Quantcast

Pretraživanje Foruma

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gibica

Veoma poznat
Poruka
14.887
Ako želite da pronađete određenu temu ili poruku na Forumu, koristite opciju 'Pretraga' koja se nalazi na vrhu stranice sa desne strane. Kada kliknete na 'Pretraga' otvoriće se prozor u kome upisujete ključne reči. Kao primer ključnih reči smo uzeli 'Novak Djokovic'.Ako želite da pronađete sve teme u kojima se pojavljuju poruke koje sadrže ključne reči koje ste uneli, označite opciju 'Prikaži teme' i kliknite na dugme 'Kreni'.Rezultati pretrage se ređaju prema vremenskom periodu kada je poslednju put neko odgovorio na temu.Ako želite da pronađete sve poruke u kojima se pojavljuju ključne reči koje ste uneli, označite opciju 'Prikaži tekstove' i kliknite na dugme 'Kreni'.Poruke se ređaju prema vremenskom periodu kada su napisane.Pretragu možete da ograničite na samo jedan podforum tako što ćete otići na željeni podforum i tamo izabrati opciju 'Pretraži ovaj forum'Možete pretraživati i određene teme, tako što ćete otvoriti željenu temu i izabrati opciju 'Pretražite ovu temu'Teme možete pretraživati i prema oznakama koje su postavljene na odgovarajućoj temi, odabirom opcije 'Pretraga oznaka'

 
Poslednja izmena:

gibica

Veoma poznat
Poruka
14.887
Pretraživački alati, osim osnovne opcije za unos kljčnih reči imaju i opciju naprednog pretraživanja pomoću koje možete preciznije da označite vaše zahteve. Nakon što odaberete opciju 'Napredno pretraživanje' otvoriće Vam se obrazac koji trebate da ispunite.

Ova opcija služi za upisivanje ključnih reči.
Pored toga, birate da li želite da pretražujete kompletene poruke ili samo naslove tema.


Ovu opciju koristite ako želite da pronađete poruke određenog korisnika. U prazno polje upisujete njegovo korisničko ime.
Pored toga, birate da li želite da pronađete poruke koji je taj korisnik poslao ili teme koje je postavio.
Ako niste sigurni da ste ispravno uneli korisničko ime korisnika čije poruke tražite, deaktivirajte opciju 'tačan naziv'. Na primer, ako biste ukucali 'gibi' i deaktivirali ovu opciju, kao rezultat biste dobili poruke koje sam ja napisao. Ako bi ta opcija bila aktivna dobili biste poruku da korisnik sa tim korisničkim imenom ne postoji.
Ova opcija služi da pretražite poruke koje su napisane u tačno određenom vremenskom periodu.


Ovom opcijom birate kojim redosledom želite da vam se rezultati pretrage prikažu. Možete da odaberete sortiranje poruka prema datumu kada su poruke napisane ili po važnosti napisanih poruka.


Ovom opcijom birate da li želite da vam se rezultati pretrage prikažu kao teme u kojima se nalaze poruke koje sadrže ključne reči, ili samo kao pojedinačne poruke sa ključnim rečima.


Ova opcija služi za pretraživanje tema po oznakama koje su postavljene na odgovarajućim temama.


Pored pretrage čitavog Foruma, ova opcija vam omogućava da pretražite samo jedan njegov deo. Ako želite da u pretragu uvrstite i sve podforume prethodno odabranog dela Foruma, aktivirajte opciju 'traži i u podforumima'.Kada popunite sve opcije naprednog pretraživanje pritisnite dugme 'Traži sada' i dobićete rezultate vaše pretrage
Ako želite da obrište sve podatke koje ste prethodno uneli u obrazac za napredno pretraživanje, pritisnite dugme 'Obriši unose iz polja'


Ako želite da snimite podešavanja koja ste uneli prilikom pretraživanja odaberite opciju 'snimite podešavanja pretraživanja' i pritisnite dugme 'Kreni'. Prilikom sledećeg otvaranja opcije za napredno pretraživanje, podešavanja koja ste pre toga sačuvali će biti automatski podešena.
Da biste poništili podešavanja koja ste prethodno sačuvali odaberite opciju 'Poništite podešavanja za pretraživanja' i pritisnite dugme 'Kreni'.
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top