Pretnja sudom zbog navodnog duga(pa i da je dug) od celih 29,50 dinara

• Začetnik teme Začetnik teme Koval
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako ne prete,jer ti čitaš šta je gore napisano?

I kako da platim"na vreme" da ne dođe do ovoga kada nisam ni znao da dugujem toliku cifru?

Koval, zašto ne odeš u neku od ekspozitura Telekoma? Dužni su da ti objasne gde je tačno nastao taj dug, koji to račun nije prošao kako treba i sl.
Ja sam ih non stop gnjavila oko takvih stvari, uvek sam dobijala informacije koje želim.
..
..a i na tom papirčetu lepo piše "ukoliko se Vaša evidencija ne slaže sa ovim, obratite se tu i tu"....
Mislim da se to lepo može rešiti jednim pozivom njihovog call centra i uplatom od 29,50 din na račun, bez obzira što je prošao rok.

Interesuje me koliko dana apsane moze da se dobije za dug od 30 din.
Ako je to nekih par dana batali placanje. Imas dzaba stan i hranu.

Jedan dan apsane se računa 1000 dinara (barem tako računaju oni za saobraćaj, kontam da je isto-'b*m li ga)...
Prostom matematikom, dolazimo da je to oko 43,2 minuta. z:D
Dok uđeš, dok prođeš kroz sistem, već ti je vreme da ti završavaju dosije. z:D

Najrealnije stanje je da ni jedan sud nece da vodi postupak zbog 30 din. Ne znam kolika je ono bese tacno minimalna suma, ali je mnogo, mnogo veca od toga. Daleko je realnije da ce covek imati problem sa samim Telekomom koji ima puno pravo da ga iskljuci.
No, meni je ovde cudno kako je uopste mogla da nastane tako mala razlika? Koristis uslugu, na kraju dobijes racun za to, platis ga u posti, a ako ga placas posle zakonskog roka, automatski ti se uracunava zatezna kamata. Ne vidim gde tu moze da nastane greska, koju bi oni kasnije primetili. Drugo nacin na koji je ova opomena napisana je krajnje cudan. Preti se, obratite paznju, TRAJNIM iskljucivanjem!? Ja jos nisam cuo da je nekome trajno onemoguceno da bude korisnik usluga odredjenog telekomunikacionog operatera... a sasvim sam siguran da to ni zakonski nije moguce. Uopste, cela njihova, slobodno cu reci pretnja je bas napisana da tako i zvuci. Cak i da je greska do korisnika, sto je malo verovatno (dobijes racun, platis koliko pise), ovo nije nacin za prvu opomenu. Kad se prisetimo pisanja u novinama u vise navrata, o raznoraznim pakovanjima racuna i dugovanja, ne samo od Telekoma, nego od jos nekih firmi sa slicnim uslugama... meni sve ovo malo mirise na jos jednu njihovu podmetacinu da se uzme ekstra profit. Ja bih to proverio sve detaljno. I dobro bi bilo da imas sacuvane racune, kao i da detaljno proveris listing.

No, meni je ovde cudno kako je uopste mogla da nastane tako mala razlika? Koristis uslugu, na kraju dobijes racun za to, platis ga u posti, a ako ga placas posle zakonskog roka, automatski ti se uracunava zatezna kamata.

Možda se desilo dau pošti omanu, pa manje naplate nego što treba.
Lupam, umesto 16030 naplate 1600. Tako se meni jednom desilo sa računom za infostan.
Nisam ni videla da nije kako treba uplaćeno (razlika je bila oko stotinak dinara) dok se na uplatnici nije pojavilo da iz prethodnog perioda dugujem toliko i toliko.
Zato treba pažljivo pregledati stare račune, i to je moguće.

E, svašta :)
Što se tiče trajnog isključenja, moguće je. Demontiraju priključak i gotovo. Posle je muka montirati ga opet, mnogo košta, kao kad se uvodi telefon prvi put. I realno, mogu to da urade, dug je dug, oni imaju zakonsi osnov. A sad, što je nejasno kako je tolicna cifra duga nastala i što je cifra zapravo smešna, to je druga priča.
E, al stvarno apsurd, da demontiraju za pare za koje ni pakovanje žvaka ne može da se kupi... :) Uplati, ako već nisi i skini bedu s vrata i miran si.

Za takve sume sleduje doživotna robija! Taj ne zna da krade!
Za ukradene milione evra sleduje orden! Taj zna da krade!

Niko ne treba da radi ono što ne zna! Doživotna robija nije zbog sume nego zbog neznanja!

..олити другачије : " Ситним лоповима се скида глава,а крупним.....КАПА " !!!

Back