Preseljenje u NS

Rebecca86

Početnik
Poruka
9
Pozdrav ljudi,

Ja zivim u okolici Subotice, posao u mojoj struci (hemijski tehnicar) ne mogu naci. Moj dragi radi za osrednju platu. Imamo curicu koja je sada 9 meseci i perspektive za ovdasnji zivot su na nuli.

Planiramo se preseliti u NS. Mene interesuje... koliko se krecu stanovi (mislim na srednju cenu)? kompunalije i rezije u proseku? obdaniste?

Nisam napomenula da je moj muz ima 8 godina iskustva u fresh&co (coca-cola) kao operater na punjacic, mogao bi preci u firmu koja se bavi proizvodnjom sokova ili mleka u tetra pak ambalazi. Takodje ima i sertifikate izdate od strane Tetra Paka

Kolike su plate vezane za nase struke?
Sve informacije su dobrodosle

cene iznajmljivanja su malo pale oko 100€ Bulevar i Kralja Petra I u blizini cak 3 obdanista 4-6 mesara dve osnovne skole i dve srednje jedan deciji dispanzer, stanica milicije itd itd

cene iznajmljivanja su malo pale oko 100€ Bulevar i Kralja Petra I u blizini cak 3 obdanista 4-6 mesara dve osnovne skole i dve srednje jedan deciji dispanzer, stanica milicije itd itd

100e je jedna sobica ili ti garsonjera a tu je jako tesko ziveti sa detetom, bar ja tako mislim...Mislim da je za troclanu porodicu neophodan bar jednosoban stan. Ali moze se naci solidan stancic za 150e. Cene u NS su po meni pristupacne ako se porede sa Beogradom, ali ukoliko se porede sa nekim selom onda su vise. Sve zavisi kakav je standard u mestu gde zivis. Ali moze solidno da se zivi za ne previse para.

Minimum za pristojan život vam je oko 200 eura zajedno sa režijskim troškovima.
Obdanište je u Novom Sadu jeftino, ali je jako teško dobiti mesto. Jaslice su oko 2500 dinara mesečno, a kasnije je cifra oko 1500 dinara.
Što se tiče posla, ne bih znala. Teško je pronaći posao u struci svuda...:(

A da vi ipak razmislite da ostanete tu gde jeste?
Ako si u okolini Subotice, pretpostavljam da si na selu.
Zar od obrade zemlje, voćarstva ili vinogradarstva ne može da se živi?
Bolje i na selu u 50 kvadrata sa dvorištem, nego u NS u 25 bez terase.
Mada naravno izdaleka sve izgleda bolje nego tu gde jesi.

Ništa ne tvrdim, samo razmišljam naglas :)

Poslednja izmena:
Ja recimo izdajem jednoiposoban stan 52m^2 grejne+terasa na detelinari, prekoputa mastera za 170€+režije... Tročlana porodica... I njima je super, ali on ima posao u struci, ona oko deteta (novorođeno), tako da mogu to sebi priuštiti...
Slažem se sa ukupnim da treba baš dobro razmisliti o preseljenju... Ako imate neku zemlju, a ne obrađujete, vidite da li neko hoće da je obrađuje, a vi uzimajte procenat... I to se radi... Why not?!

Ne mojte dzaba ici za ns skupo ja sam placao 150 e stan a zaradjivao 450 na grbavici treba naci posao itd

Sta je tu skupo? Ne kapiram? Sve cene su u rangu sa svetskim ( gorivo, struja, telefon... ), zamisli da placas gajbu 1000+ eura/mesec? 150eura je smesno, ranije su bile 200+ eura ( garsonjerica )...

A posao treba naci? Sta to treba da znaci? Pa mora naci i u SU, a ako si procitao devojka nema mogucnosti da nadje posao u struci...

A ti, ako nisi mogao tih 450eura da raspodelis, to je tvoj problem. Vecina ljudi nekako uspe da se snadje sa 300eura....

Uostalom, ako i on i ona pronadju posao sa osrednjom platom, mogu sasvim lepo da preguraju svaki mesec.

Sta je tu skupo? Ne kapiram? Sve cene su u rangu sa svetskim ( gorivo, struja, telefon... ), zamisli da placas gajbu 1000+ eura/mesec? 150eura je smesno, ranije su bile 200+ eura ( garsonjerica )...

A posao treba naci? Sta to treba da znaci? Pa mora naci i u SU, a ako si procitao devojka nema mogucnosti da nadje posao u struci...

A ti, ako nisi mogao tih 450eura da raspodelis, to je tvoj problem. Vecina ljudi nekako uspe da se snadje sa 300eura....

Uostalom, ako i on i ona pronadju posao sa osrednjom platom, mogu sasvim lepo da preguraju svaki mesec.
Apsolutno. Novi sad nije previse velik, a nije ni previse mali. Posao se moze naci, i u gradu ima vecinom sve sto treba coveku.

@ Glavni01 Stvarno, ako sa 300 evra nisi mogao da se snadjes, mislim ... Moj drug izdrzava brata i roditelje sa 37.000 mesecno.

pre oko tri godine nekazem da ne moze da prezivi moze lepo da se zaradi ali ja sam trosio pare na izlaske izlazio vikendima i pucao po 20 e pa ti vidi petak subota nedelja to 60 e za vikend a gde je mesec dana sta cu kad volim da izadjem i malo popijem .a gde je stan jos plus obaveze .Posao mi je bio tezak ali se radilo do pet cak nekad do sedam znam kolko sam puta otisao iz grada na posao

pre oko tri godine nekazem da ne moze da prezivi moze lepo da se zaradi ali ja sam trosio pare na izlaske izlazio vikendima i pucao po 20 e pa ti vidi petak subota nedelja to 60 e za vikend a gde je mesec dana sta cu kad volim da izadjem i malo popijem .a gde je stan jos plus obaveze .Posao mi je bio tezak ali se radilo do pet cak nekad do sedam znam kolko sam puta otisao iz grada na posao

Pa sam si kriv. Vecina ljudi loji rade vikendom odmaraju a ne glume lovarnog lika pa trose 200eura na provod mesecno, a posle zive na hlebu i masti.

Pozdrav ljudi,

Ja zivim u okolici Subotice, posao u mojoj struci (hemijski tehnicar) ne mogu naci. Moj dragi radi za osrednju platu. Imamo curicu koja je sada 9 meseci i perspektive za ovdasnji zivot su na nuli.

Planiramo se preseliti u NS. Mene interesuje... koliko se krecu stanovi (mislim na srednju cenu)? kompunalije i rezije u proseku? obdaniste?

Nisam napomenula da je moj muz ima 8 godina iskustva u fresh&co (coca-cola) kao operater na punjacic, mogao bi preci u firmu koja se bavi proizvodnjom sokova ili mleka u tetra pak ambalazi. Takodje ima i sertifikate izdate od strane Tetra Paka

Kolike su plate vezane za nase struke?
Sve informacije su dobrodosle
ostani ti,blago meni u subotici...
150 jevreja za telep,za 2soban stan ili jednoiposoban,racuni jos 100 jevreja,u zabavistima nema mesta ni za miseve,posla ni za magistre...
ne daj boze da nekom padne na pamet da studira...

E ne da umeš da ohrabriš čoveka, nemam reči ... :lol:
pa...bolje reci realno...
pa skupo je ja dve sobe u sapcu izdajem za 80 e plus obaveze sa obzirom da je telep daleko je puno do centra

brate...telep je 3-4 km od centra...busom za 10-15,pesaka za 20-30 sata...zavisi od dela...mislim da je najeftinija klisa..al realno,ko bi tamo da zivi...

pa...bolje reci realno...

brate...telep je 3-4 km od centra...busom za 10-15,pesaka za 20-30 sata...zavisi od dela...mislim da je najeftinija klisa..al realno,ko bi tamo da zivi...
Pa da, Vrsacka ulica je 3 km od centra, a ona je otprilike srce Telepa. A sto se Klise tice, cuo sam lepe stvari o tom delu grada od ljudi koji zive tamo. Sad, mozda su oni malo subjektivni jer su tamo odrasli, ali nisam cuo toliko puno losih stvari o Klisi, tj. barem o staroj Klisi.

Minimum za pristojan život vam je oko 200 eura zajedno sa režijskim troškovima.
Obdanište je u Novom Sadu jeftino, ali je jako teško dobiti mesto. Jaslice su oko 2500 dinara mesečno, a kasnije je cifra oko 1500 dinara.
Što se tiče posla, ne bih znala. Teško je pronaći posao u struci svuda...:(

sta i rezije za 200e? gde leba ti?:)

Back