Преузимају власт у локалу?

Poruka
20.637
http://www.bestjobs.rs/kompanije/politicka-stranka-samo-sloga-srbiju-spasava-u-osnivanju/10336479/3


http://www.bestjobs.rs/poslovi-kandidat-za-odbornika/51760/3

Шта рећи а не заплакати?
Мада перспективу имају

Poštovani građani,

Demokratski smo glasali i izabrali. Sada se postavlja pitanje u čemu je naš problem?
Zastanite i podsetite se koja smo sve predizborna obećanja slušali, a šta je od toga ispunjeno.
Sa uspešno obavljenom privatizacijom i akcijama od 1.000€ vode nas u Evropu preko Belorusije i Kine a počelo je sa preporodom Srbije i brzim vozovima na relaciji Virovitica - Karlobag.
U svakoj kampanji se obećavaju velike stvari da bi se nakon dolaska na vlast sve to zaboravilo.
Neko od vas će pomisliti: Ali ja ću glasati za druge!
Ne postoje drugi, jedna te ista ekipa političara se rotira na vlasti i obmanjuje vas.
Ni do sada niste imali za koga da glasate, uvek ste glasali protiv nekoga, a sada posle usvajanja novog Zakona o političkim strankama drugi se i ne mogu pojaviti.
Ko danas sa iskrenim i poštenim namerama može sakupiti 10.000 sudski overenih potpisa?
Ako iza sebe nemate nekoga moćnoga tajkuna to je nemoguća misija. Pa da probamo nemoguće!.
Pokrećemo akciju osnivanje političke stranke 'Samo sloga Srbiju spasava'.
Razumemo da nam sloga nije jača strana, ali pokušajmo da se udružimo u krizi.

Samo sloga Srbiju spasava
Ako želite da živite u lepšoj, pravednijoj i bogatijoj državi Srbiji, a imate ideju kako da to i ostvarite registrujte se i pomognite da se osnuje politička stranka: 'Samo sloga Srbiju spasava'. Ako ne želite da budete opterećeni krutom stranačkom disciplinom i jednoumljem naš projekat je prava stvar za vas. Naš projekat daje slobodu svakome da plasira sve sopstvene ideje osim onih koje se protive postojećem Ustavu republike Srbije.

Opštinska organizacija
Jedinstvenost našeg projekta proizilazi iz korišćenja savremenih informacionih tehnologija za povezivanje građana, njihovu komunikaciju i organizovanje. Zato posetite naš sajt i regustrujte se.
U strani registracija izaberite opštinu u kojoj glasate. Po uspešnoj registraciji posetite stranu Forum i uzmite aktivno učešće u stvaranju organizacije stranke. Prvo se organizujte na nivou opštine, komunicirajte sa vašim sugrađanima koji dele vaše interesovanje za rešavanje zajedničkih lokalnih problema. Izaberite opštinskog kordinatora (administratora), odbornike, predsednika opštine i formirajte virtuelnu vlast na nivou opštine. Opštinski odbori funkcionišu nezavisno i ako želite da rešite neki konkretan problem u vašem gradu onda možete upotrebiti stranku Samo sloga Srbiju spasava kao instrument za dolaženje do poluga vlasti.

Poslanici
Naša ideja je da svaka opština kandiduje jednog poslanika a veće opštine maksimalno dva. Ovim želimo da postignemo ravnopravnu podelu poslaničkih mandata tj. da svaka opština ima svoga poslanika. Da bismo izbegli to da u Parlamentu stalno sede isti ljudi uveli smo stalno rotiranje poslanika. Rotiranje će biti vršeno u ravnomernim vremenskim intervalima tako da će svako imati priliku da bude na vlasti i da uzme učešće u kreiranju politike.
Pored toga oni će biti pozivani i na odgvornost. Svi članovi naše vlasti su dužni da svakih 100 dana podnose javni izveštaj šta su uradili i ako na Internet glasanju ne dobiju podršku bivaju smenjeni.
U našoj partiji neće biti privilegovanih i podanika. Ne morate da lepite plakate ili da se dodvoravate da bi postali neko i nešto. Ako imate dobre ideje iznesite ih, borite se za njih, skupljajte istomišljenike i složno napred. Od odbornika preko predsednika opštine, poslanika pa do predsednika sve su vam šanse otvorene.

Zakon o političarima
Jedna od mnogobrojnih novina našeg projekta je i zalaganje za donošenje Zakona o političarima. Zanimanje političara u Srbiji je vremenom evoluiralo u gotovo eksluzivnu delatnost i kao takvo ga treba zakonom tretirati. U našem predlogu na prvom mestu navodimo preglede radi ustanovljenja psihičke i fizičke osposobljenosti kandidata. Pored njih tu su i testovi koji bi utvrdili stepen inteligencije sadašnjih i budućih političara kao i poznavanje opšte kulture. Postojali bi i specijalizovani testovi za proveru znanja neophodnog za bavljenje strukom. Na kraju bi obavezno prolazili kroz detektor laži.
Svi oni koji trenutno obavljaju posao političara bili bi podvrgnuti delovanju toga zakona nakon čega bi usledila lustracija i zabrana političkog delovanja za one političare koji su obmanjivali javnost.

Pogodnosti za osnivače
Svi registrovani osnivači stiču pravo da na prvim sledećim izborima budu članovi proširenog sastava izborne komisije za šta će naravno biti plaćeni 2.000 dinara. U Srbiji ima više od 8.900 izbornih mesta i na svako izborno mesto postavljamo dva naša člana, i na taj način za svake izbore 'zapošljavamo' oko 18.000 naših članova. Naj aktivniji članovi i administratori će dobiti mogućnost da budu članovi proširenog sastva izborne komisije u inostranstvu uz plaćene sve troškove puta, smeštaja i dnevnice. Gde možete otputovati uz plaćene sve troškove pogledajte ovde.

Da li imamo šanse?
Naravno. Više od 35% građana Srbije koristi Internet i neka svaki 200-ti građanin prepozna potencijal ovoga projekta i uzme učešće u realizaciji nas će biti više nego dovoljno da osnujemo političku stranku 'Samo sloga Srbiju spasava'.

Ko nas plaća?
Internet organizovanje nam obezbeđuje brzu komunikaciju, efikasnost, praktičnost ali i značajno smanjenje troškova. Naši troškovi su minimalni i mislimo da će mnogi naši članovi i simpatizeri donacijama pomoći da ostanemo nezavisni.
Ako želite novčano da pomognete ovaj projekat molimo vas da posetite stranu donatori
Svi naši prihodi i rashodi će biti javni i transparentni.

Samo složno napred!
Postojeći političari kada dođu na vlast prvo rešavaju svoje probleme, probleme sponzora-tajkuna, probleme bliže i dalje rodbine, probleme ljubavnika/ljubavnica, probleme prijatelja... oni treba da reše mnogo ličnih problema a mandat je kratak. Da li će vaši problemi i zahtevi biti rešeni?
Teško, ko ste vi da bi oni rešavali vaše probleme i želje. Ako želite da živite u lepšoj, pravednijoj i bogatijoj državi Srbiji, registrujte se i Samo složno napred! Samo sloga Srbiju spasava!
 
Poslednja izmena:

Back
Top