Quantcast

PREVARA: Ne javljajte se i nezovite nepoznate brojeve

NS info

Obećava
Poruka
58


Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je danas sve korisnike mobilnih telefona da ne odgovaraju na propuštene pozive sa nepoznatih brojeva, jer mogu postati žrtve kriminalaca i napraviti velike telefonske račune.

Ukoliko građani na mobilnom telefonu primete propušten poziv sa brojeva koji počinju sa +39,+390, +391, + 392, +393, +394 i tako dalje, ne treba da ih zovu, jer verovatno neće moći da prekinu poziv i napraviće ogroman trošak na računu, saopšteno je iz MUP-a. Jedan od prevarenih građana izgubio je oko 2.000 evra odgovarajući na propušten poziv sa navedenih brojeva, dodaje se u saopštenju.

Sve češće se dešava da korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku, propušteni poziv, a da pri tom telefon stvarno nije ni zvonio. Slične kriminalne radnje uveliko se dešavaju u Evropi, a brojne prijave MUP-u potvrđuju da se iz dana u dan povećava broj ljudi u Srbiji koji odgovara na ovakve pozive i stavlja sebe u finansijske probleme, navedeno je u saopštenju.radio021

http://novisadinfo.blogspot.com/2011/01/prevara-ne-javljajte-se-i-nezovite.html
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.