће волети као она.
Не знам за овај случај, али знам да има жена које то раде врло свесно.
И не брини ти за њу. Она живи баш онако како жели и како јој одговара.

Pa ne.
Ovde nije bilo toliko to u pitanju, koliko neke daleko drugačije i možda čak i užasnije stvari.
Znam zašto kažem da je ona stvarno sjajna, a da su oni ti koji su čudaci, tako matori da su čudaci.
No nije tema uopšte o njima... tako da ni nije bitno.

Back