Пресуде Суда у Стразбуру „тешке” три милиона марака

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
БАЊАЛУКА – Због кршења људских и грађанских права, држава БиХ је досад по пресудама Европског суда за људска права у Стразбуру оштећенима морала да исплати око три милиона марака, а због великог броја тужби очекује се да ће тај износ бити много већи.

Како преносе медији, против државе БиХ у Стразбуру се води више од 1.300 предмета, а само током прошле године примљено је око 500 тужби.

Суд је досад изрекао пресуде у само 14 предмета, што значи да би у случају негативног исхода већине осталих предмета држава морала платити знатно више новца за одштете него што је до сада.

Застуница БиХ пред судом у Стразбуру Моника Мијић је недавно казала да је пред тим судом поднесено између 50 и 60 тужби које се тичу „поврата и одштетних захтева за војне станове”.

Она је потврдила да пред Европским судом за људска права против БиХ тренутно има око 1.300 апликација, које се углавном односе на стару девизну штедњу, протеривање странаца, враћање имовине, неизвршење пресуда домаћих судова, притварање неурачунљивих починилаца кривичних дела и слично.

Од 1.300 апликација, њих око 144 су у раду и само њихова потраживања износе око 4,8 милиона конвертибилних марака.

http://www.politika.rs/vesti/najnov...-u-Strazburu-teske-tri-miliona-maraka.sr.html

Изгледа да ће ФБиХ да се распадне мирним путем,поцепаће је судије и банкари.Онда ће доћи време за независну РС.Шта мислите о таквом расплету ситуације-распаду на најмирнији могући начин?
Да ли ће муслимани морати да распродају џамије?
 
...Изгледа да ће ФБиХ да се распадне мирним путем,поцепаће је судије и банкари.Онда ће доћи време за независну РС.Шта мислите о таквом расплету ситуације-распаду на најмирнији могући начин?
Да ли ће муслимани морати да распродају џамије?

Ma jok... to ce da isplate od onog procesa protiv nas... koji je propao z:Dz:Dz:D
 

Back
Top