Preskupo da se deca bave sportom

pa nije bas tako, bar sto se mog deteta tice. u skoli je vrlo dobar, ide privatno na dva strana jezika i uz to 5-6 puta nedeljno trenira vaterpolo. tako da sve se moze kad se hoce i kad se voli a uz to kad imas i neki kliker u glavi onda je to pun pogodak:rtfm:

svakako, al kliker tesko ide uz loptu.......pa stoga generalno gledano, tesko da bih pozeleo da mi sin trenira fudbal.................osim ako decu vaspitavam u materijalistickom duhu.
ne marim ja za one japanske ili hongkongske modele jedinstvo tela i duha. kod nas na balkan se pokazalo da nema vecih buzdovana od onih sto muvaju loptu.............e sad ove nove generacije, daj boze da promene nesto u taj smisao.

svakako, al kliker tesko ide uz loptu.......pa stoga generalno gledano, tesko da bih pozeleo da mi sin trenira fudbal.................osim ako decu vaspitavam u materijalistickom duhu.
ne marim ja za one japanske ili hongkongske modele jedinstvo tela i duha. kod nas na balkan se pokazalo da nema vecih buzdovana od onih sto muvaju loptu.............e sad ove nove generacije, daj boze da promene nesto u taj smisao.

mozda je tako bilo nekada,ne mogu da ti osporim ali ove danasnje generacije su drugacije oni se radjaju s malom maturom a na nama roditeljima je kako cemo ih usmeriti i kako cemo organizovati njihovo slobodno vreme. mada nama niko nije morao da organizuje dodatne aktivnosti .razne sekcije u skolama kao i sportski klubovi su se otimali ko ce vise dece da privuce pod svoje okrilje naravno besplatno sto je danas nemoguce.nadam se da ces se sloziti sa mnom u vezi ovoga???:rtfm:

bez uvrede ali u nasu sredinu se sa sport bavu samo oni sto nemaju kliker za knjigu.
zato mislim da je veliki hendikep deci omogucavati da se bavu sa placeni sport umesto da deca posecuju razni kursevi za jezici, kompjuteri itd.
sto se tice discipline tela, roditelji ne treba da brinu. svi smo mi odrasli i u odlicnoj smo fizickoj kondiciji a za to nismo nikada platili ni banke.

da li zaista mislis da je za sport pamet suvisna? cime se bavi tvoje dete, osim sto prica par jezika i maher je za comp?

Апсолутно се слажем са наведеним текстом.
Отац сам три мушка детета која се баве спортом и знам колике су муке да се испрате свеколике обавезе према клубовима у којима су активни.:sad2:

Lepo. Troje dece po 3-5000 mesečno za sport, a Srbi po Srbiji i Kosovu gladuju i bez krova nad glavom. Strepe za svoj život.
Beli timok se izlio, 200 domaćinstava pod vodom i umesto da te pare daš nekoj deci za ćebad, ti tako. Nije u redu, nije.

Увести принудни рад за све слепце, компијутераше, пушаче, оне са отробољеним стомаком, оне који не могу километар да истрче... Лопата, ашов, рало, плуг и ето здраве нације и окопане земље.

Увести принудни рад за све слепце, компијутераше, пушаче, оне са отробољеним стомаком, оне који не могу километар да истрче... Лопата, ашов, рало, плуг и ето здраве нације и окопане земље.
A za polupismene?

mislim da ste se u poslednjih par poruka malo udaljili od teme pa cisto da podsetim tema je
,,PRESKUPO DA SE DECA BAVE SPORTOM,, to sta se desava na Kosovu, pa sto se Timok izlio i slicno su stvari koje mi ne mozemo da promenimo ma koliko bili svesni da je to stresno. vratite se na temu jer veceras ce jedan broj dece koja na ulazu na bazen ne pokazu placenu priznanicu na 7000 biti vracena kuci

mislim da ste se u poslednjih par poruka malo udaljili od teme pa cisto da podsetim tema je
,,PRESKUPO DA SE DECA BAVE SPORTOM,, to sta se desava na Kosovu, pa sto se Timok izlio i slicno su stvari koje mi ne mozemo da promenimo ma koliko bili svesni da je to stresno. vratite se na temu jer veceras ce jedan broj dece koja na ulazu na bazen ne pokazu placenu priznanicu na 7000 biti vracena kuci

slazem se. kod nas je deseti u mesecu rok za 5500, s tim sto ako najavis, mogu da te sacekaju malo:whistling: mozes misliti... posle tolikih godina placanja, bas bih volela da ga neko fizicki udalji. nego, mima76, kako stojite sa sudijama, jeste li zadovoljni?

slazem se. kod nas je deseti u mesecu rok za 5500, s tim sto ako najavis, mogu da te sacekaju malo:whistling: mozes misliti... posle tolikih godina placanja, bas bih volela da ga neko fizicki udalji. nego, mima76, kako stojite sa sudijama, jeste li zadovoljni?[/QUOTE]

jos ne znam kako je proslo veceras momci se jos nisu vratili sa bazena, veceras imamo ,,nocni,, termin ha ha ha a sto se sudija tice mislim da bi neko trebao pre utakmica da im objasni da su to ipak deca i da oni nisu profesionalni igraci pa da povedu malo racuna kako sude. ovi nasi muski navijaci (tate dede i sl) ce ih jednom baciti u bazen zajedno sa pistaljkom u ustima :lol::lol::lol:

slazem se. kod nas je deseti u mesecu rok za 5500, s tim sto ako najavis, mogu da te sacekaju malo:whistling: mozes misliti... posle tolikih godina placanja, bas bih volela da ga neko fizicki udalji. nego, mima76, kako stojite sa sudijama, jeste li zadovoljni?

jos ne znam kako je proslo veceras momci se jos nisu vratili sa bazena, veceras imamo ,,nocni,, termin ha ha ha a sto se sudija tice mislim da bi neko trebao pre utakmica da im objasni da su to ipak deca i da oni nisu profesionalni igraci pa da povedu malo racuna kako sude. ovi nasi muski navijaci (tate dede i sl) ce ih jednom baciti u bazen zajedno sa pistaljkom u ustima :lol::lol::lol:[/QUOTE]

e sudije su tek posebna prica, to su uglavnom neuspesne bivske vaterpolo nade, koje ne bi umele da ti objasne zasto sviraju to sto sviraju. cast izuzecima, kojih je malo.;)
imate li vi sastanke sa trenerom na mesecnom nivou, na temu napredovanja, ponasanja dece...

:dontunderstand:SASTANAK STA TO BESE? imali smo sastanak pre neko vece. 2.5h pricanja u prazno. pokusali su da nam objasne kako moramo da platimo 7000 inace ce dete biti vraceno i stvarno je tako bilo. sinoc su vratili 15oro dece doduse koja nisu platila zadnja dva meseca a sledeci za izbacivanje ce biti oni koji ne plate februar (7000). STA RECI??? TO JE SRBIJA VRATIMO DECU NA ULICE TAMO IM JE MESTO:rtfm::dash:

Evo primer mojih kumova. Mačevalački klub u Pančevu. Članarina nije velika, 1.000 dinara mesečno. Klub obebeđuje opremu. ALI! niko u Srbiji ne proizvodi mačevalačku opremu. Opština ih rangirala u treću kategoriju, procenila da nema nikakve pomoći za njih. A ipak u Klubu je aktuelni pionirski prvak u floretu od prošle godine i nedavno osvojena bronza (kadeti) u Sofiji.
sve to roditelji finansiraju. Pri tom, u Srbiji su patike adidas od 6.000 naviše, a NAJBOLJE ocenjene adidas MAČEVALAČKE patike (među mačevaocima, na USA forumima) su 45 eura u Frankfurtu, Budimpešti...
ODVRATNO! ODVRATNO!
Ovo je država najalavijih političara. Moja deca se bave muzikom... ništa bolja situacija. Bez obzira na sve nagrade, nemam nikakvih povlastica kod kupovine novog instrumenta, a cene su u eurima sa tri nule, a živim sama.
Oni koji imaju vrednu decu znaju o čemu pričam. Nema za roditelja NIŠTA GORE nego kad je dete vredno, dobro, hoće... a ti ne možeš da mu omogućiš. Radim tri posla i ne žalim se, radila bih i 4 ali kratak mi dan. Zato štedim na svemu. Od izlazaka, svela sam se na - forume.

ja imam veoma ostro misljenje o narkomaniji:rtfm: sto profesionalno sto licno (imala sam narkomana u porodici ) tako da vrlo dobro znam koliko ,,to,, kosta ali isto tako pitam se gde je roditelj bio kada je to dete pocelo da se drogira jer iako je nazivamo ,, bolest ,, narkomanija je stvar licnog izbora

ja imam veoma ostro misljenje o narkomaniji:rtfm: sto profesionalno sto licno (imala sam narkomana u porodici ) tako da vrlo dobro znam koliko ,,to,, kosta ali isto tako pitam se gde je roditelj bio kada je to dete pocelo da se drogira jer iako je nazivamo ,, bolest ,, narkomanija je stvar licnog izbora

Kuku Mima, ti ko da si rođaka onog nadrndočenog psihologa Mitrovića iz Paunove :mrgreen:
"Gde je roditelj bio kada je dete počelo da se drogira"... ne prozivaj majke ti kao ti kvazipsiholozi tamo. Na žalost, imam iskustva sa tim, ne baš u mojoj porodici, ali vrlo u porodici. I nije uvek samo do roditelja. Ima malčicko i do društva, škole, "slučajnosti", "poklapanja okolnosti"... Btw, ovi su se lomatali od nemila do nedraga, Paunova, Drajzerova... da ne bi Crne reke, ode im dete. I zamislite, za godinu dana boravka u Crnoj reci NIKO ga nije maltretirao ni tukao. (Koliko je to bila prljava kampanja, majko rođena!) A za talentovano dete ništa nije skupo, tačno, i svaki normalan roditelj će učiniti SVe da obezbedi uslove. Ali ako je roditelj jedan a talentovane dece troje ili četvoro...? Šta predlažete?

bez uvrede ali u nasu sredinu se sa sport bavu samo oni sto nemaju kliker za knjigu.
zato mislim da je veliki hendikep deci omogucavati da se bavu sa placeni sport umesto da deca posecuju razni kursevi za jezici, kompjuteri itd.
sto se tice discipline tela, roditelji ne treba da brinu. svi smo mi odrasli i u odlicnoj smo fizickoj kondiciji a za to nismo nikada platili ni banke.

Taman kad sam mislila da si sve gluposti vec rekao ti me opet iznenadis jos vecom.
Sportom bi trebalo da se bave sva deca zbog njihovog pravilnijeg razvoja kako fizickog tako i umnog.To sto ti kazes da se sportom bave samo oni koji nemaju kliker je ortodoksna gupost u tvom stilu,moj sin studira informatiku i telekomunikacije(3.god) igra fudbal poluprofesionalno pokriva svoje troskove i znacajno olaksava kucni budzet,cerka mi je odlican djak uci dva strana jezika pored maternjeg srpskog i grckog,trenira tenis koji voli i atletiku za koju je talentovana.Vreme u kom smo mi odrastali je bilo drugacije mnogo smo vremena provodili napolju a raspust na selu gde smo po ceo dan bili na otvorenom,mada koliko se ja secam svi smo se po skolama bavili nekim sportom.Danas deca imaju suvise obaveza nemaju vremena za igru tako da je jedini nacin neko organizovano bavljenje sportom.Veoma je zabrinjavajuce da ima sve vise gojazne dece koja imaju zdravstvenih problema pogotovu u gradskim sredinama,sve je to od nedostatka kretanja.
Nisam mnogo upoznata sa cenama clanarina u klubovima u Srbiji ali ovo sto sam procitala
je prilicno skupo i za evropske standarde a kamoli za Srbiju.Imam utisak da je sve prenapumpano i preterano.

Taman kad sam mislila da si sve gluposti vec rekao ti me opet iznenadis jos vecom.
Sportom bi trebalo da se bave sva deca zbog njihovog pravilnijeg razvoja kako fizickog tako i umnog.To sto ti kazes da se sportom bave samo oni koji nemaju kliker je ortodoksna gupost u tvom stilu,moj sin studira informatiku i telekomunikacije(3.god) igra fudbal poluprofesionalno pokriva svoje troskove i znacajno olaksava kucni budzet,cerka mi je odlican djak uci dva strana jezika pored maternjeg srpskog i grckog,trenira tenis koji voli i atletiku za koju je talentovana.Vreme u kom smo mi odrastali je bilo drugacije mnogo smo vremena provodili napolju a raspust na selu gde smo po ceo dan bili na otvorenom,mada koliko se ja secam svi smo se po skolama bavili nekim sportom.Danas deca imaju suvise obaveza nemaju vremena za igru tako da je jedini nacin neko organizovano bavljenje sportom.Veoma je zabrinjavajuce da ima sve vise gojazne dece koja imaju zdravstvenih problema pogotovu u gradskim sredinama,sve je to od nedostatka kretanja.
Nisam mnogo upoznata sa cenama clanarina u klubovima u Srbiji ali ovo sto sam procitala
je prilicno skupo i za evropske standarde a kamoli za Srbiju.Imam utisak da je sve prenapumpano i preterano.

Apsolutno se slažem :hvala:

Za dobrobit deteta nishta nije skupo,nego je mnogima teshko da se odreknu svojih navika.Recite mi koliko koshta dobar rez.u atletici,trojka u kosharci,gol sa 35m u fudbalu ,radost deteta i lichna,ima li to cenu.Ko je spreman da se odrekne svog luksuza na rachun dece,dozivece vecu radost.Znam iz iskustva.

Znam sve to i ne mogu vam opisati sta sve cinim i cega se sve odricem da bi mi deca bila uspesnija u sportu koi vole. Ali, nije mi jasno da drzava nece da pomaze porodice sa samohranim ocem ili majkom, nekakvim stipendijama za decu koja su drugacija, koja su dobra, vredna... Zato ih stimulisem da cim zavrse srednje skole,upravo na osnovu sportskih rezultata, traze stipendije i pale "napolje".

ај сви којима се деца баве спортом нек ставе прст на чело и нек се запитају:

1) Коме треба здрава јака нација младих људи способних за све
2) Ко ће конзумирати крш храну пиће и дрогу која се ваља по Србији
3) Ко би финансирао и улагао у неке људе који ће их сутра такви јаки скинути са позиција
4) Коме треба армија састављена од врхунских спортиста професионалаца
5) Ко вуче конце у овој трулој Србији између истока и запада

Back