Pretnje vaspitačicama vrtića u Temerinu zbog budalaština teoretičara zavere

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
207.475
Nakon što je teoretičar zavera Saša Borojević objavio video u kom je targetirao vrtić u Temerinu zbog projekta o rodnoj ravnopravnosti, ovoj ustanovi i zaposlenima stižu brojne uvrede i pretnje.
sasa_borojevic_ktv.jpg


U vezi sa projektom u temerinskom vrtiću oglašavao se i takozvani Sindikat zaposlenih policije, koji se ranije pojavljivao u javnosti kao zastupnik antivakserskih stavova, a poznat je i po tome što je tužio oko 300 škola zbog poštovanja odluke o nošenju maski tokom pandemije koronavirusa.

Kako su objavili na svojoj Fejsbuk stranici, oni su Predškolskoj ustanovi "Veljko Vlahović" poslali zahtev za pristup informaciji sa pitanjem da li se u ovom vrtiću sprovodi "Genderbest" projekat, iako je ova obrazovna ustanova jasno na svom sajtu istakla da se sprovodi i šta on podrazumeva.

Kako se može videti na društvenim mrežama, u lokalnim Fejsbuk grupama, na nalogu Borojevića, pa i na zvaničnoj stranici vrtića Predškolske ustanove "Veljko Vlahović", direktorki vrtića i vaspitačicama koje su učestvovale u programu upućivane su razne uvrede. Sve to nakon što su Borojević i sindikat krenuli da se "bave" ovom temom.

Građani su direktorku nazivali "pe*eruša", optuživali vrtić za širenje "bolesnih zapadnih ideja", pisali im da će ići "doživotno u zatvor za skrnavljenje prirodne svesti nad malom decom", a prećeno im je i "govnenom motkom preko leđa".
Jedan komentator je čak napisao i "sve pare koje ste dobili da potrošite na lečenje raka". U više komentara aludiralo se i na to da se zna ko su direktorka "i ostali pa znate gde da ih tražite".

pretnje.jpg


https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...rinu-zbog-budalastina-teoreticara-zavere.html

Tekst na linku je podugačak i objašnjava sve, a ključno je ovde pitanje kako neko uopšte sme njima da preti i šta država preduzima povodom toga?
 
Imaju sajt
https://www.genderbest.eu/

U uvodu kažu:
Međunarodni projekat „Izgradnja rodne ravnopravnosti od samog početka“ (GENDERBEST) sprovodi se u Srbiji, Italiji i Slovačkoj. Kofinansira ga Evropska unija.


A gde je program? Zašto ceo pokret ako je u pitanju da samo učiš decu da treba da budu tolerantna jedna prema drugima? Pa to se već radi i radilo se
 
Većina obrazovnih ustanova u svom planu i programu imaju oblasti gde se pominje rodna ravnopravnost. Nismo mi taj program doneli, ali ako je Minstarstvo odobrilo,većina nas je u obavezi da radi po tom planu.
Ja slusam pank i rok.
Ne zelim da vaspitacica(nemam djece,govorim kada bih imao) mom djetetu govori da je turbo folk odlicna muzika za njega.
Zelim da mu pusta djecije pjesme.
 
Poređenje s navijačima ovde baš nije primereno, pogotovo kad znamo kakve smo tek s njima imali događaje.
Ti ovde vidis navijace.Mozda i u mom zadnjem postu vidis muziku.

Ja nisam pisao ni o navijacima ni o muzici.
Ako ne znas o cemu sam pisao onda mi je jasno zasto tebi ne smeta to sto se namece djeci po vrticima i skolama i njihovim roditeljima.
 

1711368981459.png

Kostreš: Nedopustivo da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu


"Društvo mora da iznađe snage da se odupre ovakvim pritiscima, jer će povlačenje značiti povratak nekoliko vekova unazad"


Bojan-Kostres-foto-LSV-1024x576.jpg


25. МАР 2024.

Predsednik opozicione stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani pozvala je poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve (SPC) u poslove države, uključujući i pitanja rodne ravnopravnosti.

Kostreš je podsetio da su učesnici naučnog skupa “Pravni aspekti i posledice zakona o rodnoj ravnopravnosti”, u organizaciji SPC i Matice srpske zatražili od izvršne i zakonodavne vlasti da pokrenu postupak za stavljanje van snage Zakona o rodnoj ravnopravnosti i dela Zakona o zabrani diskriminacije.
“Na ovaj način crkva ulazi u domen koji nije predviđen Ustavom i prelazi strogo propisanu granicu razdvajanja od države, što je jasno propisano članom 11. Ustava”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da je donošenje Zakona o rodnoj ravnopravnosti imalo veliko utemeljenje u činjenici da je Srbija još uvek država u kojoj suštinske ravnopravnosti nema, što je dokazano ne samo brojem femicida, mnogobrojnim slučajevima rodno zasnovanog nasilja, ali i nasilja prema drugim ranjivim društvenim grupama, i da je na polju ravnopravnosti još mnogo nezavršenog posla.

“Umesto da se ravnopravnost jača, a zakonski okvir nadograđuje i dodatno poboljšava, dolaze napadi od SPC, ali i njenog samog patrijarha. Svojim stavom pokazuju koliko ne poštuju žene i bilo šta žensko, posebno kada daju sebi za pravo da komentarišu ‘obavezu’ žena da rađaju više ili slično, za šta su potpuno nekompetentni i neovlašćeni”, piše u saopštenju.

Dodao je da bi crkva trebalo da “napusti govor mržnje i propagiranje neravnopravnosti”, te da se posveti istinskoj borbi za bolje društvo u Srbiji.

“Od poglavara i drugih velikodostojnika SPC čujemo napade na ljude koji drugačije misle i bore se za svoja prava, ali nikako da čujemo osude kriminala, ratnih zločina, pedofilije u crkvi, masovnu pojavu femicida i nasilja nad ženama… O tome se ćuti”, naveo je Kostreš.

Ocenio je da društvo mora da iznađe snage da se odupre ovakvim pritiscima, jer će povlačenje značiti “povratak nekoliko vekova unazad”, a to Srbija sebi ne sme da dozvoli.
 

Back
Top