Preskakanje srca?

Kolaps

Početnik
Poruka
12
Pozdrav svima. Prvo izvinite što otvaram novu temu, jer sam video da ima dosta sličnih, ali nigde nisam našao odgovor, jer su teme valjda drugačije.

Imam 18 godina, i imam problem, ne znam da li to uopšte mogu da nazovem problemom. S vremena na vreme imam osećaj kao da mi preskoči srce, iskreno ja ne znam da li je to 100% preskakanje, ali osećaj je malo čudan. Samo osetim jak udarac srca, neobičan i to je sve. To mi je bilo i prošle godine, i javi se tako sa vremena na vreme, ništa drugo ne osećam sem toga. Kad stavim ruku na grudi da proverim otkucaje, sve je normalno, ne primećujem nikakve neobične otkucaje, niti dvaput otkucaje što se kaže.

Pričao sam sa mojima i oni mi kažu da to nije ništa opasno i da je trenutni poremećaj, a to sam ist pročitao na jednom sajtu o tim stvarima (Kardiološkim)

Al znate kako je, strah ko strah, zanima me dal je neko imao slične probleme, i dal je to opasno?

Pozdrav svima, i hvala na odgovorima!

Не мора бити ништа.
У твојим годинама су могуће тегобе тог типа или рецимо откривање сужења аорте али то обично буде пролазног карактера.
Најбоље је да одеш код доктора да те прегледа и упути на најобичнији рентген срца. ;)

Pozdrav svima. Prvo izvinite što otvaram novu temu, jer sam video da ima dosta sličnih, ali nigde nisam našao odgovor, jer su teme valjda drugačije.

Imam 18 godina, i imam problem, ne znam da li to uopšte mogu da nazovem problemom. S vremena na vreme imam osećaj kao da mi preskoči srce, iskreno ja ne znam da li je to 100% preskakanje, ali osećaj je malo čudan. Samo osetim jak udarac srca, neobičan i to je sve. To mi je bilo i prošle godine, i javi se tako sa vremena na vreme, ništa drugo ne osećam sem toga. Kad stavim ruku na grudi da proverim otkucaje, sve je normalno, ne primećujem nikakve neobične otkucaje, niti dvaput otkucaje što se kaže.

Pričao sam sa mojima i oni mi kažu da to nije ništa opasno i da je trenutni poremećaj, a to sam ist pročitao na jednom sajtu o tim stvarima (Kardiološkim)

Al znate kako je, strah ko strah, zanima me dal je neko imao slične probleme, i dal je to opasno?

Poslusaj Sofiju odradi kontrolu ali kroz to se proalzi u tvoijim godinama .Opusti glavu i izlazi napolje ,vozi bajs,setaj trci i pusti misli sto dalje od osluskivanja tela i ...bice sve u redu!

Hvala svima na odgovorima. Pomaže, verujte. Dodaću samo još nešto... Eo nisam bukvalno ustajao 10ak dana zbog neke povrede, i danas sam malo krenuo sa nekim da kažem vežbaama po kući tipa sklekovi i to, i imam neke bučice od 5-6 kg, nisam previše ni vežbao oko 30ak minuta, da ne bih imao probleme jer treba postepeno, i opet sam osetio to preskakanje, znači 3 puta u roku od 5 minuta. Inače kada mirujem nemam takvih problema, i nemam problema tipa bolovi u grudima, zamaranje, niti bilo šta drugo što sam video da može biti povezano sa ovim, znači samo to preskakanje, koje mi traje već skoro 2 godine, i dešava se tako kao što sam rekao sa vremena na vreme...

Pozdrav ljudi.
Ja imam sličan problem kao i Kolaps. Imam 19 godina i osećam određene bolove u srcu već duži period. Ali ne osećam neke jake udarce srca kao što je kod Kolapsa slučaj, već me s vremena na vreme srce samo blago zaboli, isto je osećaj čudan. Moja teorija je da me boli zbog stresa i određenih problema koje sam imao, jer me je upravo tada prvi put počelo boleti. Bolovi su bili u početku dosta jaki, verovatno zato što ja nisam pričao ni sa kim o tim problemima, a nakon što sam se ispričao o tome, i dalje je srce nastavilo da boli, ali kao što sam rekao na početku, samo me blago boli, ne onako jako kao ranije. Naravno, ti bolovi nisu ništa toliko strašni da ne mogu da izdržim ali bih ipak bilo još bolje kada ih ne bi bilo uopšte. :)
Može bilo kakva pomoć ili savet? Hvala, čujemo se.

Pozdrav ljudi.
Ja imam sličan problem kao i Kolaps. Imam 19 godina i osećam određene bolove u srcu već duži period. Ali ne osećam neke jake udarce srca kao što je kod Kolapsa slučaj, već me s vremena na vreme srce samo blago zaboli, isto je osećaj čudan. Moja teorija je da me boli zbog stresa i određenih problema koje sam imao, jer me je upravo tada prvi put počelo boleti. Bolovi su bili u početku dosta jaki, verovatno zato što ja nisam pričao ni sa kim o tim problemima, a nakon što sam se ispričao o tome, i dalje je srce nastavilo da boli, ali kao što sam rekao na početku, samo me blago boli, ne onako jako kao ranije. Naravno, ti bolovi nisu ništa toliko strašni da ne mogu da izdržim ali bih ipak bilo još bolje kada ih ne bi bilo uopšte. :)
Može bilo kakva pomoć ili savet? Hvala, čujemo se.
Наравно. ;)
Свакако да стрес може бити узрок, али и не мора бити. Зато ти је мој савет да одеш код кардиолога да ти се уради макар ултра-звук срца. :)

I ja imam isti problem, imam 17 godina, sa vremena na vrijeme se pojavljuje to "preskakanje srca" i traje 1 sekund ili manje. Javlja se tokom mirovanja, nekada se zna pojaviti 3 puta u jednoj sekundi, a nekad se ne pojavi ni jednom u 30 dana. I pri tome imam veoma cudan osjecaj koji ne mogu opisati, ne stvara mi nikakvu bol. To sam prvi put primijetio prije godinu dana, nisam nikome govorio jer mi ne travi nikakve provleme, nego eto samo taj cudan osjecaj.

Da li neko zna nesto vise o ovome?

Evo ja imam nesto slicno, samo sto meni pocne ubrzano da lupa srce kao da sam npr. trcao a desava se uglavnom kada naglo skocim ili se sagnem. Onda udahnem vazduh, zadrzim par sekundi, i lupanje prestane. Nije bas lep osecaj- kad prestane lupanje kao da srce lupi jace i tacno osetim neki pritisak u glavi, ne mogu tacno opisati. Ako ne udahnem i ne zadrzim dan nego da pustim da prestane samo od sebe, onda moze da traje i min-sva i malo mi se vrti u glavi. Odem da vadim krv- sve odlicno. Odem na EKG, odlicno. Ma reko necu se zezati odem u privatnu kliniku na ultrazvuk, sve normalno, kaze mi doktor imam malo veci srcani zalizak ali to nije nikakav poremecaj, ovako sve ok verovatno je nesto psihicki- iako nemam nikakvih problema itd. To mi se pojavilo negde u 3. srednjoj. Sada imam 24 godine i dosta mi se redje pojavljuje taj problem.

Poslednja izmena:
I ja imam isti problem, imam 17 godina, sa vremena na vrijeme se pojavljuje to "preskakanje srca" i traje 1 sekund ili manje. Javlja se tokom mirovanja, nekada se zna pojaviti 3 puta u jednoj sekundi, a nekad se ne pojavi ni jednom u 30 dana. I pri tome imam veoma cudan osjecaj koji ne mogu opisati, ne stvara mi nikakvu bol. ] slučajno naiđoh na ovaj post. I meni se slično dešava. Da li ti se ovo i dalje dešava, i da li si saznao šta je u pitanju? Poz

Back