Tako je. Imas olosa i medju nastavnicima i medju ucenicima. Kao sto nije svaki ucenik za svaku skolu, tako nije i svaki nastavnik za skolu. A kod nas se ne radi na ciscenju ni jednih.
Bas tako! Evo i tebi "bona"
Ne branim ja nastavnike, zaista medju njima ima losih, u svakom zitu ima kukolja, ali je problem kad to niko ne cisti, medju decom vise ima dobre dece nego lose, ali, oni kvare druge, kao kad je jabuka trula i treba je na vreme odvojiti...Zasad je sve to neizvodljivo, ali nasilnistvo u skolama uzima maha. Postoji nacin, postoji direktor, postoji Nastavnicko vece, postoji Savet roditelja, ima mnogo mogucnosti...Nesto mi pade na pamet, pa da napisem
Kaze meni moje destogodisnje devojce, da je upravo od petka - na cetvrtom casu- "usla u pubertet"!!!
Tako nam je rekla uciteljica!
Dobro, super, kazem joj...Nego, jesi li i na trecem casu bila u pubertetu?
-Jesam, ali nisam znala...
- Dobro, lepo od uciteljice, ona vidi kako vi lepo rastete, i tako...
Onda izvadi iz torbe nesto uvijeno u maramici: Ispao mi zub
Kad, pitam, PRE ili POSLE puberteta?
OD SKOLE DO KUCE, VALJDA UMES DA RACUNAS?
Umem, znaci POSLE puberteta, pa super, taj pubertet naterao tog malog belog mlecnog da konacno napusti mesto koje mu vise ne pripada..
Nesto kasnije: Danas sam u skoli OPET htela da bijem jednog decaka?
Majko mila, sto?
On je tukao jednom malom iz drugog razreda "cvoke" i taj mali je plakao a niko nije hteo da mu pomogne, i ja sam "uskocila' i rekla: Udari meni ako smes, hajde,udari! Nije smeo, samo je gledao, ja sam onda bacila njegov kacket, on opet nije "smeo" da me udari. Jesam li dobro "uradila"
Pa......
Recimo, dobro je sto si pomogla tom manjem od sebe, ali nije trebalo da ovom drugom bacas kacket, mislim,nije lepo, to njegova mama pere, a dobih odgovor: I mama ovog malog bi plakala da je videla da njeno dete neko tuce....
Epilog, oboje su zavrsili kod uciteljice,jer je kacket bio povod da je prijavi, a onda su doveli i deckica koji je jos uvek bio uplakan, pa joj uciteljica rekla isto

a je lepo od nje,
ali da nije trebala da mu baca kacket, obecala da vise nece, mali koji je tukao "cvoke" je dobio kaznu da pozove majku u skolu, deckic koji je dobio cvoke je bio pomazen po glavi, ali je posle poslednjem casa (upravo kad je "heroina" postala "pubertetlija" a pre ispadanja mlecnjaka), dobila do decaka kojeg je stitila - bombonu
NE RUSITI UGLED NASTAVNIKA, to je prvo i osnovno pravilo, sve ostalo se moze dogovorom, razgovorom i sl.