Pretučena profesorka: Pomislila sam da će me ubiti

Reckless

Buduća legenda
Poruka
25.580
Ja znam da medju tim profesorima ima stoke, ali kolika god da je stoka u pitanju, nema opravdanja za ovako nesto. A da se rijesi problem zakidanja ili subjektivnog ocjenjivanja moze na mnoge druge nacine. Postoji direktor skole, koji je duzan ako ista onda barem da saslusa ucenika, a za ocjenu postoji komisija, koja te javno ispita, pa ako pred komisijom znas za vise od onoga sto ti je profesor dao, profesor ostaje bez posla.

A batine su samo produbljivanje problema. Lako je istuci bespomocnu zenu kad ti zasmeta, no je izgleda muka zagrijati stolicu i nauciti ono sto profesori predaju na casu.

jaguar b p

Elita
Banovan
Poruka
23.453

U retrospektivi, mogu vam reći da je svo školovanje bilo čisto gubljenje vremena, i preporučujem mladima da što pre stave tačku na to glupiranje sa školom.

Implementirajte moj moto → "Obrazovanje ludom radovanje"

I bacite se na bizmis neki, ubrzo postajete bogatiji od svojih profana.

Znanje kao takvo jeste kul, ali znanje nećete steći tako što vas neki sredovečni ludak i luzer od profesora maltretira.

Uzvratite udarac. Ovaj incident sa Vilmom mi daje ideju da osnujem korporaciju za osvetu učiteljima ← za klijente koji žele da prebijemo njihovog profu.

mar-comm

Primećen član
Poruka
980

U retrospektivi, mogu vam reći da je svo školovanje bilo čisto gubljenje vremena, i preporučujem mladima da što pre stave tačku na to glupiranje sa školom.

Implementirajte moj moto → "Obrazovanje ludom radovanje"

I bacite se na bizmis neki, ubrzo postajete bogatiji od svojih profana.

Znanje kao takvo jeste kul, ali znanje nećete steći tako što vas neki sredovečni ludak i luzer od profesora maltretira.

Uzvratite udarac. Ovaj incident sa Vilmom mi daje ideju da osnujem korporaciju za osvetu učiteljima ← za klijente koji žele da prebijemo njihovog profu.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Па види се, шта да ти кажем ....

Из сваког твог поста просто исијава образовање ....

Drug Droid

Buduća legenda
Poruka
47.685
Da su ti mladici olos, jesu. Da je profesorka zasluzila batine, jeste. Ako si profesor, dobijas platu da decu motivises da uce, a ne da te makljaju po ulicama. Batine su veliki neuspeh profesora, porodica ucenika, sistema, drzave, svih nas. U principu treba uciniti dve stvari koje jedino mogu da sprece da nasilje raste po skolama:

1. Nasilnike najostrije kazniti na popravne domove
2. Dobro procesljati skole i videti koji to profesori nemaju dovoljan IQ za nastavu, koji nemaju adekvatne diplome, koji nemaju psiholosku zrelost da vode nastavu i vaspitavaju generacije nase dece. Verujem da bi bilo mnogo slobodnih radnih mesta po skolama, a ne bi se sada klali ko ce po racionalizaciji da ostane bez fonda a ko ne. Takodje je truli sindikat racionalizacijom i sistemom bodovanja obezbedio radno mesto matorim drtinama od 60 godina koji nece da idu u penziju, koji su zavrsavali sa Pajom i Jaretom neke vecernje skole, koji nam unistavaju decu, a mladi koji po racionalizaciji ne mogu da se izbore sa bodovanjem ostaju bez posla.

U principu vidim da je baba neka nadrndana metuzalemka i verujem da su joj tineba i sledovale :D

*BILJA*

Buduća legenda
Poruka
32.193
Da su ti mladici olos, jesu. Da je profesorka zasluzila batine, jeste. Ako si profesor, dobijas platu da decu motivises da uce, a ne da te makljaju po ulicama. Batine su veliki neuspeh profesora, porodica ucenika, sistema, drzave, svih nas. U principu treba uciniti dve stvari koje jedino mogu da sprece da nasilje raste po skolama:

1. Nasilnike najostrije kazniti na popravne domove
2. Dobro procesljati skole i videti koji to profesori nemaju dovoljan IQ za nastavu, koji nemaju adekvatne diplome, koji nemaju psiholosku zrelost da vode nastavu i vaspitavaju generacije nase dece. Verujem da bi bilo mnogo slobodnih radnih mesta po skolama, a ne bi se sada klali ko ce po racionalizaciji da ostane bez fonda a ko ne. Takodje je truli sindikat racionalizacijom i sistemom bodovanja obezbedio radno mesto matorim drtinama od 60 godina koji nece da idu u penziju, koji su zavrsavali sa Pajom i Jaretom neke vecernje skole, koji nam unistavaju decu, a mladi koji po racionalizaciji ne mogu da se izbore sa bodovanjem ostaju bez posla.

U principu vidim da je baba neka nadrndana metuzalemka i verujem da su joj tineba i sledovale :D
Ovako losim ucenicima govore roditelji, upravo ovako, a onda se cudimo...
Zasto nijedan dobar ucenik ne nasrne na profesora?
Nastavno osoblje je postalo sve drugo samo ne kompetento da oceni necije znanje, uskoro se ocekuje da ucenici dobiju pravo da sami sebi upisuju ocene u dnevnik, onako kako MISLE da su zasluzili, i kad neki nisu zasluzili ni u klupama da sede:(

Sanovnik

Buduća legenda
Poruka
35.274
Krivi su roditelji . Niko dugi . treba naci ta govna od roditelja , pa ako su im deca maloletna , roditelje strpati uz zatvor , i mirna backa .
Mislim da po tom pitanju treba oma izmeniti zakon . Kad dete napravi sranje , a maliletno je , roditelj ima da plati . Eh , kako bi onda vodili racuna kako vaspitavaju svoju decu . A ako sju punoletn i , jos laksse , pokusaj ubistva na podmukao i svirepa nacin , pa oma 15 godina i skolni se ***** sa ulice , pa opet mirna backa . l da je zakon strozi , nikom i ne bi padalo na pamet da pravi ovakava sranja .

*BILJA*

Buduća legenda
Poruka
32.193
Ja znam da medju tim profesorima ima stoke, ali kolika god da je stoka u pitanju, nema opravdanja za ovako nesto. A da se rijesi problem zakidanja ili subjektivnog ocjenjivanja moze na mnoge druge nacine. Postoji direktor skole, koji je duzan ako ista onda barem da saslusa ucenika, a za ocjenu postoji komisija, koja te javno ispita, pa ako pred komisijom znas za vise od onoga sto ti je profesor dao, profesor ostaje bez posla.

A batine su samo produbljivanje problema. Lako je istuci bespomocnu zenu kad ti zasmeta, no je izgleda muka zagrijati stolicu i nauciti ono sto profesori predaju na casu.
Ide "bona":)
Kad sam ja bila ucenik, dve trecine sam naucila na casu jer sam slusala, ostalo kod kuce. I lako je tuci TUDJU zenu, tudju majku, kcerku, sestru, to je najlakse, ovi sto kazu da je "metuzalem" i trebalo da dobije batine, svakako ne bi ostali imuni da je neko njihov u pitanju, ali tuci tudje, uci se da kad ne znas - batinama isteras bolju ocenu, to je "lakse" od zagrevanja stolice...Kroz zivot ce se pokazati da li su nasilnici ovim cinom postali bolji ljudi, zavrsili neke skole, ili im sleduje da pozanju kako su posejali...

Drug Droid

Buduća legenda
Poruka
47.685
Ovako losim ucenicima govore roditelji, upravo ovako, a onda se cudimo...
Zasto nijedan dobar ucenik ne nasrne na profesora?
Nastavno osoblje je postalo sve drugo samo ne kompetento da oceni necije znanje, uskoro se ocekuje da ucenici dobiju pravo da sami sebi upisuju ocene u dnevnik, onako kako MISLE da su zasluzili, i kad neki nisu zasluzili ni u klupama da sede:(

Tako je. Imas olosa i medju nastavnicima i medju ucenicima. Kao sto nije svaki ucenik za svaku skolu, tako nije i svaki nastavnik za skolu. A kod nas se ne radi na ciscenju ni jednih.

nb-campari

Zainteresovan član
Poruka
369
Ne znam o čemu pričaš, i ne znam dal si ikad ušao u školu otkako si je ti završio. Ova žena radi kao profesor u srednjoj školi, a mislim da ne treba da ti pričam koliko u srednjim školama ima propalica, alkoholičara, narkomana i slično... Volio bih baš da te vidim da takvog naučiš za dvojku organsku hemiju, recimo

gimnazija- isidora sekulic-u novom sadu. mogao sam u ovoj skoli opravdati cerci jedan dan u toku polugodista. znaci, roditelj je mogao opravdati dva dana u skolskoj godini. ostala opravdanja-razredni starjesina dan ili dva nijesam siguran, i naravno odsustvo zbog takmicenja. zdravstvena opravdanja se provjeravala, za falsifikat iskljucenje. ucenik jednom zapalio cigaretu u hodniku, opomena pred iskljucenje. profesor za udaljenje ucenika sa casa pise izvjestaj, taj cas niko ne moze da opravda. ovo je SKOLA., u njoj nema negativnih ocena.

gimnazija u novom sadu, koju je moj sin zavrsio, ime necu da kazem.
pismeni iz srpskog, bjeze sa casa, i to naravno u auto i u skitnju, sretaju se pred skolom sa profesoricom, masu oni njoj, ona njima. opravdanja sami sebi i pisu i ovjeravaju pecatima . i sve to prolazi. znaci, treba renovirat skolu, ali od skolskog kadra. za to se uslova ima, i nista ne kosta.

*BILJA*

Buduća legenda
Poruka
32.193
Tako je. Imas olosa i medju nastavnicima i medju ucenicima. Kao sto nije svaki ucenik za svaku skolu, tako nije i svaki nastavnik za skolu. A kod nas se ne radi na ciscenju ni jednih.

Bas tako! Evo i tebi "bona":)
Ne branim ja nastavnike, zaista medju njima ima losih, u svakom zitu ima kukolja, ali je problem kad to niko ne cisti, medju decom vise ima dobre dece nego lose, ali, oni kvare druge, kao kad je jabuka trula i treba je na vreme odvojiti...Zasad je sve to neizvodljivo, ali nasilnistvo u skolama uzima maha. Postoji nacin, postoji direktor, postoji Nastavnicko vece, postoji Savet roditelja, ima mnogo mogucnosti...Nesto mi pade na pamet, pa da napisem:)

Kaze meni moje destogodisnje devojce, da je upravo od petka - na cetvrtom casu- "usla u pubertet"!!!
Tako nam je rekla uciteljica!

Dobro, super, kazem joj...Nego, jesi li i na trecem casu bila u pubertetu?
-Jesam, ali nisam znala...

- Dobro, lepo od uciteljice, ona vidi kako vi lepo rastete, i tako...

Onda izvadi iz torbe nesto uvijeno u maramici: Ispao mi zub:(

Kad, pitam, PRE ili POSLE puberteta?

OD SKOLE DO KUCE, VALJDA UMES DA RACUNAS?

Umem, znaci POSLE puberteta, pa super, taj pubertet naterao tog malog belog mlecnog da konacno napusti mesto koje mu vise ne pripada..

Nesto kasnije: Danas sam u skoli OPET htela da bijem jednog decaka?

Majko mila, sto?

On je tukao jednom malom iz drugog razreda "cvoke" i taj mali je plakao a niko nije hteo da mu pomogne, i ja sam "uskocila' i rekla: Udari meni ako smes, hajde,udari! Nije smeo, samo je gledao, ja sam onda bacila njegov kacket, on opet nije "smeo" da me udari. Jesam li dobro "uradila"

Pa......
Recimo, dobro je sto si pomogla tom manjem od sebe, ali nije trebalo da ovom drugom bacas kacket, mislim,nije lepo, to njegova mama pere, a dobih odgovor: I mama ovog malog bi plakala da je videla da njeno dete neko tuce....

Epilog, oboje su zavrsili kod uciteljice,jer je kacket bio povod da je prijavi, a onda su doveli i deckica koji je jos uvek bio uplakan, pa joj uciteljica rekla isto:Da je lepo od nje, ali da nije trebala da mu baca kacket, obecala da vise nece, mali koji je tukao "cvoke" je dobio kaznu da pozove majku u skolu, deckic koji je dobio cvoke je bio pomazen po glavi, ali je posle poslednjem casa (upravo kad je "heroina" postala "pubertetlija" a pre ispadanja mlecnjaka), dobila do decaka kojeg je stitila - bombonu:)

NE RUSITI UGLED NASTAVNIKA, to je prvo i osnovno pravilo, sve ostalo se moze dogovorom, razgovorom i sl.

Poslednja izmena:

dulebass

Domaćin
Poruka
3.337
Svi bi nastavnici morali da prodju kurs iz pedagogije. Sigurno da bi bilo manje problema. Takodje , neki ljudi jednostavno nisu za nastavnike - ne vole decu. Ako ne volis decu, ne mozes biti nastavnik.

Slazem se. Ovo je delikatno pitanje, i treba nesto preduzeti. Kao sto neko rece, zestoke kazne za nasilnike. Jer, makar i profesor bio kriv, niko nema pravo fizicki da ugrozava nekog. Dalje, profesori se moraju zamisliti. Mnogi stvarno nisu za taj posao. Ja necu nazvati ovu zenu metuzalemom, ali je cinjenica da stariji profesori teze razumeju danasnju decu. Da ne pominjem neznanje rada na racunaru, suvoparna predavanja itd. Ja sam imao profesorku koja je davala keceve ako progovoris na casu! Valjda se ocena daje za znanje i neznanje...Takodje, imao sam profesore koji ti ne kazu koju si ocenu dobio... Ima jos primera, a sve ovo sto sam naveo se uci iz PPM (pedagosko, psiholosko, metodickih predmeta).

zike

Elita
Poruka
21.673
gimnazija- isidora sekulic-u novom sadu. mogao sam u ovoj skoli opravdati cerci jedan dan u toku polugodista. znaci, roditelj je mogao opravdati dva dana u skolskoj godini. ostala opravdanja-razredni starjesina dan ili dva nijesam siguran, i naravno odsustvo zbog takmicenja. zdravstvena opravdanja se provjeravala, za falsifikat iskljucenje. ucenik jednom zapalio cigaretu u hodniku, opomena pred iskljucenje. profesor za udaljenje ucenika sa casa pise izvjestaj, taj cas niko ne moze da opravda. ovo je SKOLA., u njoj nema negativnih ocena.

gimnazija u novom sadu, koju je moj sin zavrsio, ime necu da kazem.
pismeni iz srpskog, bjeze sa casa, i to naravno u auto i u skitnju, sretaju se pred skolom sa profesoricom, masu oni njoj, ona njima. opravdanja sami sebi i pisu i ovjeravaju pecatima . i sve to prolazi. znaci, treba renovirat skolu, ali od skolskog kadra. za to se uslova ima, i nista ne kosta.

E vidiš... To pokušavaju i kod nas, da roditelj može da opravda samo jedan dan u polugodištu. I onda, ako dijete prehladi, nema potrebe za odlaskom kod ljekara, mora roditelj koji nema para da vodi dijete kod izabranog ljekara na prijegled, prvo moraš da vidiš kad je izabrani ljekar tamo, pa da zakazuješ, pa da čekaš... i dok čekaš tamo dijete ti pokupi još koju boleštinu i onda po 10 dana đeca leže u krevetu bolesna. Pa sam ja otišao da jednom rođaku pravdam časove, pošto su njegovim roditeljima rekli kako ne mogu da opravdaju, pa da vidiš kako su pravdali. Treba meni neki idiot da kaže da lažem đe je dijete bilo. Profesor učenika ne smije da udalji sa časa, jer bih ja kao roditelj došao na taj čas da tražim dijete, pa kad bih čuo da ga je udaljio, naćerao bi ga da mi on traži dijete i pri tome bi dobio batine. Za šta služi uprava škole, za šta služe školski psiholog i pedagog? Upravo za takvu đecu koja se mogu okarakterisati kao problematična. Oni su u školama baš zato da se učenici ne bi udaljavali sa časova, nego ih treba poslati kod psihologa ili pedagoga.

Drug Droid

Buduća legenda
Poruka
47.685
Svi bi nastavnici morali da prodju kurs iz pedagogije. Sigurno da bi bilo manje problema. Takodje , neki ljudi jednostavno nisu za nastavnike - ne vole decu. Ako ne volis decu, ne mozes biti nastavnik.

Da. Ali pre svega test IQ i psiholoske zrelosti i zdravosti... 80% bi ostalo bez posla. pa bi se primili mladji energicniji koji bi i sa pola snage stvarali mnogo bolje generacije dece. Kod nas se uopste ne shvata da su nastavnici izuzetno vazni za citavu naciju. Ono sto je danas nastavnik, u srednjem veku je bila crkva. Koliko je crkva imala uticaj na narastaje toliko sada ima prosveta. No drzavu zabole za prosvetu i njen kvalitet. I zato se i desava ovo sto se desava.

Jukie

Aktivan član
Poruka
1.479
Slazem se. Ovo je delikatno pitanje, i treba nesto preduzeti. Kao sto neko rece, zestoke kazne za nasilnike. Jer, makar i profesor bio kriv, niko nema pravo fizicki da ugrozava nekog. Dalje, profesori se moraju zamisliti. Mnogi stvarno nisu za taj posao. Ja necu nazvati ovu zenu metuzalemom, ali je cinjenica da stariji profesori teze razumeju danasnju decu. Da ne pominjem neznanje rada na racunaru, suvoparna predavanja itd. Ja sam imao profesorku koja je davala keceve ako progovoris na casu! Valjda se ocena daje za znanje i neznanje...Takodje, imao sam profesore koji ti ne kazu koju si ocenu dobio... Ima jos primera, a sve ovo sto sam naveo se uci iz PPM (pedagosko, psiholosko, metodickih predmeta).

A pitanje je i šta ta nastavnica od npr. 58 godina da radi. Krene žena ujutru na posao koji radi već trideset godina i sad odjednom treba da gleda nered i haos koji je današnji školski čas (po ovim modernim pedagoškim metodama), a niko joj ne objašnjava šta da radi. Ona je trideset godina na takvo ponašanje još u začetku reagovala disciplinovanjem (na način koji je bio društveno prihvatljiv) pa se nikada nije ni dolazilo do haosa. Ona upravo živi svoju noćnu moru koju je imala kada je počinjala da radi u školi - đaci pričaju, dobacuju, rade nešto deseto, divljaju, a ona ne može da ih spreči. Sada odjednom to gleda NA JAVI.

Mlađim nastavnicima je verovatno lakše jer su savitljivi i još mogu da se prilagođavaju. Već je meni koji sam diplomirao pre desetak godina teško da PODNESEM da čas na kome predajem treba da liči na ono na šta liči po pravilima moderne škole. Ne radi se o tome da mrzim decu nego da je sa našeg stanovišta potpuno NELOGIČNO da škola ne bude bazirana na strukturi i disciplini.

Šta ona da radi? Da da otkaz kada ima nekoliko godina do penzije i da tu penziju nikada ne vidi iako je trideset godina sve radila kako treba?

gost 204907

Elita
Poruka
22.655
Не знам шта је повод за пребијање, не постоји оправдани разлог за насиље над професором.
Јуче сам видео ту жену у неком прилогу на вестима, дебела и у зрелим годинама, тако да се ради о испољавању крајње мржње.
Ако је повод био слаба оцена, а професорка је од оних који након кеца нуде ђацима држање приватних часова из материје коју предају, онда је то и за отказ.
То постоји у готово свим школама и било би добро да клупко почне да се одмотава.
Треба све испитати и према свакоме донети праведну санкцију.

dulebass

Domaćin
Poruka
3.337
A pitanje je i šta ta nastavnica od npr. 58 godina da radi. Krene žena ujutru na posao koji radi već trideset godina i sad odjednom treba da gleda nered i haos koji je današnji školski čas (po ovim modernim pedagoškim metodama), a niko joj ne objašnjava šta da radi. Ona je trideset godina na takvo ponašanje još u začetku reagovala disciplinovanjem (na način koji je bio društveno prihvatljiv) pa se nikada nije ni dolazilo do haosa. Ona upravo živi svoju noćnu moru koju je imala kada je počinjala da radi u školi - đaci pričaju, dobacuju, rade nešto deseto, divljaju, a ona ne može da ih spreči. Sada odjednom to gleda NA JAVI.

Mlađim nastavnicima je verovatno lakše jer su savitljivi i još mogu da se prilagođavaju. Već je meni koji sam diplomirao pre desetak godina teško da PODNESEM da čas na kome predajem treba da liči na ono na šta liči po pravilima moderne škole. Ne radi se o tome da mrzim decu nego da je sa našeg stanovišta potpuno NELOGIČNO da škola ne bude bazirana na strukturi i disciplini.

Šta ona da radi? Da da otkaz kada ima nekoliko godina do penzije i da tu penziju nikada ne vidi iako je trideset godina sve radila kako treba?

Treba napraviti neki socijalni program i da, recimo, prosvetari sa 50 godina odlaze na neko drugo mesto u drzavnoj upravi, ili u penziju, ili bilo sta trece. Otisli smo malo sa teme, starost nastavnika nema direktne veze sa nasiljem djaka, ali utice definitivno na kvalitet nastave.

dulebass

Domaćin
Poruka
3.337
Не знам шта је повод за пребијање, не постоји оправдани разлог за насиље над професором.
Јуче сам видео ту жену у неком прилогу на вестима, дебела и у зрелим годинама, тако да се ради о испољавању крајње мржње.
Ако је повод био слаба оцена, а професорка је од оних који након кеца нуде ђацима држање приватних часова из материје коју предају, онда је то и за отказ.
То постоји у готово свим школама и било би добро да клупко почне да се одмотава.
Треба све испитати и према свакоме донети праведну санкцију.

U pitanju je geografija, tako da ne verujem da su privatni casovi. Neki profesori su jednostavno zadrti, i smatraju da je njihov predmet najvazniji.