Пресахнуће реке Еуфрат на помолу? (Отк. 16, 12) - Шеста Чаша гнева уживо?

Па да... али Вавилон је град, а не Црква како мисли Гласник...

Није му јасно фактички, а упиње се у духовно
Kakva crna crkva drzava zajednica koja drma svetom pa to uzivo vidis ne treba ti biblija

I iz tvojih izvora i izvora tvoje crkve vidimo da u to vreme nije postojao takav grad Vavilon.
Uhvacen si u prevari i sada ti je tesko.
Samo se vise zaglibljujes.

Лош ти превод... Фортрес оф Бабилон, значи Тврђава од Вавилона (буквално), а не Вавилонска Тврђава (Бабилон'с фортрес)

Пише ти у оним линковима да је то ''стари Каиро''... ко да не знаш да су се градови увек у почетку називали по утврђењима...

https://www.gpsmycity.com/attractions/babylon-fortress-16187.html

Babylon Fortress, Cairo​

The Babylon Fortress is often called the birthplace of Cairo. It is the oldest part of the city and dates back to the Bronze Age.

The Babylon Fortress gets its name from Babylon in Mesopotamia. It is believed that the area was once ruled by the Mesopotamian King, Nebuchadnezzar. It was later the site where the Roman Emperor Trajan placed his legions to subjugate the people of Egypt. At the time it marked the boundary between Middle and Lower Egypt. Today it is part of Coptic Cairo where the Christian population of the city lives. When the Arabs invaded Egypt, the fortress defended the city for seven months before falling to the army led by General Amr Ibn Al As.

Tvaj tekst gore ne govori o postojanju grada Vavilona vec spomeniku koji de tako nazivao u gradu Kairu.

КАиро тад није постојао... тај део је познат као ''стари Каиро'' тј. Вавилон по Римски
Sada u BG nadjemo sopmenik grada Rima i po tebi se sada BG zove Rim?
Jesi li ti bunike jeo?

Увек се градска тврђава сматрала градом, не знам како ти то није познато нпр на примеру нашег Београдског Калемегдана који је увек био Центар града... Зато се и звао Београдска тврђава, сам град је назван по Тврђави ко и у овом примеру

Evo iz tvog teksta:
Римска тврђава Вавилон или Ксар ел Схамее један је од узбудљивих римских споменика и ствари које треба радити у Каиру, изграђена је око 30. године пре нове ере, доласком цара Августа у Египат, на источној обали реке Нил . Изграђен је на периферији египатског града (Хелиополис)

Па што је тај издовјени део апостол назвао другим именом тј. Вавилоном, ако није засебна целина у односу на Хелиополис?

U buduce se koristi samo istinom i neces da se brukas.
Inace ces uvek iznova.
Много си љут... није то добро

Kakva crna crkva drzava zajednica koja drma svetom pa to uzivo vidis ne treba ti biblija
Ти видиш, јер немаш комплекс да будеш учитељ... али овај не види даље од својих пројекција Чивутско-Месопотамских на садашњост и будућност

Лош ти превод... Фортрес оф Бабилон, значи Тврђава од Вавилона (буквално), а не Вавилонска Тврђава (Бабилон'с фортрес)

Пише ти у оним линковима да је то ''стари Каиро''... ко да не знаш да су се градови увек у почетку називали по утврђењима...

https://www.gpsmycity.com/attractions/babylon-fortress-16187.html

Babylon Fortress, Cairo​

The Babylon Fortress is often called the birthplace of Cairo. It is the oldest part of the city and dates back to the Bronze Age.

The Babylon Fortress gets its name from Babylon in Mesopotamia. It is believed that the area was once ruled by the Mesopotamian King, Nebuchadnezzar. It was later the site where the Roman Emperor Trajan placed his legions to subjugate the people of Egypt. At the time it marked the boundary between Middle and Lower Egypt. Today it is part of Coptic Cairo where the Christian population of the city lives. When the Arabs invaded Egypt, the fortress defended the city for seven months before falling to the army led by General Amr Ibn Al As.

КАиро тад није постојао... тај део је познат као ''стари Каиро'' тј. Вавилон по Римски

Увек се градска тврђава сматрала градом, не знам како ти то није познато нпр на примеру нашег Београдског Калемегдана који је увек био Центар града... Зато се и звао Београдска тврђава, сам град је назван по Тврђави ко и у овом примеру

Па што је тај издовјени део апостол назвао другим именом тј. Вавилоном, ако није засебна целина у односу на Хелиополис?

Много си љут... није то добро
Los prevod?
Pa takvog prevaranta forum jos nije vidio.
Nije postojao takav grad u to vreme,zao mi je.
Pokusao si da slazes publiku.

Evo iz tvog teksta:
Римска тврђава Вавилон или Ксар ел Схамее један је од узбудљивих римских споменика и ствари које треба радити у Каиру, изграђена је око 30. године пре нове ере, доласком цара Августа у Египат, на источној обали реке Нил . Изграђен је на периферији египатског града (Хелиополис
Вавилонска тврђава и град који је настао унутар њених зидина играли су важну улогу вековима док је Египат био под римском контролом

Ono nije ni cudo, ceo svet se pretvorio u laz

Los prevod?

Ono nije ni cudo, ceo svet se pretvorio u laz
https://spc.rs/manastir-svetog-georgija-u-starom-kairu/

Манастир Светог Георгија у Старом Каиру​

Објављено 31/01/2023

Манастир Светог Георгија, једна од најзнаменитијих светиња Александријске Патријаршије, налази се на подручју данашњег Старог Каира, некада познатом и као Египатски Вавилон.

Тај стари део града добио је име по насељу вавилонских заробљеника које је фараон Рамзес I (1390. пре Христа) довео у Египат из свог похода на Азију.

На месту између древног Мемфиса и Хелиополиса, недалеко од пирамида, Вавилонци су подигли тврђаву познату као Каср ел Рум или Каср ел Сама – Палата бакљи, која је била место обожавања ватре, али и тачка просветитељства. Због њеног географског положаја, три пута су је обнављали римски цареви Октавије, Трајан и Аркадије. Када се хришћанство победоносно проширило Египтом, Теодосије Велики је издао декрет о укидању паганских храмова, па је 383. године нове ере, у част Светог великомученика Георгија, Египатски Вавилон постао седиште епархије. После арапске окупације Земље Нила у седмом веку је преименован у Фустат (војни логор, варијација латинске речи fossatum), а након оснивања Каира назива се и Миср ал Атика или Миср ал Гатимад.

Манастир Светог Георгија је кроз векове деловао као метох, болница, уточиште сиромашних, старачки дом и школа. Често је рушен и обнављан, а последњу велику обнову након пожара 1904. године наредио је патријах Фотије (1900-1925).
Црква Светог Георгија је округла, осмостубна, слична базилици Светог Виталију у Равени, опасана античким зидом чији је највећи део порушен. Грчка је 1998. године предузела изградњу новог зида како би се сачували древни делови са два улаза, централним према Игумановој палати и другим према грчком гробљу.

Извор: .patriarchateofalexandria.com

Верни Читаоци Апокалипсиса налазе у тексту материјалне доказе ЈАВНОГ упозорења на долазак антихриста, свима очигледним пресахнућем велике Азијске реке Еуфрат

Ево православног тумачења, могуће велике светске катастрофе пред долазак проклетог антихриста:

https://svetosavlje.org/tumacenje-otkrivenja/53/
ТУМАЧЕЊЕ ОТКРИВЕЊА

51. поглавље
О томе да сe изливањeм шесте чаше источним царевима огвара пут преко Еуфрата

16; 12 – И шести изли чашу своју на велику реку Еуфрат; и пресахну вода њезина, да се приправи пут царева са истока сунчевога.

Према допуштењу Божијем, река Еуфрат може да пресахне како би незнабожачки цареви прешли преко ње и истребили један другога и људе који ће се покренути из скитских области – из места Гога и Магога, како о томе даље каже Откривење. Можда ће и антихрист – који ће потећи од јеврејског народа, из источног дела персијске земље где се налази племе Даново – са другим царевима и велможама који су стекли царске титуле („царско име“) прећи Еуфрат и нанети људима телесну и душевну смрт – једнима због трпљења и вере, а другима због слабости и недостатка одважности.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Дакле иако још река Еуфрат није пресахла, њен бедни водостај мора да забрине оне који верују у речи пророштава Апокалипсиса
Ако се тачно зна место рођења и етницитет антихриста, како мислите да ће антихрист да обмане људе који знају и читају Библију??

Аа , у томе је цака. Ево сад схватих.

Ако се тачно зна место рођења и етницитет антихриста, како мислите да ће антихрист да обмане људе који знају и читају Библију??

Мало ко после читања и зна нешто о прочитаном, јер је знање духовно...

Да не причамо тек о Откровењу, које је још и пророчка књига, мора да будеш духован (пута 2) да би само испратио текст

Аа , у томе је цака. Ево сад схватих.

Шта си схватио?
Само си поновио прву реченицу уз болд... Људи и кад читај немају појма, част изузецима...

Џаба ти што читаш, ако не живиш православно или не тумачиш библију православно...

https://spc.rs/manastir-svetog-georgija-u-starom-kairu/

Манастир Светог Георгија у Старом Каиру​

Објављено 31/01/2023

Манастир Светог Георгија, једна од најзнаменитијих светиња Александријске Патријаршије, налази се на подручју данашњег Старог Каира, некада познатом и као Египатски Вавилон.

Тај стари део града добио је име по насељу вавилонских заробљеника које је фараон Рамзес I (1390. пре Христа) довео у Египат из свог похода на Азију.

На месту између древног Мемфиса и Хелиополиса, недалеко од пирамида, Вавилонци су подигли тврђаву познату као Каср ел Рум или Каср ел Сама – Палата бакљи, која је била место обожавања ватре, али и тачка просветитељства. Због њеног географског положаја, три пута су је обнављали римски цареви Октавије, Трајан и Аркадије. Када се хришћанство победоносно проширило Египтом, Теодосије Велики је издао декрет о укидању паганских храмова, па је 383. године нове ере, у част Светог великомученика Георгија, Египатски Вавилон постао седиште епархије. После арапске окупације Земље Нила у седмом веку је преименован у Фустат (војни логор, варијација латинске речи fossatum), а након оснивања Каира назива се и Миср ал Атика или Миср ал Гатимад.

Манастир Светог Георгија је кроз векове деловао као метох, болница, уточиште сиромашних, старачки дом и школа. Често је рушен и обнављан, а последњу велику обнову након пожара 1904. године наредио је патријах Фотије (1900-1925).
Црква Светог Георгија је округла, осмостубна, слична базилици Светог Виталију у Равени, опасана античким зидом чији је највећи део порушен. Грчка је 1998. године предузела изградњу новог зида како би се сачували древни делови са два улаза, централним према Игумановој палати и другим према грчком гробљу.

Извор: .patriarchateofalexandria.com
I iz ovog teksta vidimo da takav grad nije postojao.
Vec neka vrsta ulice ili naselja.
Mozes li nam samo reci kojoj crkvi pripadas da znaju ljudi ko stanca takve koji bez da trepnu svesno i iznose ne istine?

I iz ovog teksta vidimo da takav grad nije postojao.
Vec neka vrsta ulice ili naselja.
Mozes li nam samo reci kojoj crkvi pripadas da znaju ljudi ko stanca takve koji bez da trepnu svesno i iznose ne istine?
Чича, миран буди, стрфиће те кап од нервозе

Само полако, све си у праву, само се смири...

Pa kazi kojoj crkvi pripadas da znaju ljudi gde stancaju takve?
Zasto se stidis?
Сви знају овде ко су зилоти у Србији... имаш гугл па се информиши...

Мрзи ме да ти лепо одговарам је си агресиван и нервозан до бола

Мрзи ме да ти лепо одговарам је си агресиван и нервозан до бола
Dosta.
Samo da se zna kakvi ste.
Nema leba ni od vas.
Djabe ste se zilotili.

Nemoj da pačeš.. :mazipsa: Softver im zabagovao i nisu dobili informaciju da je
Armagedonu istekao rok trajana i da se neće desiti..
Ne kapiram, Sin Božji otišao pre samo 2 dana, po Božjem računanju vremena a oni već očekuju Armagedon? Trebaće još koja hiljadica do tog momenta...

Ne kapiram, Sin Božji otišao pre samo 2 dana, po Božjem računanju vremena a oni već očekuju Armagedon? Trebaće još koja hiljadica do tog momenta...
365457628_2210597792663627_3614749544399035964_n-jpg.1393025

Samo se ti zafrkavaj sa americkom sektom armagedonita, kada pocne zracenje, ima da grizes jezik od muke... moja savest je cista, borio sam se do poslednje kapi znoja svoga adamovskog
19 U znoju lica svoga
kruh svoj ćeš jesti
dokle se u zemlju ne vratiš:
ta iz zemlje uzet si bio –
prah si, u prah ćeš se i vratiti.«

ja odoh u svoje podzemno nuklearno skloniste, a vi vidite sta cete sa armagedonitima! crvena opasnost, tinuninu

Samo se ti zafrkavaj sa americkom sektom armagedonita, kada pocne zracenje, ima da grizes jezik od muke... moja savest je cista, borio sam se do poslednje kapi znoja svoga adamovskog

ja odoh u svoje podzemno nuklearno skloniste, a vi vidite sta cete sa armagedonitima! crvena opasnost, tinuninu
АпокаЛИПСО.jpg

:ok::ok::ok:

19 U znoju lica svoga
kruh svoj ćeš jesti
dokle se u zemlju ne vratiš:
ta iz zemlje uzet si bio –
prah si, u prah ćeš se i vratiti.«

Vi pravoslavci vodite ovde na forumu sto se tice armagedona.
Kako mozes to onda nekome da prebacujes?

E da je forum u pitanju nego uzivo gledamo.pripreme haha
Ма које припреме

Башко иде по подрумима да кријомице цирка кришом од жене, не због Армагедона... мора да је страшна као страшни суд, поготову ако има већи ''породични инкам''

АмериканкеБију.jpg

Vi pravoslavci vodite ovde na forumu sto se tice armagedona.
Kako mozes to onda nekome da prebacujes?
ma nemoj da nam uvaljujes te neke koji nisu ni starci, nego internet zamlate!
za apokalipsu ste vi tatamate, mi smo morali da molimo onog andreja kesarijskog da nam je rastumaci, a on sam se nikad ne bi setio, jedva se nakanio, a prvi grcki komentar na knjigu - pa 'de su bili hriscani pre 7. veka, pre njega? a i posle, skoro se niko nije lacao knj. otkrivenja, sem jeretika, hilijanista, za koje ria i vi tvrdite da su svetitelji

sektaska logika - mi ce da vas naucimo

ma nemoj da nam uvaljujes te neke koji nisu ni starci, nego internet zamlate!
za apokalipsu ste vi tatamate, mi smo morali da molimo onog andreja kesarijskog da nam je rastumaci, a on sam se nikad ne bi setio, jedva se nakanio, a prvi grcki komentar na knjigu - pa 'de su bili hriscani pre 7. veka, pre njega? a i posle, skoro se niko nije lacao knj. otkrivenja, sem jeretika, hilijanista, za koje ria i vi tvrdite da su svetitelji

sektaska logika - mi ce da vas naucimo
Ne uvaljujem.
Jesi li nekog takvog drmantovao da nije pravoslavac?

Za apokalipsu da.
Ali za armagedon ste vi broj 1 a JS 2.

Ко је Немања Станковић ? Главни вођа расколника-старокалендараца рођен је 1970. у Новом Саду. Монашки живот је почео у манастиру Ковиљ код Новог Сада. После 8 месеци уз речи да "овде нема духовног живота", напушта манастир (у то време је патријарх Порфирије био игуман манастира Ковиљ).
Немања одлази у Почајевски манастир у Русију. После месец-два се враћа. Одлази на Свету Гору и бива рукоположен без ичијег благослова, Рукоположио га је јеромонах из Србије који је био у посети Светој Гори. Манастир Пантократор је био надлежан за келију где је извршено монашење, и игуман Пантократора је протестовао Хиландару, не знајући да ни Хиландар није знао за ово монашење од стране посетиоца Свете Горе.
Немањи ово није било довољно и дошавши до митрополита Калиникоса у Коринт (иначе Матејевца (у прво време), а касније је пришао Флоринијанцима), Немања бива поново крштен.
После крштења бива замонашен и рукоположен.
После тога се враћа у Србију и одлучује да просвећује Србе са својим схватањем расколништва-старокалендарства.
Познат међу својима као "јеромонах" Акакије.
Koлико је само канона овде прекршено, да почнемо само од овог. И колико врста расколника-старокалендараца има ? Јако пуно. Као и свака секта, наставља да се цепа и да се дели.

Back