Pretres kuće muftije Muamera Zukurlića

Parra-Bellum

Buduća legenda
Poruka
40.087
BEOGRAD - Pripadnici Žandarmerije pretresli su kuću muftije Muamera Zukorlića u Novom Pazaru, saznaju "Novosti".

Prema nezvaničnim informacijama uhapšen je bratanac Muamera Zukorlića Nermin Smailović zbog umešanosti u finansijske malverzacije.

Sedište njegove firme Nermex nalazi se na prvom spratu Zukorlićeve kuće u Novom Pazaru a knjigovodstvo za firmu, vodila je Zukorlićeva supruga.

Inače, od jutros, u nekoliko gradova Srbije u toku je velika akcije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal na razotkrivanju finasijskog kriminala i do sada je privedeno 22 osumnjičenih.

Uhapšeno 14 direktora i vlasnika privatnih preduzeća i osam carinika.

Uhapšeni se terete da su uvozili robu iz EU i umanjivali cene robe u dogovoru sa carinicima. Sačinjavali su fiktivnu dokumentaciju i oštetili bužet Srbije za milijardu dinara.

Akcija se uz asistenciju Žandarmerije izvodi u Beogradu, Novom Pazaru, Pančevu, Kikindi, Subotici i Novom Bečeju, odakle su preduzeća čiji su vlasnici i direktori privedeni.

Dvadeset dva privedena osumnjičeni su da se ovim radnjama bave od 2009. godine. Svi uhapšeni carinici zaposleni su u carini u Subotici.

U toku su pretresi na 45 različitih lokacija.

ZUKORLIĆ: AKT NASILjA :rida:

Muftija Muamer Zukorlić pretrese policije danas je najoštrije osudio i ocenio da je reč o nasilničkom ponašanju pripadnika specijalnih snaga policije koji od jutra vrše upad u kuće građana, preneo je Sandžak press.

"Nema sumnje da je u pitanju još jedan akt nasilja sa ciljem gaženja dostojanstva pripadnika bošnjačkog naroda. Upad u spavaće sobe mislimana i muslimanki je najgrublji oblik gaženja dostojanstva i elementarnog prava čoveka", rekao je Zukorlić.

On je zatražio od ministra i direktora policije kao i nadležnih tužilačkih i pavosudnih organa da se vinovnici nasilničkog ponašanja hitno privedu pravdi.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:382097-Pretres-kuce-muftije-Muamera-Zukurlica

---------------------------------------------------------------------------------------------

Muftija "upozorava" policiju ...

Tebe ce eto da slusaju :hahaha:

Da li je ova akcija prvi signal da sa novim predsednikom nema zayebancije? :think:
 
LOGOAN.gif

Na zasjedanju Bošnjačkog nacionalnog sabora, na kome su učestvovali predstavnici organizacija, ustanova i institucija koje okupljaju Bošnjake, u organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, u Novom Pazaru, dana 14.07.2010. godine, usvojena je

D E K L A R A C I J A

I

Bošnjaci su konstitutivni narod u Srbiji.Od Predsjednika i Vlade Republike Srbije zahtijevamo hitno organizovanje razgovora sa legitimnim predstavnicima bošnjačkog naroda, u cilju rješavanja ustavnog statusa Bošnjaka.

II

U cilju afirmacije rješavanja statusa regije Sandžak, kroz proces decentralizacije Srbije, Sabor formira odbor za obnovu Narodnog vijeća Sandžaka.

III

Sabor najoštrije osuđuje pravni i politički barbarizam Ministarstva za ljudska i manjinska prava, sa jasnom diskriminacijom i elementima rasizma nad Bošnjacima.
Sabor zahtijeva hitnu smjenu ministra Čiplića i utvrđivanje krivične odgovornosti učesnika falsifikovanja izborne volje Bošnjaka.

IV

U cilju internacionalizacije pitanja diskriminacije nad Bošnjacima u Srbiji, Sabor formira poseban odbor.

V

Sabor čestita na konstituisanju Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dajući mu punu podršku na putu očuvanja nacionalnog identiteta Bošnjaka.

VI

Sabor poziva i ostale izabrane kandidate sa liste Bošnjački preporod i izabrane kandidate sa Bošnjačke liste da se pridruže radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

VII

Sabor poziva Bošnjake u matici i dijaspori da izdvajanjem jednog procenta od ličnih prihoda učestvuju u finansiranju projekata od nacionalnog značaja.

..............
 
Poslednja izmena:
paz daje izjavu novinarima..
kod tita bi bio tromotorac..treci put na golom otoku..
a onda bi pao mrak..

A kod Pavelica bi bio ziv odran, zajedno sa celom svojom porodicom. I tito i pavelic su hrvati. Sta nas Srbe zabole , sta bi hrvat tito radio bilo kome. Zna se. nesto na hrvatski nacin. A kod naseg srpskog Kralja Petra, ili Milosa Obrenovica bi gulio robiju, ako ima srece, a ako ne , onda bi dobio sto i zasluzuje.
 
Poslednja izmena:

Back
Top