Presuda Gotovini nije presuda Hrvatskoj.

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Tužilac za ratne zločine o inicijativi pred SB UN, presudi hrvatskim generalima, očekivanjima od Bramerca: Dokazi neće stići sami. Presuda Gotovini nije presuda Hrvatskoj. Od Bramerca očekujem objektivnost.
news_62640.jpg

http://www.smedia.rs/vesti/detalji.php?id=62544

* Kako komentarišete presudu Gotovini i Markaču? Je li u skladu sa onim što vi znate o zločinima u „Oluji“?

- Presuda Gotovini nije presuda Hrvatskoj, to je ono što kao tužilac za ratne zločine želim da kažem. Ona individualizuje odgovornost vojnog i političkog vrha Hrvatske devedesetih i suočava hrvatsku javnost sa ratnom prošlošću. Ukoliko Žalbeno veće Haškog tribunala donese presudu koja će potvrditi činjenice iz optužnice koje se odnose na pojedinačna krivična dela, onda ćemo imati presudu sa „oznakom“ bez svake sumnje, dogodili su se ratni zločini: proterano je 250.000 Srba, poginulo oko 500 vojnika RSK, oko 700 civila, oko 1.800 nestalih, spaljeno oko 15.000 kuća. Verujem da će se strasti stišati i da će se hladne glave početi sa preispitivanjem odgovornosti pojedinaca u ratu u Hrvatskoj.
http://www.smedia.rs/vesti/vest/62640/

Јок, пресуда је марсовцима.
Битно је да сад стишаваш страсти.И да стајеш на страну оних са којима си у спору пред међународним судом.
А за Сребреницу је МОРАЛО ома и у писаној форми.Без обзира на чињенице и упозорења.
И није ти проблем што су удесетостручијо награду и од мојих пара зарад стишњавања страсти, љиго....:bljak:

To je politicka izjava koju od Srbije i njenih institucija ocekuje svet i Evropa. Ja vec godinama govorim da sve ima svoje granice, pa tako i bajke o srpskoj agresiji i srpskim zlocinima.

Svet i Evropa prepoznaju prave, tradicionalne fasiste i zlocince.

Reakcija Hrvata na presudu sve jasno i glasno govori, da su kao nacija odgovorni za sve zlocine pocinjene 90 tih, osim toga i sami se time hvale non-stop, "ako je Gotovina zlocinac onda sam i ja", "ponosan sam da sam deo zlocinackog poduhvata" itd ... njihovo priznanje, a mi to znamo i tako i tako ... a onda ***** kad im neko kaze da su genocidni i zlocinci i kao kolektiv i kao pojedinci ...

Свакако да јесте пресуда Хрватској. Она је и настала на тековинама "Олује", односно заокружила целину. Само политичари избегавају то рећи директно, знаш мало је незгодно некоме гурати прст у око.

To je politicka izjava koju od Srbije i njenih institucija ocekuje svet i Evropa. Ja vec godinama govorim da sve ima svoje granice, pa tako i bajke o srpskoj agresiji i srpskim zlocinima.

Svet i Evropa prepoznaju prave, tradicionalne fasiste i zlocince.

Reakcija Hrvata na presudu sve jasno i glasno govori, da su kao nacija odgovorni za sve zlocine pocinjene 90 tih, osim toga i sami se time hvale non-stop, "ako je Gotovina zlocinac onda sam i ja", "ponosan sam da sam deo zlocinackog poduhvata" itd ... njihovo priznanje, a mi to znamo i tako i tako ... a onda ***** kad im neko kaze da su genocidni i zlocinci i kao kolektiv i kao pojedinci ...

Јел ,а ?
И оћекиво је и за сребреницу демокрацијски свијет?
А кад су неки Срби страдалници, зна се, шутња.Зарад помирења, суживота и заједнићке будућности.
Е па заболе ме за свијет и њихова обећања и њиховог управника и њиову власт у просрбији.
Српски гробови нису ништа мање вриједни од оних над којима је слинијо и извињаво и у моје име друг управник.
А још се нитко није дрзно ни да их помјене.Сем из пријатељског сусуједства да их упореде с Вуковаром.
А просрпска управа шути или ради оно што им наређују они због којих нам овако и јесте.Јер се то оћекује а заузврат ће пасти још које обећање....:bljak:

Pa bolje je tako , inače bi morali da prihvatimo da je i Srbija "genociodna ili zločinačka tvorevina" i da je cela Srbija osudjena , pošto je i naš skoro kompletan politički i vojni vrh osudjen za "udruženi zločinački poduhvat" isto kao i Hrvatska , a verovatno se to sprema i za RS kada stigne presuda za Karadžića ,tako da tu ne treba previše čačkati ... već i trebalo da proterani Srbi podnesu individualne ili kolektivne tužbe za oštetu protiv RH , da im država pruži neophodnu logističku i finansijsku pomoć, i obavezno da angažuju neku britansku ili američku advokatsku kancelariju , a ne ove domaće kvazipravnike i advokate kojima se svi preko smeju .

Poslednja izmena:
Pa bolje je tako , inače bi morali da prihvatimo da je i Srbija "genociodna ili zločinačka tvorevina" i da je cela Srbija osudjena , pošto je i naš skoro kompletan politički i vojni vrh osudjen za "udruženi zločinački poduhvat" isto kao i Hrvatska , a verovatno se to sprema i za RS kada stigne presuda za Karadžića ,tako da ne treba previše čačkati ... već i trebalo da proterani Srbi podnesu individualne ili kolektivne tužbe za oštetu protiv RH , da im država pruži neophodnu logističku i finansijsku pomoć, i obavezno da angažuju neku britansku ili američku advokatsku kancelariju , a ne ove domaće kvazipravnike i advokate kojima se svi preko smeju .

Просрпска управа је то и прихватила, резолуцијом и колективним извињењем у име комплетног народа.

Просрпска управа је то и прихватила, резолуцијом и колективним извињењем у име комплетног народа.
Ma nije to sve si pobrkao , rezolucija se odnosila za Srebrenicu i usvojile su je mnoge evropske države i Evropski Parlament , a presuda za udruženi zločinački poduhvat u Hagu je donesena za Kosovo , a ne za Bosnu .

Јел ,а ?
И оћекиво је и за сребреницу демокрацијски свијет?
А кад су неки Срби страдалници, зна се, шутња.Зарад помирења, суживота и заједнићке будућности.
Е па заболе ме за свијет и њихова обећања и њиховог управника и њиову власт у просрбији.
Српски гробови нису ништа мање вриједни од оних над којима је слинијо и извињаво и у моје име друг управник.
А још се нитко није дрзно ни да их помјене.Сем из пријатељског сусуједства да их упореде с Вуковаром.
А просрпска управа шути или ради оно што им наређују они због којих нам овако и јесте.Јер се то оћекује а заузврат ће пасти још које обећање....:bljak:

To je politika i diplolmatija, tako funkcionise, podyebavanje na kulturan nacin.

Hrvati su izgubljeni i u vremenu i u prostoru, i nacija i njihova im vlada.

Неко штовани сусједи, кад се оћекује резолуција по угледу на вашег пријатеља из просрбије?
Он је због једног села написмено приватијо одговорност у име свих Срба, што ће те Ви учињати за једну државу?:think:
Зарад помирења, суживота и заједнићке будућности?

Pa i nije presuda Hrvatskoj, to su i suci jasno rekli. To sto bi neki presudu drugacije tumacili, njihov je problem.

Prošla euforija. Sad počinjete pranje ruku od imenovanog. Cenim da će se uskoro dokazati da on i nije bio Hrvat nego pobunjeni pobešnjeli prikriveni Srbin koji je činio zločine u cilju bacanja senke na bisernu čistotu oslobađanja i stvaranja "jedine, najlepše i najkatoličkije" države na svetu. Brzo ste ga potrošili. A kakav je bio dugo vam je i trajao.:lol:

Presuda zločincu Gotovini još nije pravnosnažna i ima ne male izglede da bude promenjena upravo u delu kvalifikacije a i kazne.Haški sud nije imun na političke uticaje.U to valjda niko ne sumnja.
I da ostane deo presude o udruženom zločinačkom poduhvatu,to će imati nikakve ili vrlo male praktične efekte u vezi prava proteranih Srba iz Krajine.

:mrgreen:

Nisam ti ja od te fele, prika, ja nastupam hladne glave.

Неко штовани сусједи, кад се оћекује резолуција по угледу на вашег пријатеља из просрбије?
Он је због једног села написмено приватијо одговорност у име свих Срба, што ће те Ви учињати за једну државу?:think:
Зарад помирења, суживота и заједнићке будућности?

Nista, naravno. Odakle vam ideja da zelimo pomirenje, suzivot i zajednicku buducnost s vama?

Prošla euforija. Sad počinjete pranje ruku od imenovanog. Cenim da će se uskoro dokazati da on i nije bio Hrvat nego pobunjeni pobešnjeli prikriveni Srbin koji je činio zločine u cilju bacanja senke na bisernu čistotu oslobađanja i stvaranja "jedine, najlepše i najkatoličkije" države na svetu. Brzo ste ga potrošili. A kakav je bio dugo vam je i trajao.:lol:

Nikad nijedan Hrvat nece "oprati ruke" od Gotovine, to mogu samo uraditi jugonostalgicne komunisticke imitacije ljudskih bica privremeno nastanjene u Hrvatskoj.

Kako ti ne dosadi to lažno predstavljanje.Svi znaju da si potur izbosne:hahaha1:

Blago tebi tako obavijestenom. :lol:

:mrgreen:

Nista, naravno. Odakle vam ideja da zelimo pomirenje, suzivot i zajednicku buducnost s vama?

ne ne ne, nemoj o5 da obrcesh stvari, dobicesh josh zhescu epilepsiju. srbi ne zhele pomirenje sa cromanjoncima. suvishe je nevine dece zhena i staraca srpskih ubijeno da bi se to moglo oprostiti. i ne samo srpskih. cromanjonci su zhivotinje nedostojne imena choveka.

Back