Jasna
Stara legenda
- Poruka
- 77.559
Bez d..Богу се представити значи да је завршио земаљски живот и отишао пред свог Творца.

Ne razumem šta to za tebe znači. U zemaljskom životu čovek mora
da bude vazda odvojen od Tvorca?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Bez d..Богу се представити значи да је завршио земаљски живот и отишао пред свог Творца.
То је довољно да ти каже да не тражиш логику у представљању, јер није реч ни о каквом представљању. Појам ,,преставити се" би дословно значио ,,преместити се" нпр. У смислу ,,прећи са овог на онај свет", код Бога.I to je sve?
Nemam ja ništa protiv učenih osoba, ali jedno slovo ne menja ništa.То је довољно да ти каже да не тражиш логику у представљању, јер није реч ни о каквом представљању. Појам ,,преставити се" би дословно значио ,,преместити се" нпр. У смислу ,,прећи са овог на онај свет", код Бога.
Ево опширније мало о томе из пера учене особе.
https://www.tvhram.rs/vesti/aktueln...lavna-terminologija-koja-odnosi-umiranje-smrt
Мења све ако се ради о тотално различитим изразима с различитим значењима.Nemam ja ništa protiv učenih osoba, ali jedno slovo ne menja ništa.
Ме зезаш? Духовни и материјални свет чиме су одвојени? Не знам, можда суштином? Једно је духовно, друго је материјално. Оно, супротности.Čime su ta dva sveta odvojena?
Мислим да је право питање ,,шта имамо из тог света" тј. од Бога, а одговор је дух.Šta mi to sada nemamo što pripada
tom drugom svetu?
А овде мислим да је право питање ,,шта имамо што нам омогућује да тај свет опазимо", а одговор је ваљда вера. Ко није верник, за њега духовни свет не постоји.Ili, šta imamo a da nam smeta da taj drugi svet
opazimo?
To je tema.
Nisu odvojeni suštinom. Suština i preteča materijalnog je duhovno.Мења све ако се ради о тотално различитим изразима с различитим значењима.
Ме зезаш? Духовни и материјални свет чиме су одвојени? Не знам, можда суштином? Једно је духовно, друго је материјално. Оно, супротности.
Материјални свет је физички, опипљив и емпиријски; духовни је сушта супротност, метафизички, нематеријалан.
Мислим да је право питање ,,шта имамо из тог света" тј. од Бога, а одговор је дух.
А овде мислим да је право питање ,,шта имамо што нам омогућује да тај свет опазимо", а одговор је ваљда вера. Ко није верник, за њега духовни свет не постоји.
ko ce to da doceka, ili da poveeruje?Dobro. Takva pretpostavka i u budizmu postoji, samo što je vezana
za sledeću inkarnaciju.
nece covek coveka da moli nista, ni da zamoli, a kako bi Boga? to je problem! kazu, molitva je disanje duseOno što mene zanima je, koji to deo tebe stoji na putu između tebe
i Boga? Ovako ispada da je to telo. Izgubiš telo i predstaviš se Bogu.
A ne bih rekla da telo pravi neke prepreke.
Pa duša bi trebalo to da bude, ako uopšte čovek stigne do Boga da bi mu se predstavio. Ja to tako vidim.Koji to deo nas nadživi telo, pa se predstavlja Bogu?
Ako je tako onda će svi dočekati.ko ce to da doceka, ili da poveeruje?
Ponos?nece covek coveka da moli nista, ni da zamoli, a kako bi Boga? to je problem! kazu, molitva je disanje duse
razmisli, zasto ne znamo da se molimo, i sledstveno, ni ne predstavljamo se ovim telom? zato sto ni jedni druge ni za sta ne molimo
paaaa, ...ne znam, ali moguce je neka vrsta uobrazenosti... i onda resim da molim apelujem, da ne budem uobrazen, ali slaba vajda, pa se tek onda okrecem Bogu da molim, jer od ljudi nema nista, eto recimo da je to moja logikaPonos?