Prestaviti se Bogu

То је довољно да ти каже да не тражиш логику у представљању, јер није реч ни о каквом представљању. Појам ,,преставити се" би дословно значио ,,преместити се" нпр. У смислу ,,прећи са овог на онај свет", код Бога.

Ево опширније мало о томе из пера учене особе.
https://www.tvhram.rs/vesti/aktueln...lavna-terminologija-koja-odnosi-umiranje-smrt

У широј, слободнијој интерпретацији или парафрази могло би се казати и да
преставити се значи стати пред Господа или предстати Господу.

:pljus:

То је довољно да ти каже да не тражиш логику у представљању, јер није реч ни о каквом представљању. Појам ,,преставити се" би дословно значио ,,преместити се" нпр. У смислу ,,прећи са овог на онај свет", код Бога.

Ево опширније мало о томе из пера учене особе.
https://www.tvhram.rs/vesti/aktueln...lavna-terminologija-koja-odnosi-umiranje-smrt
Nemam ja ništa protiv učenih osoba, ali jedno slovo ne menja ništa.

Čime su ta dva sveta odvojena? Šta mi to sada nemamo što pripada
tom drugom svetu? Ili, šta imamo a da nam smeta da taj drugi svet
opazimo?
To je tema.

Nemam ja ništa protiv učenih osoba, ali jedno slovo ne menja ništa.
Мења све ако се ради о тотално различитим изразима с различитим значењима. :)

Čime su ta dva sveta odvojena?
Ме зезаш? Духовни и материјални свет чиме су одвојени? Не знам, можда суштином? Једно је духовно, друго је материјално. Оно, супротности. :D
Материјални свет је физички, опипљив и емпиријски; духовни је сушта супротност, метафизички, нематеријалан.

Šta mi to sada nemamo što pripada
tom drugom svetu?
Мислим да је право питање ,,шта имамо из тог света" тј. од Бога, а одговор је дух.

Ili, šta imamo a da nam smeta da taj drugi svet
opazimo?
To je tema.
А овде мислим да је право питање ,,шта имамо што нам омогућује да тај свет опазимо", а одговор је ваљда вера. Ко није верник, за њега духовни свет не постоји.

Мења све ако се ради о тотално различитим изразима с различитим значењима. :)

Ме зезаш? Духовни и материјални свет чиме су одвојени? Не знам, можда суштином? Једно је духовно, друго је материјално. Оно, супротности. :D
Материјални свет је физички, опипљив и емпиријски; духовни је сушта супротност, метафизички, нематеријалан.

Мислим да је право питање ,,шта имамо из тог света" тј. од Бога, а одговор је дух.

А овде мислим да је право питање ,,шта имамо што нам омогућује да тај свет опазимо", а одговор је ваљда вера. Ко није верник, за њега духовни свет не постоји.
Nisu odvojeni suštinom. Suština i preteča materijalnog je duhovno.
Ako ne znaš šta je preteča materijalnog, onda bazaš tako kroz
život napamet i dešava ti se sve slučajno, nepovezano..
Ne znaš ni ko si, ni šta si, ni što si tu.

Uverenje da znaš te odvaja. Uverenje da je sve to tako prirodno
i da drugačije ne može ni biti. Takva uverenja imaju i vernici i
ateisti.

Dobro. Takva pretpostavka i u budizmu postoji, samo što je vezana
za sledeću inkarnaciju.
ko ce to da doceka, ili da poveeruje?
Ono što mene zanima je, koji to deo tebe stoji na putu između tebe
i Boga? Ovako ispada da je to telo. Izgubiš telo i predstaviš se Bogu.
A ne bih rekla da telo pravi neke prepreke.
nece covek coveka da moli nista, ni da zamoli, a kako bi Boga? to je problem! kazu, molitva je disanje duse

razmisli, zasto ne znamo da se molimo, i sledstveno, ni ne predstavljamo se ovim telom? zato sto ni jedni druge ni za sta ne molimo

Back