prestao da cita dl dvd

dj666ndi

Obećava
Poruka
59
Posedujem laptop FS Amilo La1703. Kada sam se juna vratio iz vojske, i upalio laptop nakon 6 meseca, kupio film 'Bekstvo iz Sosenka', ubacio u dvd, i on nije hteo da ga otvori. Nakon toga sam provalio da svaki DL DVD on ne zeli da procita! Neznam sta da radim. Nakon par sati menjanja DVD-ja, uspeo sam da jednom procitam 'Hannibal Rising' film. Stvarno neznam sta da radim. Molim vas za pomoc...

Nista novo nista neobicno...desava se da optickim uredjajima posle odredjenog vremena koriscenja "crkne" mogucnost citanja ili rezanja odredjenih medija...nekada crkne citanje, nekad rezanje dvd-ja, nekad moze da cita i reze dvd a obicne diskove ne i obrnuto....naravno ne mora da znaci da je i tebi nesto crklo ali meni sve mirise na to...jesi siguran da ti niko nije koristio laptop dok si bio odsutan? Koliko znam optika na laptopovima ne moze da se otvara radi ciscenja, menjanja gumica itd. tako da ces morati da ga menjas...a jel cita obicne dvd-jeve i cd-ove? Jel radi rezanje? Testiraj ga jos malo pa vidi sta ces?

Rezanje delimicno radi odn. reze cd bez problema ali neki put sa dvd-jom napravi problem i stane negde kod disk-at-once (nisam siguran). niko nije koristio laptop dok sam bio odsutan. cita sve sem dl dvd.
nema sta onda vise da se radi tu. kupim novi i gotovo :)

Back